Storvreta vystřídala v čele žebříčku klubů Falun. Storvreta vystřídala v čele žebříčku klubů Falun.
23. 2. 2016 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Střídání na čele! Žebříčku klubů vévodí Storvreta

 



Po dlouhé době je Falun sesazen z pomyslného trůnu. Ovšem pouze v žebříčku klubů. Únorové vydání totiž poslalo na první místo Storvretu, která v posledních zápasech nabrala skvělou formu a od začátku roku prohrála z osmi zápasů pouze jediný.

Falun žebříčku dlouho kraloval, jenže v kalendářním roce 2016 už prohrál tři zápasy, mimo jiné také se Storvretou, která ho vystřídala na čele. Na třetím místě se udrželo Pixbo, jež tři kola před koncem vévodí tabulce švédské Superligy.

Nejlepší český tým Mladá Boleslav se nachází na 18. místě a oproti prosincovému vydání si tedy o dvě příčky polepšila. Vzhůru se prodral také už jistý vítěz základní části Chodov, jenž je 24. Jen o příčku níže najdeme Tatran.

Žebříček klubů

Žebříček klubů už řadu let zpracovává český statistik Jan Bartůněk a je inspirován systémem hodnocení ELO používaného například mezi šachisty. Do porovnání jsou zahrnuty jen kluby elitních zemí, jež se spolu utkávají v turné EFT. Body získávají na základě výsledků v ligách, skóre, ale i významnosti zápasu.

Žebříček klubů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*