Aneta Tvrzníková posílí švýcarský Zug Foto: skvflorbal.cz
23. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítězná série Vinohrad? Jistota play down nám rozvázala ruce, hodnotí Tvrzníková

 



ELITE, Olomouc a naposledy Ostrava. Tři nesmírně cenné skalpy a osm bodů do extraligové tabulky si v posledních třech kolech připsaly florbalistky Vinohrad. Podle jejich útočnice Anety Tvrzníkové stojí za fazónou pražského týmu především jistota play down, která prý hráčkám dodala potřebný klid na hokejky.

Za tři zápasy získaly florbalistky Vinohrad osm bodů, což je stejný počet jako za předchozích osmnáct. „V hlavách jsme se srovnaly s tím, že budeme hrát play down, a začaly jsme se na něj cíleně připravovat,“ hledala příčiny velkého posunu útočnice Aneta Tvrzníková. „Jistota, že hrajeme play down, nám rozvázala ruce. Srovnaly jsme se s tím, že jej budeme hrát potřetí v řadě. Navíc víme, že letos to bude podle stejného modelu, jaký se praktikuje v mužích, takže mnohem těžší,“ popisuje útočnice, o kterou se v létě zajímaly také další pražské kluby.

Vinohrady nyní ví, jak si stojí, a mohou hrát uvolněně. „Proto bereme každý zápas jako přípravu. Víme, že naše sezona je de facto teprve v polovině,“ je si vědoma Tvrzníková.

Zatím je to tedy příprava více než podařená. Který ze tří vítězných zápasů byl nejlepší? „To asi nejde určit, vždy je nejlepší zápas ten právě vyhraný. Je pravda, že v Ostravě jsme podaly kompaktní výkon a hlavně daly moc gólů, tudíž jsme protrhly tu naši obrovskou střeleckou nemohoucnost, takže možná ta poslední výhra v Ostravě byla nejlepší,“ hodnotí autorka šesti extraligových branek z letošní sezony.

Oklikou se můžeme vrátit k tomu, že vše je o psychice hráček. „Asi ano, najednou proměňujeme šance. Dříve to bylo tak, že jsme měly prázdnou bránu a netrefily jsme ji. Psychika je v ženském florbalu nesmírně důležitá, my ženy ji totiž nemáme tak vyrovnanou,“ pokyvuje hlavou Tvrzníková.

Pozitivní myšlení je prý vidět také na trénincích. „Určitě máme větší účast, začaly jsme se scházet ve větším počtu a to nám dodalo kvalitu, na jednotkách je lepší atmosféra a můžeme trénovat hru pět na pět,“ pochvaluje si útočnice s reprezentačními zkušenostmi. „Další věc je ta, že pokud vyhrajete několik zápasů v řadě, tak se vám na tréninky samozřejmě chodí lépe,“ usmívá se.

Tým z Riegerových sadů má s bojem o udržení bohaté zkušenosti. „Doufáme, že nasbírané zkušenosti využijeme. Je jasné, že to budou nervy, ale věříme, že ten fakt, že jsme zběhlí v play down, bude výhoda,“ přeje si Tvrzníková. „Play down je hlavně o psychice, musíte udržet hlavu a nervy na uzdě. Jasně, musíte vyhrát, ale nesmíte si na druhou stranu připustit, že pokud prohrajete jedno utkání, tak už si extraligu nikdy nezahrajete,“ nabízí svůj recept na úspěch.

Sama vinohradská útočnice se po kratší odmlce vrátila do kádru reprezentace žen. „Jsem jenom ráda, že jsme ve fazóně a myslím si, že reprezentační soustředění, které bylo zaměřené na střelbu, mi pomohlo, a konečně jsem se prosadila. Doufám, že nám to takto půjde dál, že svému týmu pomůžu a uplatním to, že jsem na pár reprezentačních akcích byla,“ zakončila Aneta Tvrzníková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*