Budou se hráčky Židenic radovat i dnes? Židenice slaví postup do play off. Foto: TJ Sokol Brno Židenice
27. 2. 2016 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Olomouc prohrála, do play off jdou Liberec s Židenicemi. Vítkovice vyhrály základní část

 



V extralize žen je po sobotních zápasech jasno prakticky o všem podstatném: šest jistých účastníků play off doplnily celky Židenic a Liberce. Olomouc totiž výhodu domácího utkání nevyužila a prohrála s Ostravou 3:5, zato Židenice porazily Bohemians a svou místenku si tak zajistily samy. Liberec pak do play off poslalo to, že hráčkám Tatranu se nepovedl malý florbalový zázrak ve Vítkovicích a padly 1:13.

Klíčové bylo hned první utkání sobotního programu. V rámci Souboje měst proti sobě nastoupily celky Olomouce a Ostravy a matematika pro domácí Hanačky hovořila jasně: pokud chtějí do play off, tak musí zvítězit.

Domácí hráčky ale do začátku tahaly za kratší konec provazu a po první části prohrávaly 1:2. Na začátku druhé třetiny zvýšila už na 3:1 pro Ostravu Káčová, nicméně Olomouci se povedlo za šest minut vyrovnat. Na konci prostřední periody ale vrátila FBC vedení Režnarová. Definitivní jistotu dala Ostravě v 53. minutě Wolfová. „Z naší strany velmi dobré a kvalitní utkání, především směrem do obrany,“ pochvaloval si hostující kouč Jakub Robenek.

Židenice avizovaly už dopředu, že proti Bohemians jdou do boje s cílem uspět a tím si také zajistit místenku v play off. A svá slova přeměnily v činy: byť Pražanky třikrát dorovnaly jednobrankové vedení hostí, nikdy v utkání nevedly a když mezi 51. až 55. minutou nezachytily nástup soupeře, který ze stavu 4:3 utekl až do vedení 7:3, tak bylo rozhodnuto a nic na tom nezměnily ani dva zásahy zelenobílých v závěru.

Není divu, že trenér Martin Brouček si výhru pochvaloval. „Dnešním výkonem jsme jednoznačně ukázali, že do play off patříme: prosazovali jsme se a byli tam, kde jsme být měli,“ řekl kouč Židenic.

Přetěžký úkol čekal na hráčky Tatranu. Pokud chtěly postoupit do play off, musely vyhrát na půdě Vítkovic, kterým by naopak jen výhra definitivně zajistila první místo v základní části. Bitva Davida s Goliášem dopadla podle předpokladů a Vítkovice zvítězily 13:1, byť Tatran za stavu 1:0 dost možná vstřelil branku, kterou ale sudí případně nepostřehli.

Roli jasných favoritek potvrdily také hráčky Herbadentu, které si poradily v malém pražském derby s Vinohrady 6:1, přičemž tři body si připsala Denisa Billá. Zároveň tak postavily zítřejší jedinou rovnici: pokud chce Chodov skončit v základní části druhý, musí Liberec porazit v základní hrací době.

Sobotní výsledky Extraligy žen

Olomouc – Ostrava 3:5
Bohemians – Židenice 5:7
Vinohrady – Herbadent 2:6
Vítkovice – Tatran 13:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Starý napsal:

    Bohužel dnes opět jsme mohli být svědky nezájmu Vítkovic zprostředkovat slušný přenos z jejich zápasu.Tvrdošíjně trvají na postavení kamery,za které by se styděl kterýkoliv amatér.Minule chválené Vinohrady pro tentokrát zklamay a
    přenos vůbec neuskutečnily,měl by být stanoven nějaký řád,aby se inzerované přenosy konaly..Jestli takovýmto přístupem chtějí zvýšit návštěvu na zápasy,tak se mýlí.Republika je poněkud větší a všichni příznivci florbalu nemohou být všude.

  • Nick napsal:

    Vítkovice a video, asi takhle, možná mam zkreslené info, ale co vím jistě že 2 sezony zpátky, měli nejlepší video i s komentátorem, ale,jelikož to dělali po svém a luxusně, museli vyřešit jinou kvalitu přenosu pro sledovanost, a bohužel Tv com, měl kvalitu že bys neuspokojil ani slimáka.Jenomže někdo nechtěl uznat že to dělají výborně tak jim napařili pokutu a zakázali to přenášet přes jiného poskytovatele služby. Tak se asi nezlobili a vyřešili to takto, a já se,jim,nedivím. Stop. Takhle jsem to pochopil já z mála informací

    • Petr napsal:

      Pokud je mi známo, tak smlouvu s TV Com má Unie a kluby musí zajišťovat přenosy přes tohoto poskytovatele, i když kvalita je mnohde úděsná. Vítkovice to přenášely přes Trubku po svém a sklidily kritiku za porušování ligových regulí. A jak známo Vítkovice jsou s Unií ve sporu v náhledu na řadu věcí.

      • DEDEMEME napsal:

        No a kluby se přihlašují do soutěže, kterou pořádá Unie (řekněme, že si to pořádají kluby, které delegovali nějaké své vedení) a před odesláním přihlášky jsou všem klubům známé podmínky za kterých se přihlašují.

  • Nick napsal:

    Rozumím, ale on tu byl dotaz proč mají na prd přenos, tak jsem napsal z jakého důvodu. Je to ovšem škoda.

Napsat komentář

*