Buldoci se radují z vítězství! Foto: MAD studio - Martin Dvořák. Buldoci se radují z vítězství! Foto: MAD studio - Martin Dvořák.
28. 2. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno přeskočilo Tatran, který zaváhal v Otrokovicích. Bodování ovládl Dóža

 



Chodov 14, Brno 13, Boleslav 10, Bohemians 9 a Vítkovice 8. Favorité v posledním kole základní části nadělovali svým soupeřům vysoké příděly. Jen Tatran klopýtl v Otrokovicích a po porážce 3:4 přenechal třetí příčku brněnským Bulldogs. Nejproduktivnějším hráčem základní části se stal chodovský Patrik Dóža, který v utkání s Vinohrady zaokrouhlil svoje konto na 70 bodů.

Brno ještě mělo o co hrát a podle toho také vypadal jeho výkon v první polovině zápasu. Na začátku druhé části vedlo nad Pardubicemi už 7:1 a o osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto. Jenže Pardubice se zmátožily a ještě do konce druhé části snížily na rozdíl tří branek.

A když domácí opět odskočili, Pardubičtí vstřelili čtyři góly v rychlém sledu a ještě zdramatizovali průběh zápasu. Buldogs už si však tři body pohlídali a čekali na výsledek z Otrokovic, kde hrál do té doby třetí Tatran.

Střešovičtí svůj zápas na hřišti Panthers nezvládli. Ačkoliv třikrát vedli o gól, domácí dokázali vždy ztrátu dotáhnout a 31 vteřin před koncem o jejich triumfu rozhodl Martin Nagy. Brankář Jaromír Malina tak po výhře nad Brnem vychytal Otrokovicím další vítězství, tentokráte nad Střešovicemi.

Tatran se po porážce propadl na čtvrtou příčku za brněnské Bulldogs. Oba týmy sice posbíraly v základní části stejný počet bodů, lepší bilanci ze vzájemných zápasů má ovšem Brno.

Chodov korunoval své prvenství v základní části gólovým představením v Lounech, kam superligu vyvezly Vinohrady. Do sítě svého soupeře nasázeli Chodovští 14 branek, přičemž na šesti z nich se podílel Patrik Dóža. I díky tomuto bodovému příspěvku se může radovat z celkového vítězství v kanadském bodování.

Boleslavský tahoun Jiří Curney už svého soka z Chodova nedostihl, ačkoliv se proti deváté Ostravě rovněž činil. Měl zásluhu na prvních třech brankách Středočechů a celkově zaznamenal čtyři body. Ostrava v úvodním dějství kousala, ale po přestávce už vypadla ze hry a v Boleslavi nakonec prohrála 3:10.

Ve zbylých zápasech 22. kola Vítkovice porazily Spartu 8:2 a Bohemians zdolali Litvínov 9:3. Vyřazovací část začne už příští týden. O složení čtvrtfinálových dvojic si můžete přečíst zde.

Výsledky 22. kola Tipsport superligy:

BRNO – PARDUBICE 13:10
OTROKOVICE – TATRAN 4:3
VINOHRADY – CHODOV 2:14
MLADÁ BOLESLAV – OSTRAVA 10:3
VÍTKOVICE – SPARTA 8:2
BOHEMIANS – LITVÍNOV 9:3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*