Útočné komando Koutný - Ondrušek - Dóža se stalo největší zbraní celku z Jižního Města. Foto: Facebook Florbal Chodov Útočné komando Koutný - Ondrušek - Dóža se stalo největší zbraní celku z Jižního Města. Foto: Facebook Florbal Chodov
1. 3. 2016 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Buriho backchecking: A tak už jdeme do (čtvrt)finále…

 



Druhý díl Buriho backcheckingu je tady! Spolupracovníka naší redakce a útočníka superligových Pardubic Jakuba Buriana jsme poprosili, aby ve svém komentáři rozebral jednotlivé série nadcházejícího play off a play down. Tady je jeho pohled.


Play Off

Chodov x Sparta

Zřejmě málokdo tušil, že by Mladá Boleslav nevyhrála základní část. Míček je kulatý, bla bla bla bla. Zkrátka nevyhrála. Chodov byl v rozhodujících momentech efektivnější a tím pádem lepší. Přesněji řečeno lepší byla superlajna Ondrušek – Koutný – Dóža. Počáteční písmena příjmení této trojice dávají dohromady zkratku OKD, což je víc než příznačné. Stejnojmenná společnost je totiž producentem černého uhlí, které těží v ostravsko-karvinském revíru. Jen a pouze na těchto třech bude záležet, jak moc se ve čtvrtfinále Bauerovci natrápí. Podle mě bude po čtyřech zápasech hotovo a OKD čeká semifinálová těžba.

Mladá Boleslav x Otrokovice

Spartu vyfoukl Bolce Chodov, a tak museli Středočeši sáhnout k otrokovickému dobrodružství. Pro většinu fanoušků tady takzvaně „nenívočem“, ale podle mě to nebude mít Boleslav vůbec jednoduché. Panteři jsou v laufu a po roční odmlce mají drápy na play off připravené. Navíc oba zápasy v základní části prohráli pouze o gól. I přesto pro mě zůstává Boleslav největším favoritem na titul. V Česku momentálně není komplexnější tým, který se navíc nemusí spoléhat pouze na jednu formaci. Podle mě bude Pazdič končit sezónu stejně jako loni, tedy výhrou v posledním zápase.

Brno x Bohemians

Opakování čtvrtfinále z minulé sezony, které tehdy skončilo postupem Brna po výhře 4:2. I letos bych vsadil na zamotaný průběh a klidně ještě o zápas navíc. Buldoci mají velkou ofenzivní sílu, ale dozadu jim to drhne, což se ukázalo v posledním kole. Proti nim se postaví nevyzpytatelná Bohemka, která dokáže vyhrát i prohrát s kýmkoliv. O fous víc věřím Bohemce. Jejich bezstarostnýmu innebandy a obrovskýmu kliďasovi na lavičce. Hodně štěstí všem arbitrům, který budou sérii řídit!

Tatran x Vítkovice

Souboj českých legend. Ještě nedávno by bylo takřka nemyslitelné, aby se oba soupeři utkali dřív než ve finále. Nejenom Václav Neckář se tak může jenom ptát „Kde jsou ta rána stříbrná“ a letos se jeden z nich nepodívá ani do semifinále. Oba zápasy základní části opanoval T-Rex, ale v play off bude podle mě tahat za kratší konec. Duel omlazených kádrů bude patřit Vítkovicím, které se však dál než do semifinále nepodívají.

Play Down

Pardubice x Vinohrady

Tady „nenívočem“.

Ostrava x Litvínov

Ač se Bivojové (a #furtplnej) celý rok srdnatě bijou a premiérovou výhru v Superlize bych jim přál, myslím si, že s nima Ostrava po vzoru svého trenéra pohodlně zamete. V opačném gardu se tak bude opakovat loňská rošáda Liberec za Litvínov, tedy nejtrestanější tým za nejtrestanější tým.


Autor: Jakub Burian



KOMENTÁŘE

  • Roman napsal:

    Zajímavé postřehy. Na Bohemku s Vítkovicemi bych vsadil taky, tak uvidíme.

    • Petr napsal:

      Osobní obranu Brna umí zvládat málokdo, Bohemce tento způsob hry nevoní. Dost obvyklý průběh hry mezi těmito týmy představuje mírné brankové vedení Bohemky srovnané Brnem a zakončené vítězným gólem Brna v prodloužení. Hra s Brnem je o trpělivosti, přesnosti a vyvarování se chyb, ze kterých Brno dokáže trestat rychlými brejky. V každém případě tato série se ponese v duchu častých nezáživných pasáží s balonkem za brankou Bohemky.

    • Petr napsal:

      Bohemka se na branky Brnu vždy hrozně nadřela, kdežto sama je dostávala většinou po vlastních chybách. Brno je ve hře efektivní, nechá Bohémku hrát a unavit se. Pokud přesto Bohemka Brno udolá a postoupí, bude to malý zázrak. Ale uvidíme, možný průběh série lze hodnotit jen podle obrazu předchozích utkání.

  • Lucky napsal:

    Jen tak mimochodem když „Buri“ spočítáš od sezony 2009/2010 průměr trestných minut Liberce a Pardubic když hráli Extraligu zároveň, tak Ti vyjde průměrný počet trestných minut na sezónu Liberec 109 a Pardubice 116 🙂
    Takže? Sám jseš nejtrestanější tým za kratší dobu 🙂

    (tento příspěvek má sloužit pro pobavení)

Napsat komentář

*