Christian Mattsson a Milan Tomašík. Foto: facebook Linköping IBK Christian Mattsson a Milan Tomašík. Foto: facebook Linköping IBK
2. 3. 2016 Švédsko (3) KOMENTÁŘŮ

Linköping je v nejistotě: Jendrišák skóroval, ale stále hrozí neúčast v play off!

 



Nejistota až do poslední chvíle. Ta nyní svírá florbalisty Linköpingu. Tým, kde válí Matěj Jendrišák a novou posilou se stal Milan Tomašík, hazarduje s postupem do play off. Dobrá zpráva je, že zatím mají Crusaders vše ve svých rukou.

Vypadalo to jako jasná záležitost, ale v poslední době se Linköping hodně hledá. Z posledních 3 utkání získal loňský finalista ligy jediný bod, navíc mu moc nefunguje defenziva. V úterý večer Crusaders prohráli na hřišti Storvrety 6:9, a to výsledek vypadá ještě solidně. Po dvou třetinách byl totiž stav 1:7!

Hosty nakopl na začátku poslední třetiny gól právě Matěje Jendrišáka a Linköping snížil brzy na 4:7. Další korekci skóre už ale Storvreta nedovolila a uhájila 3brankový náskok. „Jsme spokojení. Hra vypadala dobře a v poslední části jsme možná trochu polevili. Dobré je, že si budeme moci vybrat soupeře,“ konstatoval střelec jedné branky Storvrety Joakim Olsson.

To Linköping doufá, že v posledním kole uhraje přinejmenším stejně bodů jako AIK Stockholm, před nimiž nyní vede o pouhý bod. Jen tak se totiž dostane do play off. Na vzájemná utkání jsou totiž Gnaget lepší. Linköping čeká v sobotu duel s Dalenem, AIK doma hostí Pixbo.

Storvreta – Linköping 9:6 (2:1, 5:0, 2:5)
Branky:
14. a 60. Stenberg, 21. a 35. Sundstedt, 17. J. Pettersson, 31. Berggren, 34. Olsson, 36. Nilsberth, 54. M. Samuelsson – 1. Gustafsson, 42. JENDRIŠÁK, 44. Ma. Karlsson, 51. Mattsson, 58. J. Johansson, 59. Fritzell. Diváci: 1232.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*