Liberec čeká už čtvrté čtvrtfinále s Bohemians v řadě. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
4. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Před čtvrtfinále: proti sobě stojí sestry, trenérky i známí soupeři

 



Extraliga žen v sobotu vstupuje do své rozhodující fáze: začínají boje v play off! Každá ze čtyř čtvrtfinálových sérií bude psát svůj vlastní a jedinečný příběh na hřišti, několik jich je ale dáno už předem. Dvě série budou rovněž městskými derby, v jedné proti sobě dokonce nastoupí sestry. Už počtvrté za sebou se zase utkají Bohemians s Libercem.

1. SC Vítkovice Oxdog (1.) – FBC ČPP BONUSIA Ostrava (6.)
„Nejen sestry proti sobě“
Vítkovice využily možnost první volby a zvolily úspornou variantu. Série neopustí Ostravu a oba týmy ušetří jak čas, tak peníze. Zároveň to ale na hřišti bude bitva dobrých známých: proti sobě nastoupí nejen sestry Paloncyovy – mladší Ivana sbírá extraligové zkušenosti v FBC, starší Kamila už kromě Vítkovic válí také v národním týmu žen, ale zvláštní série čeká například Terezu Volákovou, vždyť v juniorském věku vedla vítkovické juniorky jako kapitánka. V průběhu sezony pak do FBC zamířily juniorské reprezentantky Pišteková s Kotzurovou.
1. utkání: Sobota, 16:00, SC Dubina
2. utkání: Neděle, 16:00, SC Dubina

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – Sokol Brno Židenice Florbal.com (7.)
Lavičky pod vedením zkušených florbalistek“
Chodov ukázal, že se nebojí papírově těžší cesty a ze druhého místa zvolil Židenice, které se pod novou trenérkou Petrou Prouzovou dokázaly dostat do bojů o medaile. Právě na pozici trenérek se píše největší zákulisní příběh: Michaela Marešová odehrála na Chodově několik kvalitních sezon a místo v klubové zlaté kronice si zaslouží nejen loňským titulem, nesmírně zkušená je také Prouzová, která v průběhu sezony nahradila Martina Hájka. Zároveň se jedná o jedinou sérii, kde proti sobě stojí dvě trenérky.
1. utkání: Sobota, 14:00, SH Jižní Město
2. utkání: Neděle, 14:00, SH Jižní Město

Herbadent Praha 11 SJM (3.) – ELITE Praha (5.)
Chytí ELITE druhý dech a potrápí favorita?“
Herbadent, podobně jako Vítkovice, zvolil variantu jednoho města a v sérii s ELITE neopustí Prahu, zatím to totiž nevypadá na to, že černožlutý tým zvolí strategii výjezdních čtvrtfinále na Moravě. Z tábora ELITE jde slyšet, že se na bitvu o Prahu těší, svěřenkyně Jaroslava Jelínka ale potřebují chytit druhý dech. Sezonu totiž zahájily skvěle a daly rychle zapomenout na loňský nezdar, kdy musely do play down, jenže v posledních kolech to vypadalo, jako by Pražankám došel potřebný drive.
1. utkání: Sobota, 20:00, SH Jižní Město
2. utkání: Neděle, 17:00, SH Jižní Město

FbŠ „pipni.cz“ Bohemians (4.) – Crazy girls FBC Liberec (8.)
Kdo zachrání sezonu postupem do semifinále?“
Na Bohemians zbyl z nevolených týmů Liberec. Není daleko od pravdy tvrdit, že pro oba celky je to nejpřijatelnější čtvrtfinálový partner. Oběma se v letošní sezoně nedaří, Liberec, tradiční florbalová bašta, letos bojoval ze všech sil o účast v elitní osmičce a postoupil definitivně až v posledním kole. Bohemians sice zůstali čtvrtí, ale odstup od elitní trojky je velký a zelenobílí například v posledním kole základní části nestačili na Židenice. V průběhu ročníku také došlo ke trenérské změně, kdy u finského kouče Backmana nahradili Zuzanu Jelínkovou Michal Vojáček s Janem Kratochvílem. Zajímavé je, že oba celky na sebe ve čtvrtfinále narazí už počtvrté v řadě.
1. utkání: Sobota, 16:00, SH Děkanka
2. utkání: Neděle, 18:00, SH Děkanka


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*