Curney s Krzyžankem mohou slavit! Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Curney s Krzyžankem mohou slavit! Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
6. 3. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice srovnaly krok, vyhráli i ostatní favorité

 



Prvním březnovým víkendem vstoupila Tipsport Superliga do vyřazovacích bojů. V boji o cestu do Superfinále srovnaly krok Vítkovice, které dokázaly vyloupit tatranskou „Stodolu“. Ve zbylých dnes hraných sériích (Chodov a Sparta dohrávají svůj druhý zápas v týdnu za přítomnosti televizních kamer) vyhráli favorité z Mladé Boleslavi a Brna, kteří se tak ve svých sériích ujali vedení 2:0 na zápasy.

Play off: Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice 4:5, stav série: 1:1

Druhé utkání mezi Tatranem a Vítkovicemi nabídlo opět velmi dramatickou podívanou. Jakoubkovi svěřenci nastoupili ve stejné sestavě jako včera, pouze Tomáše Kafku od úvodních minut nahradil Michal Rebro, včerejší hrdina samostatných nájezdů. Jako první opět skórovali potomci rytíře Vítka, když se prosadil Jan Šebesta. Do konce první třetiny padly ještě další čtyři branky. Dvěma góly zatížil vítkovické konto Marek Beneš, který se tak pomstil soupeřově obraně za den předtím zlomenou hokejku. Vyrovnaný zápas v 57. minutě rozsekl hostující Josef Rýpar, jenž překonal Rebra a korunoval tak nejen první vítkovický triumf v sérii, ale i individuálně povedený večer, ve kterém si připsal tři body za 1 gól a 2 asistence! Dvě stovky návštěvníků tak viděly velmi líbivou bitvu. Série se za nerozhodné stavu přesouvá do Ostravy na Dubinu.

Play off: Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice 7:5, stav série: 2:0

Čtvrtfinále pokračovalo také v Mladé Boleslavi – na pět stovek diváků vytvořilo druhému utkání mezi Mladou Boleslaví a Otrokovicemi fantastickou atmosféru, ve které bylo zaděláno na drama! Družina Petra Gofroně dokázala najít recept na skvěle chytajícího Davida Rytycha až ve druhém utkání, jehož bezgólový stav v 7. minutě zrušil Kostka. Přes slibný start však převzali otěže utkání domácí, po druhé třetině svítilo na světelné tabuli skóre 5:2. Otrokovičtí však dostáli bojovnému naturelu pantera, jehož mají ve znaku. Skóre postupně snížili Sovják a Uhrinovský, remízové zamyšlení domácích borců vyvolal pátou otrokovickou brankou Krchňáček. Vítězný gól vstřelil domácí kapitán Petr Novotný, na konečných 7:5 pečetil do prázdné branky Jiří Curney, který tak dovršil hattrick. I přes sympatický výkon ze strany Otrokovic se série stěhuje na horké Štěrkoviště za stavu 2:0 pro Mladou Boleslav. Skončí zde mladoboleslavští sérii, nebo se Panteři nadechnou ke zdramatizování čtvrtfinále?

Play off: Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians 4:3, stav série: 2:0

Ani napodruhé nedokázali v hale ve Vodově ulici uspět pražští Klokani. V animálním souboji byli Buldoci podobně jako včera vždy o krok, respektive o gól napřed. Skóre otevřel Luděk Ondráček, který si dobrou střeleckou formu přinesl ze včerejšího utkání, ve kterém dokázal skórovat hned 4x! Sám pak přidal ještě jednu branku domácích Buldoků a celkově má na svém kontě za dvě čtvrtfinále již šest přesných zásahů! Fenomenální bilance! Na dostřel jediné branky vrátil Bohemians junior Radek Mandík, na jehož branku však dokázali domácí odpovědět gólem z hole Petra Kadlece. Jeho branka se nakonec ukázala jako vítězná, za hosty pouze korigoval Martin Šimek. Dvě vyrovnaná utkání skončila vždy jednobrankovým rozdílem. Série se nyní stěhuje na Děkanku, kde dokáží Bohemians zle trápit své soupeře! V této sezóně se o tom přesvědčil, mimo jiné, i šampion ze Střešovic.

Play down: Sokol Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:2, stav série: 2:0

Derby Sokolů dnes nabídlo opět vyrovnaný duel. Včera dokázali na Dašické vyhrát domácí Pardubice v poměru 6:4, dnes to bylo opět o dvě branky, tentokrát 4:2. Domácí zaspali druhou třetinu, po které prohrávali 1:2. Spanilý obrat v posledním dějství dokonal domácí snajpr Martin Zozulák, který sám třemi gól rozhodl o druhém vítězství Pardubic. Včera Jakub Burian, dnes Martin Zozulák přesně trefil třikrát. Dodrží pardubičtí sokolové tuto „tradici“ i do třetího zápasu play down?

Play down: FBC Ostrava – SK Bivoj Litvínov 9:4, stav série: 2:0

Větší překvapení se nekonalo ani v Ostravě, kam přijeli bivojové z Litvínova. Ti dokázali po dvou třetinách sice vést nad domácím celkem o jeden gól, 2:3 z pohledu domácích, kanonáda Smetákova výběru v poslední periodě však nedovolila srovnat stav série. Ostravští sedmi góly dokázali průběh utkání otočit a vyhrát po včerejší těsné bitvě přesvědčivějším, pětigólovým rozdílem. Bivojové tak budou muset o udržení elitní superligové příslušnosti svést ještě tuhou bitvu.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    Dvě hrubky jako hovado a v jednom případě autor nevěděl zda napsat i nebo y, tak tam nenapsal nic. Líbilo se mi ovšem slovní spojení „animální souboj“, tím se to trošku z mého pohledu zachraňuje

Napsat komentář

*