Tomáš Sladký a Jan Binder v barvách národního týmu.
9. 3. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Co bude s reprezentanty Sladkým a Binderem? Jejich kluby padají do 3. ligy!

 



Měli velké plány, mluvilo se o útoku na postup do Superligy. Přivedli třeba reprezentačního útočníka Tomáše Sladkého. Místo toho ambiciózní Lerum zakončil sezonu nejen bez play off, ale dokonce pádem do 3. nejvyšší soutěže! Tentýž osud potkal i Moru, kde vedle Adama Štegla působí i Jan Binder, další nedávná opora národního týmu v kvalifikaci na mistrovství světa.

Lerum prohrál v posledním kole s vítězem jižní divize Allsvenskan Höllvikenem 2:7 a záchrana mu utekla o 2 body. Zlomový gól padl mimochodem při vyloučení českého forvarda. Mora zase za porážku 9:10 v prodloužení s Djurgårdenem brala jen bod, potřebovala 3… Pád o patro níž ji tak potkal také vinou 2 bodů horšího zisku po základní části. Ještě za ní skončil slavný Balrog.

I on byl zvyklý hrát v Superlize, Mora ji opustila po minulé sezoně. Následkem toho přišla o opory v čele s vysoce produktivním Maxem Wahlgrenem. Jeho někdejší chodovští spoluhráči Binder se Šteglem přišli do týmu, jenž proto o plánech na návrat nijak halasně nemluvil.

Zato Lerum ano. Fanoušci snili o derby s Pixbem. Vedle Sladkého klub podepsal další akvizice (mimochodem v létě mohutně posilující Visby, které získalo i Milana Tomašíka, skončilo rovněž mimo play off). Podzim Lerumu vyšel, s novým rokem přišel kolaps. Tým pobral od ledna v 9 zápasech pouhých 5 bodů!

Co bude dál s českými legionáři? Binder a Štegl v týmu stěží zůstanou. První z nich má dokonce ve hře angažmá v jednom z nejlepším klubů planety, kolem druhého krouží celek, jenž má našlápnuto do Allsvenskan. A Sladký? V Lerumu trénuje úspěšné juniory, s nimiž jej ve čtvrtek čeká play off zápas (hraje se na jedno vítězství) proti Pixbu. Pro Sladkého o to pikantnější, že některé hráče soupeře učí florbal na gymnáziu.

Tomáš Sladký na střídačce juniorů Lerumu.

Tomáš Sladký na střídačce juniorů Lerumu.

To jsou závazky, kterého jej spojují s Lerumem. V klubu si navíc právě od juniorů slibují, že týmu pomohou zpět výš, snu o Superlize se nehodlají vzdát. „Absolutně ne. Na to jsme příliš dobrá organizace,“ uvedl sebevědomě asistent kouče Peter Sallén.

Udrží červenočerní českého experta? Setrvání by pro něj patrně znamenalo konec v národním týmu, kouč Radim Cepek by těžko zval borce z 3. ligy. Byť formátu spolehlivého střelce a příkladného bojovníka s více než 100 zápasy v národním týmu na kontě. A Sladkému bude letos teprve 30…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*