Lukáš Hájek a Vítkovice: Foto: Vlaďka Zoubková Lukáš Hájek a Vítkovice. Foto: Vlaďka Zoubková
10. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran dobře brání. Ale náš cíl je teď 2x vyhrát, říká vítkovický Hájek

 



Už ve čtvrtfinále na sebe narazily 2 nejúspěšnější kluby české florbalové historie. Po úvodním víkendu je stav nerozhodný. Nyní budou mít ovšem výhodu domácího prostředí Vítkovice. Jejich forvard Lukáš Hájek by na 5. zápas do Prahy rád odjížděl s náskokem.

I když ví, že se série mění každou minutou. „První 2 utkání byla velmi vyrovnaná, v tom prvním jsme špatně napadali a zbytečně Tatranu otevírali volná místa. Z toho pak pramenily některé laciné branky,“ vrátil se k úvodnímu duelu série. „Nájezdy už jsou loterie,“ stručně doplnil k rozstřelu, který se Vítkovickým nepovedl.

V neděli přišlo zlepšení. „Ve druhém zápase jsme se už trošku poučili a lépe bránili, nakonec nám tam i něco spadlo a vyhráli jsme,“ řekl spokojeně tahoun ostravského celku. „Hra Tatranu je založena na kompaktní obraně. Pokud dobře brání, je velmi těžké se prosadit,“ přiblížil, jak moc náročné je vzdorovat střešovickému Tatranu.

Co Hájek očekává od 3. a 4. duelu série? „O víkendu nás nejspíš čekají 2 vyrovnané zápasy. Pokud budeme zodpovědně bránit, dopředu tvořit hru a proměňovat šance, měli bychom splnit náš cíl, a to obě utkání vyhrát,“ věří 23letý útočník.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*