Sparťané se mohou radovat z vítězství. Foto: sparta-florbal.cz Sparťané se mohou radovat ze senzačního vítězství. Foto: sparta-florbal.cz
12. 3. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Sparta smetla Chodov! První výhru mají i Bohemians a Vinohrady

 



O největší překvapení sobotního programu mužské Superligy se postarala Sparta. Ta zaskočila Chodov a po výhře 10:3 snížila stav série. Vítkovice doma těsně přehrály Tatran, třetí vítězství si připsala Mladá Boleslav a také Ostrava.

Sparťané v pondělním televizním utkání vítěze základní části notně pozlobili, nakonec ale odcházeli poraženi. V prvním domácím utkání už ale svěřenci Jaroslava Berky neponechali nic náhodě. Ačkoliv Chodov v úvodní třetině přestřílel soupeře 11:4, vedení 2:0 drželi domácí a v dalším průběhu zápasu ho ještě navýšili. Zejména díky skvělému Martinovi Benešovi v bráně Sparta nepustila favorita na dostřel. Nakonec sparťané před 426 fanoušky oslavili vysoké vítězství 10:3, postarali se o možná jednu z největších senzací v historii play off a snížili stav série na 1:2.

Druhý tým základní části, Mladá Boleslav, naopak může už zítra souboj s Otrokovicemi ukončit. Panteři nezačali vůbec dobře, když hned v 1. minutě otevřel skóre utkání Jiří Curney. Domácí se ve zbytku zápasu snažili ze všech sil, přesto ani napotřetí nevyhráli. O osudu zápasu definitivně rozhodl gólem do prázdné branky Jan Natov, Středočeši si připsali třetí bod po výhře 5:2.

Jan Jelínek slaví branku s Ondřejem Fojtou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Jan Jelínek slaví branku s Ondřejem Fojtou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Bitva mistrů mezi Vítkovicemi a Tatranem se přesunula do Ostravy a k vidění byl opět velmi vyrovnaný zápas. Po prvním dějství byli o gól vepředu střešovičtí, ve třetí třetině ale nakonec rozhodli o svém vítězství domácí. Obhájcům titulu nepomohla ani přítomnost navrátilce Martina Richtera. Legendární útočník do utkání nezasáhl a spoluhráči na hřišti navzdory jeho podpoře podlehli Vítkovicím 4:5.

Ještě těsnější duel viděla hala Na Děkance. Bohemians v Brně dvakrát prohráli, a tak doma museli zabrat. Po 40 minutách ale Buldoci vedli 4:1 a mířili za dalším vítězství. Domácí David Šimek však 34 vteřin před koncem vyrovnal na 4:4 a v prodloužení vystřelil Bohemce výhru jeho bratr Martin.

V play down je blízko k záchraně Ostrava. Nováček z Litvínova bojoval statečně a když Tomáš Skalitz dvě minuty před koncem vyrovnal na 4:4, vypadalo to na prodloužení. Hned 6 sekund nato ale vrátil FBC vedení Filip Hrabal a ten samý hráč v samém závěru přidal pojišťovací gól při powerplay soupeře.

Zamotala se naopak série mezi Vinohrady a Parbudicemi. Domácí po první třetině vedli 3:1 a po přestřelce v závěrečné dvacetiminutovce si nakonec došli pro první výhru v letošních bojích o udržení. Východočechům tentokrát nepomohly ani tři asistence Jakuba Buriana, hrdinou SKV se stal střelec hattricku Lukáš Gregor.

Sobotní výsledky

Play off

Sparta – Chodov 10:3
Otrokovice – Mladá Boleslav 2:5
Vítkovice – Tatran 5:4
Bohemians – Brno 5:4p

Play down

Litvínov – Ostrava 4:6
Vinohrady – Pardubice 10:7


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*