Monika Slavíková s Kristýnou Bachmaierovou v souboji před „oranžovou“ tribunou.
13. 3. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Hotovo! Favorité v ženské extralize potvrdili své role a o semifinalistech je tak jasno

 



V nejkratším možném čase se rozhodlo o všech čtyřech semifinalistech v ženské extralize. Vítkovice, Chodov, Herbadent a také Bohemians potvrdili role favoritů a své série vyhráli 4:0. Nebylo to ale úplně snadné, Vítkovice se o víkendu trápily s Ostravou, Bohemians zase v neděli otáčeli skóre 2:4. Herbadent ve dvou po sobě jdoucích zápasech nedostal branku.

1. SC Vítkovice Oxdog (1.) – FBC ČPP BONUSIA Ostrava (6.)

Konečný stav série: 4:0.
3. utkání: Ostrava – Vítkovice 4:5
4. utkání: Ostrava – Vítkovice 2:7

FBC ve svém domácím prostředí vystrčilo růžky a v sobotním utkání favorita potrápilo. Rychle sice prohrávalo 0:2, ale do utkání se dokázalo vrátit a Vítkovice se nakonec o výsledek musely bát až do závěrečného hvizdu. Dobrou vizitkou určitě nejsou ani čtyři inkasované branky ze šestnácti střel. „Opět velká pochvala celému týmu, mrzet nás může nástup do utkání a čtyři branky z brejků soupeře,“ hodnotil kouč Ostravy Jakub Robenek.

Ani v nedělním utkání Vítkovice roli favorita jednoznačně nepotvrdily a dlouho se trápily, rozstřílely se až v poslední třetině a nakonec vyhrály 7:2. Série splnila naše očekávání. Soupeř se rval, bojoval a nedal nic zadarmo, tak, jak by to v play off mělo být,“ líbilo se Jiřímu Veleckému.

FAT PIPE FLORBAL Chodov (2.) – Sokol Brno Židenice Florbal.com (7.)

Konečný stav série: 4:0
3. utkání: Židenice – Chodov 1:14
4. utkání: Židenice – Chodov 0:10

Chodov svůj výjezd do Brna proměnil ve dvě velké kanonády. V sobotu se Židenice držely alespoň v první třetině, kterou prohrály 0:2, nakonec si ale připsaly prohru 1:14, přičemž uzdravená Anet Jarolímová zatížila konto soupeře sedmi body. „Oproti předchozímu zápasu jsme byly trpělivější v kombinaci a efektivnější v zakončení,“ pochvalovala si trenérka Chodova Michaela Marešová.

V neděli ale domácí hráčky nevydržely ani první třetinu, kterou prohrály dílčím skóre 0:5. V dalším průběhu utkání potvrdila formu Kristýna Bachamaierová, která hattrickem přispěla ke konečné výhře 10:0. „Mrzí mě, že jsme v celé sérii – vyjma jednoho utkání, byli soupeři na hony vzdáleni. Přesto jsme rádi, že jsme s Chodovem hráli,“ rozloučila se se sezonou Petra Prouzová.

Herbadent Praha 11 SJM (3.) – ELITE Praha (6.)

Konečný stav série: 4:0
3. utkání: ELITE – Herbadent 0:8
4. utkání: ELITE – Herbadent 0:5

ELITE si v sobotu připsalo nečekaný výpadek a po slibných výkonech na hřišti soupeře doma podlehlo Herbadentu 0:8. „Totální zkrat! Po první obdržené brance naprostý útlum, nic se nám nedařilo, žádná kombinace, bez pohybu, prostě hrůza,“ nehledal výmluvy Stanislav Richter. Za zmínku stojí také hattrick Adély Polívkové.

Nejen Stanislav Richter ale nemohl být spokojen ani s druhým víkendovým vystoupením. Jana Christianová totiž nepustila branku ani ve druhém víkendovém čtvrtfinále a ELITE odešlo poraženo 0:5, hned na čtyři branky nahrávala Barbora Sádková. „I když to tak podle výsledku nemusí vypadat, dnes nám ELITE připravilo těžké utkání, za což mu děkujeme,“ řekl Tomáš Kodiš.

FbŠ „pipni.cz“ Bohemians (4.) – Crazy girls FBC Liberec (8.)

Konečný stav série: 4:0
3. utkání: Liberec – Bohemians 3:6
4. utkání: Liberec – Bohemians 4:6

Bohemians zvládli přechod na soupeřovu palubovku a byť byli v zápase dvakrát dostiženi, tak rozhodující náskok v sobotu získali chvíli po polovině utkání, kdy utekli do vedení 4:2. Vzápětí sice snížila Kosová, ale klid Bohemians dodala druhou brankou Poláková a vítězství potvrdila Bočanová. „Tento zápas opět rozhodlo proměňování šancí a bohužel jsme to zase byly my, kdo netrefoval,“ smutnila Lenka Bartošová.

V neděli se Liberci dlouho dařilo, ještě před třetí třetinou vedl 4:2, jenže v poslední dvacetiminutovce čtyřikrát inkasoval a sezona pro něj po prohře 4:6 končí. „Dnes soupeř skutečně zabojoval, byla to fuška, ale holky to zvládly – 4:0 a hotovo,“ radoval se Jan Kratochvíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    tak první čtyřka potrénovala a teď může snad začít play-off (s trochou nadsázky)

Napsat komentář

*