Jana Christianová mění Ivanti Tigers za Chodov. Foto: Flickr IFF
14. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Unikátní počin Christianové! Dvě nuly v řadě ani nejsou v sazebníku, směje se

 



Vychytat ve florbalovém zápase na nejvyšší úrovni čisté konto, to je umění. Janě Christianové se to ale během víkendu povedlo ve dvou po sobě jdoucích utkáních, což je v play off naprosto unikátní. Naposledy se něco podobného povedlo Nikole Příleské, která vychytala dvě nuly v řadě letos v lednu.

Dvě nuly v řadě už ovšem předvedla Lenka Suková na začátku ročníku 2008/2009, kdy tehdejší Děkanka, základ dnešního Herbadentu, porazila Future 13:0 a Olomouc 15:0, jenže mezitím odchytala utkání druhého kola proti ELITE Hana Váňová. K vyrovnání totožného počinu měla letos blízko vítkovická Lauma Visnevska, jenže s Tatranem inkasovala v čase 58:33.

Christianová ale všechny zmíněné přebila. „Osobně si žádné statistiky nevedu, ale v nejvyšší soutěži je to pro mě jistě poprvé. Vlastně si ani nevzpomínám, že by se mi podařilo mít jedno čisté konto, natož dvě,“ usmívá se. „Bylo by hezké v takové sérii pokračovat, ale mám takové tušení, že v sérii s Chodovem mi nula dlouho nevydrží,“ rozverně předpokládá, že volba Vítkovic padne na Bohemians.

Zkušená brankářka, mající za sebou angažmá také ve Finsku a Švýcarsku, ale nezapomíná na spoluhráčky. „Nedostat gól, to je vždy zásluha celého týmu, je to odrazem fungující obrany a samozřejmě hraje velkou roli i shoda náhod a velká dávka štěstí,“ hodnotí.

Poctivá obrana má možná ještě jeden důvod. „Každopádně můj dík patří všem mým spoluhráčkám, které v posledních zápasech hrají velmi obětavě,“ pochvaluje si. „Jen nevím, jestli je to tím, že mi nulu tak přejí nebo tím, že za každý obdržený gól klikujeme,“ směje se.

A v uvolněném duchu pokračuje. „Podle mých informací nic takového v sazebníku není,“ odpovídá na otázku, co bude takový zápis stát. „Ale po uveřejnění tohoto článku už zřejmě bude, doufám, že nebudu muset platit zpětně,“ usmívá se.

Celou čtvrtfinálovou sérii hodnotí kladně. „Splnila to, co jsme od ní očekávali, tedy tvrdý boj a kvalitní zápasy, které nás připravily na případné semifinále,“ říká. „Možná, vzhledem k počtu zraněných hráček, nás stála až příliš mnoho, ale cítím, že se z nás stal v průběhu posledních dvou týdnů opravdový tým, kde bojujeme jedna za druhou, což hodláme zúročit v semifinále,“ zakončuje Jana Christianová bojovně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*