Ondřej Fojta se raduje z branky vstřelené Otrokovicím. Foto: Florbal Mladá Boleslav. Ondřej Fojta se raduje ze vstřelené branky. Foto: Florbal Mladá Boleslav.
15. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice hrály urputně. Teď pošetříme síly, říká Ondřej Fojta

 



Mladá Boleslav v pondělní dohrávce dokonala po výhře 6:1 postup. Svěřenci Jana Pazdery sice nevyhráli základní část, ve čtvrtfinále však proti Otrokovicím stvrdili roli favorita a do semifinále prošli jako vůbec první tým. Zásluhu na tom měl také Ondřej Fojta, který k pondělnímu vítězství přispěl svou premiérovou trefou v letošním play off.

Středočeši si oddychli, že sérii s Panthers zbytečně neprotahovali. „Člověk to chce vždycky ukončit co nejdřív. Určitě pošetříme síly, protože série jednoduchá nebyla. Za 4:0 jsme rádi,“ vyprávěl spokojeně.

Technologové strávili na opačném konci republiky kvůli pondělní dohrávce tři dny. „Není to žádná pecka, ale zvládli jsme to dobře. Hodně se spalo, hrála se FIFA,“ poodhalil Fojta, jak si tým krátil čas na hotelu.

Jan Jelínek slaví branku s Ondřejem Fojtou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Jan Jelínek slaví branku s Ondřejem Fojtou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

V posledním zápase přišel David Rytych o svou druhou nulu v sérii šest minut před koncem. Fojta nepotvrdil, ale také nevyvrátil, jestli reprezentační brankář svým spoluhráčům vyčinil. „On vždycky něco říká, furt je nespokojenej, ale výhra je výhra. Je jedno, jestli je to s nulou nebo s jedním gólem,“ řekl s úsměvem.

Mladoboleslavský forvard nesouhlasí s tím, že by Otrokovice byly příliš snadný soupeř pro jeho celek. „Nemyslím si, že by nás Otrokovice neprověřily. Hrály urputně, každý souboj chtěly vyhrát. Ze všech zápasů si vezmeme něco pozitivního, rozebereme si to a Pazdič (Jan Pazdera) nám k tomu určitě něco řekne,“ míní zkušený útočník.

O možném soupeři pro semifinále spekulovat moc nechtěl. „My jsme teď chtěli přejít přes Otrokovice, dál jsme ještě nepřemýšleli. Všechno je to docela zamotané,“ dodal k vývoji ostatních sérií.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*