Kristýna Bachmaierová obnoví kariéru v Jičíně. Foto: Pavel Růžička - AllStarsfoto.com
15. 3. 2016 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Bachmaierová řádí v útoku: Jsem ráda, že nám to tam padá. Reprezentaci neřeším

 



Za čtyři utkání čtvrtfinálové série s Brnem posbírala Kristýna Bachmaierová 11 bodů a výraznou měrou tak přispěla k hladkému a očekávanému postupu Chodova do semifinále. V něm očekává odchovankyně kladenského florbalu souboj s Herbadentem. Sama je ráda, že po přesunu do ofenzivy zapadla do útočné formace a říká, že série s Židenicemi byla dobrou přípravou na další boje.

Se čtvrtfinálovou sérií panuje na Chodově spokojenost. „Myslím si, že čtvrtfinále ukázalo přesně to, co jsme čekaly,“ začala své hodnocení Bachmaierová. „Židenice nás svým způsobem prověřily, vyzkoušely jsme si spoustu herních situací, takže účel to splnilo,“ pochvaluje si.

Sama Bachmaierová patří k obávaným střelkyním, například její branka z turnaje EuroFloorball Tour v Praze proti Finsku patřila k těm, které na videu obletěly florbalový svět. Nyní přidala 11 bodů ve 4 utkáních. „Neřekla bych, že Židenice patří mezi úplně slabší soupeře. Ráda útočím, to je pravda, ale momentálně hraji v útoku, takže je to pro mě příjemná změna být blíže brance soupeře,“ usmívá se.

Jak to tak bývá, nezapomíná ani na spoluhráčky. „Jsem ráda, že si v lajně rozumíme, padá to tam i Majdě Klímové. Jsme za to rády, protože v semifinálové sérii budou branky potřeba,“ vyhlíží bitvu o místenku v Superfinále 2016.

Místenku, o kterou s největší pravděpodobností hráčky Chodova svedou pražskou bitvu. „Předpokládám, že budeme hrát s Herbadentem, což je velmi silný soupeř, několikrát to dokázal a má více zkušeností s takovými zápasy. Ale nechme se překvapit,“ připomíná, že Chodov nemá volbu semifinálového soupeře ve vlastních rukou.

Při takové formě se nabízí otázka reprezentace, ze které Bachmaierová vypadla v rámci přípravy na světový šampionát žen ve Finsku. „Abych řekla pravdu, tak tato kapitola je pro mě uzavřená,“ odpovídá přímo a bez vytáček. „Už nad tím nepřemýšlím, prioritní je pro mě nyní play off,“ uzavírá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    jen tak dál!

  • Ondatra napsal:

    Nemělo by tam být „v semifinálové sérii“?:

    Jak to tak bývá, nezapomíná ani na spoluhráčky. „Jsem ráda, že si v lajně rozumíme, padá to tam i Majdě Klímové, jsme za to rády, protože ve čtvrtfinálové sérii budou branky potřeba,“ vyhlíží bitvu o místenku v Superfinále 2016.

Napsat komentář

*