Vítkovice se v semifinále utkají s Bohemians, Chodov vyzve Herbadent. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
16. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice zvolily Bohemians, Praha 11 tak zažije derby. K soupeři máme respekt, vyhlásil kouč Velecký

 



O semifinalistech bylo jasno v nejkratším možném čase, nebylo tak třeba otálet ani s volbou semifinálového soupeře. Vítkovice nepřekvapily a podle očekávání si zvolily papírově snadnější pražský celek – Bohemians. Podle trenéra Jiřího Veleckého ale k týmu mají respekt a vědí, že je nečeká snadná série. Druhou dvojici tak vytvoří Chodov s Herbadentem.

Volba Vítkovic se všeobecně očekávala. „Mám-li být upřímný, tak jsme především rádi, že se tentokrát v semifinále neutkáme s Chodovem. Přeci jen tři roky po sobě je už docela dost a velmi rádi si tak vyzkoušíme něco jiného,“ řekl pro Florbal.cz hlavní trenér Vítkovic Jiří Velecký.

První trojka sice ztrácela body jen ve vzájemných utkáních, v Ostravě ale ví, že soupeře nebude radno podcenit. „Na Bohemians si věříme a uděláme všechno pro to, abychom se dostali do finále. I když se nejedná o tým z první trojky, která přeci jen v základní části výrazněji odskočila, je třeba mít k soupeři respekt a jít si důsledně a poctivě za svým cílem,“ říká Jiří Velecký.

Úlohu sledovanější série tedy zřejmě převezme bitva o Prahu 11 v podání Chodova a Herbadentu. Jejich dvě vzájemná utkání v základní části skončila na výhry smírně, Chodov pak svého soupeře porazil v lednovém finále Poháru České pojišťovny, kterého se Vítkovice neúčastnily.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*