Milan Tomašík a Matěj Jendrišák. Foto: facebook Milan Tomašík a Matěj Jendrišák. Foto: facebook
21. 3. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák s Tomašíkem mají skalp Pixba! Superfinále ve Švédsku bude opět s Čechy

 



Vítěz základní části končí už ve čtvrtfinále a zásluhu na tom mají i čeští florbalisté. Matěj Jendrišák a Milan Tomašík z Linköpingu byli u vyřazení Pixba z play off švédské Superligy. Crusaders vyzráli na favorita už po pěti utkáních.

Pixbo nedokázalo vyhrát nad Linköpingem ani jeden ze tří domácích zápasů a pokaždé inkasovalo šest branek. Tým z předměstí Göteborgu navíc vůbec nepodrželo publikum, na domácí zápasy play off chodilo v průměru necelých 500 diváků. Tentokrát to byl velký zápas Christiana Mattssona, který už v první polovině zápasu kompletoval hattrick.

Pixbo sice zmobilizovalo síly a dokázalo se z tříbrankové ztráty dostat na rozdíl jednoho gólu, favorita série ale nakonec definitivně zlomil gól Matěje Jendrišáka 16 sekund před koncem při power play. „Dneska to bylo hlavně o boji a dobré obraně, ale na to se už nikdo neptá,“ konstatoval na svém facebookovém profilu český střelec.

Linköping se v semifinále střetne s Dalenem a tak dojde na souboj českých krajánků. O poslední volné místo v play off hrají Falun a Mullsjö.

Švédská Superliga, čtvrtfinále – 5. utkání:

Pixbo – Linköping 3:6 (0:3, 2:1, 1:2)
Branky:
21. Malmström, 22. Henriksson, 46. Calebsson – 2., 7. a 28. Mattsson, 15. Ström (JENDRIŠÁK), 60. JENDRIŠÁK, 60. Martin Karlsson. Diváci: 422.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*