2. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Martin Ostřanský slaví jubileum. Proti Švédům odehraje 100. zápas!

 



Švédsko a ještě v domácím prostředí. Mužská reprezentace nemůže mít na turnaji EFT ve Växjö tvrdší start. Zápas ale bude tak trochu i slavnostní, své 100. utkání za národní tým odehraje Martin Ostřanský.

Zatím se jen spekuluje, jak oslava jubilea proběhne. Realizační tým i vedení České florbalové unie detaily tají. Jisté je jedno: Martin Ostřanský se po Radimu Cepkovi a Aleši Jakůbkovi stane třetím českým florbalistou, který stovky dosáhne.

Možná by mohl navléknout kapitánskou pásku, možná obdrží dres s číslem 100, stejně jako Jakůbek před dvěma lety v Helsinkách. Ten měl oslavu okořeněnou ziskem bronzové medaile. Martinu Ostřanskému by určitě udělalo radost vítězství nad Švédy, které by bylo vůbec první v historii.

O tom, že to není nereálné, svědčí slova asistenta reprezentačního kouče Filipa Vítka. „Už jsme přesvědčeni o tom, že umíme i se Švédy a s Finy hrát nejen vyrovnaně, ale i je porazit. Za poslední období jsme odehráli nejlepší zápasy proti Finům i Švédům v celé historii,“ připomíná asistent trenéra Trnavského.

Vzpomíná přitom na brněnské vítězství nad Finskem, nebo na dubnový duel se Švédy, který český výběr sice prohrál 6:7, ale závěrečnou třetinu ovládl poměrem 5:0. „Bohužel jsme tehdy rychle prohrávali a pak jsme museli dotahovat. Vše je o koncentraci. Chceme si vybudovat respekt, uhrát co nejlepší výsledky,“ dodává Vítek.

V české sestavě určitě bude chybět obránce Marek Deutsch, který doléčuje zranění kotníku, jež si přivodil před měsícem na Poháru mistrů. Do hry ale zřejmě naskočí už i rekonvalescent Tomáš Chrápek. „Tomáše potřebujeme vidět. Věříme, že jeho zdravotní stav se den ode dne lepší,“ říká Vítek.

Pokud by kvůli zdravotnímu stavu nemohli hrát ani Deutsch nebo Chrápek, zůstane v české sestavě jen 5 obránců. O komplikacích ale Češi nepřemýšlejí. „Když by bylo nejhůř, Trnek naskočí,“ směje se Filip Vítek. Ale samozřejmě na tuto variantu nedojde. V českém výběru je víc univerzálů.

Co se týče taktiky, Češi zřejmě Švédům všechno neodkryjí. I když v Pardubicích na Turnaji 4 zemí bezvadně fungovaly přesilovky, tentokrát se speciální formace bude šetřit. „Nemůžeme už nyní ukázat to, na co budeme spoléhat v prosinci na mistrovství světa,“ vysvětluje Vítek.

Zápas Švédsko – Česko začne ve Växjö v 19 hodin. V odpoledním předzápase vyhráli v duelu juniorských výběrů Švédové nad Čechy poměrem 11:6.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*