Jan Jelínek z Mladé Boleslavi v souboji s vítkovickým útočníkem Lukášem Řezaninou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Jan Jelínek z Mladé Boleslavi v souboji s vítkovickým útočníkem Lukášem Řezaninou. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
25. 3. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Odplata za pohár a Vítkovičtí proti svým! Na co se těšit v sérii Boleslav-Vítkovice?

 



Vyřazovací boje ukrojily čtvrtfinálový díl a před čtyřmi zbývajícími týmy stojí poslední, možná nejtěžší stupínek. O2 aréna pozvolna otevírá svou bránu, definitivní pozvánku však dostanou pouze dva nejlepší. Kdo z druhé semifinálové dvojice mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi se 17. dubna představí pod obřím jumbotronem?

Těžko předem tipovat favorita. Vzpomenete-li si na finále Poháru, kde se oba týmy střetly, Boleslav byla považovaná za favorita. V zápase sice vedla, ale ejhle, kapitán Marek Matejčík promluvil do dění zápasu natolik, že se z vítězství opojně radovaly Vítkovice. Vítkovický kapitán může být klíčovým hráčem i v následující semifinálové sérii. Urputný, nezlomný bojovník a perfektní střelec dokáže v klíčovém okamžiku nejen vzít veškerou zodpovědnost na sebe, dokáže zároveň motivovat ostatní. Správný kapitán, to může být vítkovický klíč k vítězství.

Na opačné straně barikády bude série velmi pikantní pro dvojici Jelínek – Kološ.  Oba, ač odchovanci týmu z Dubiny, nyní hájí barvy Pazderova výběru. Střet s bývalými spoluhráči a kamarády může být vítaným kořením celé série. Zatímco Jelínek se bude snažit zatěžovat útočnými výpady potomky rytíře Vítka, Kološ bude mít za úkol co nejčastěji rmoutit obranu soupeře. „Myslím, že rivalita mezi hráči bude v mezích semifinále a nebude to nic zvláštního,“ hodnotí nadcházející střety Lukáš Hájek, jedna z klíčových osob vítkovického týmu.

O tom, že se bude jednat o nadprůměrnou, vyrovnanou a vyhecovanou sérii svědčí již to, že se oba týmy potkaly ve finále Poháru. Tam se tehdy radovali svěřenci Pavla Bruse. Parta okolo Jiřího Curneyho se bude chtít určitě pomstít! Z vítkovického tábora se před prvním utkáním ozývají sebevědomé hlasy. „My do toho jdeme s tím, abychom zvítězili. Očekávání jsou velká a Boleslav je stejně jako my velmi silný tým,“ dodává Hájek. Z obou stran je tak patrná velká sebedůvěra a respekt.

O jednu vstupenku do Superfinále tak budou bojovat velcí rivalové, kteří si v sezoně mají co vracet. Uspějí Boleslavští a budou nadále živit svůj sen o prvním titulu v klubové historii? Nebo se naopak po ročním půstu do O2 arény vrátí Vítkovice? Odpověď nám servíruje toto třaskavé semifinále!


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*