Mladá Boleslav nakonec otočila první semifinálový duel s Vítkovicemi. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Mladá Boleslav nakonec otočila první semifinálový duel s Vítkovicemi. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
26. 3. 2016 Superliga (70) KOMENTÁŘŮ

Góly, emoce a spory. Mladá Boleslav vyhrála v prodloužení a vede nad Vítkovicemi

 



Tipsport Superliga vstoupila do semifinále. Před televizními kamerami se na Bílou sobotu poprvé utkaly Vítkovice s Mladou Boleslaví a utkání nabídlo pravou florbalovou řež. Vítkovice se po nepovedeném začátku dokázaly vrátit do hry a ve třetí třetině vedly, exkapitán Ostravanů Jelínek ale poslal utkání do prodloužení, ve kterém vystřelil Boleslavi první bod za výhru 6:5 Jiří Bouška. Utkání orámovalo několik sporných verdiktů sudích Dolanského a Sýkory.

Začalo se hodně ostře, už po 15 sekundách utkání využil zaváhání Vítkovic Natov a poslal svůj tým do vedení. Ještě hůře bylo pro ostravský celek v 10. minutě, to se totiž prosadil Jiří Bouška. Za další minutu začaly pravé gólové hody: prudkou ranou snížil Hájek, chvíli poté si položil Gál položil Rytycha a z forhendu zavěsil, vedení Boleslavi ale bleskově vrátil Tomáš Chroust.

Poté se na půli hřiště zaklesli Kološ s Jastřembským a oba putovali na dvě minuty odpočívat, po jejich návratu srovnal svou druhou brankou Gál.

V samém závěru první třetiny neuznali rozhodčí branku Hájkovi pro postavení v malém brankovišti. Opakovaný záběr prokázal, že se vítkovický útočník dotýkal čáry malé brankoviště ohraničující, což dle pravidel k tomuto přestupku postačuje.

Ve 27. minutě šla domácí Boleslav opět do vedení, tentokrát zásluhou Saláta. Další bleskové vyrovnání přidal – s výraznou pomocí Kološe, který míček nechtěně a pro Rytycha nechytatelně tečoval – Rýpar.

Duel byl plný střetů a emocí. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Duel byl plný střetů a emocí. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav

Čtyři minuty před koncem druhé části přišel další sporný moment: Souček neudržel střelu a po následném závaru se míček objevil pod Jastřembským ležícím v brance, přičemž míč byl dost možná za čarou.

Hra ale plynula dál a na řadu přišla 3. třetina: ve 48. minutě Vítkovice poprvé vedly, Hájek zachoval tváří v tvář Rytychovi chladnou hlavu a skóroval. Poslední minuty se nesly ve znamení drtivého tlaku Boleslavi, kterému ale Vítkovice odolávaly, ať už pevným obranným blokem nebo skvělým Součkem v brance.

A přišel další sporný moment: Boleslav hrála logicky bez Rytycha a Novotný zastavil Matúšův lob směřující do prázdné branky vysokou holí. Sudí mu sice zapískali přestupek, Vítkovice ale chtěly trestné střílení. Jejich přání nebylo vyslyšeno, zato se 10 sekund před koncem trefil Jelínek a prodlužovalo se.

Prodloužení už bylo akcí kdo s koho. Vítkovice už pár sekund dokonce slavily vítězství, jenže sudí došli k názoru, že Hubálek dostal míček do branky rovněž vysokou holí. Nakonec tak slavila domácí Boleslav: v polovině 8. minuty prodloužení nechytatelně natáhl Jiří Bouška a vystřelil výhru pro domácí florbalisty.

Výsledek semifinále Tipsport superligy:

MLADÁ BOLESLAV – VÍTKOVICE 6:5p (stav série: 1:0)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • maja napsal:

    Musim ohodnotit,ze narozdil od vlezdoritcu CF natvrdo napisete sporne momenty a nezakryva se to vymluvama. Rozhodci to zkazili,neni to letos poprve a nezkazili to jen tim ze by nevideli,ale ze ani nezvladnou vyhodnotit co piskaji a na zapiskanou vec si vymysli hodnoceni prestupku,ktere ani neni.

  • fanda napsal:

    neskutečným způsobem rozhodčí zprasili tento zápas…je pozdě se ptát na nominaci rozhodčích, je bezpředmětné řešit sporné okamžiky…nejenom morálními vítězi jsou pro mě vítkovice, proti dvěma soupeřům – rozhodčím a soupeři – se nedá vyhrát nebo jenom velmi těžko v tak vyrovnaných zápasech…s mírnou nadsázkou se navíc dá říct, že vítkovice porazili vítkovice – jelínek 10s před koncem vyrovnává…ale ještě jednou k rozhodčím – na tak důležitý a vrcholný zápas je tady nějak příliš mnoho omylů až to trošičku zasmrádlo podezřením ze zaujatosti…věřím, že florbalový Bůh nešel ještě spát a tak jako vypadly střešovice, tak dopadne i MB

  • ThomasM napsal:

    Neuvěřitelný výkon rozhodčích… Jednoznačně ovlivnili výsledek, kromě jedné situace další 3-4 ve prospěch Boleslavi.

    • maja napsal:

      Takhle spatne by extraligovy rozhodci s desetiletou zkusenosti opravdu nemel. A nejde o to jestli to ovlivnili nakonec ve prospech iBolky,coz asi ano…..ale teda takove, silene chyby…to jsem si rikala po finale pioharu coz byl taky provar,ze to bylo to nejhorsi.

  • Petr napsal:

    Mimochodem, cara male brankoviste ohranicujici se pocita jako jeho soucast. Cili pokud na ni utocic hrac stoji, tak stoji v malem brankovisti. Cili vstrelil branku nespravnym zpusobem a branka neplati. To jen k informaci v clanku

    • fanda napsal:

      mimochodem – rozhodčí stál několik metrů za hájkem a nemohl ani náhodou vůbec zaznamenat , kde má hájek špičku boty…asi je génius, což ovšem v dalším průběhu naprosto nepotvrdil, pískal něco, o čem v té chvíli neměl ani tušení stejně jako v případě regulérního gólu hubálka v prodloužení – mě to připadá jako zcela jasné připískávání MB, v případě hry vysokou holí od Novotného zcela flagrantní a neodpustitelná neznalost pravidel

    • ThomasM napsal:

      No nestál na ni, ale chvíli se jí dotýkal špičkou boty a jestli to bylo v okamžiku střelby, to netuším… Ale to asi nebyl hlavní problém – úmyslná vysoká před prázdnou brankou a jen prosté odpískání bez dvou minut a trestného střílení? A vysoká hůl při brance Vítkovic v prodloužení? Podle záběrů v TV regulérní gól…

    • Florbal napsal:

      V době, kdy zasáhl balónek nestal na čáře.

  • #81 Té eMko napsal:

    Jenže to není poprvé, co umělecké duo Dolanský – Sýkora ovlivnili zápas takovým způsobem, že to hrálo důležitou roli na „tvorbě“ výsledku.

  • Florbal napsal:

    No toto zase dokazuje jak je Superfinále nesmyslné.

  • Kymy napsal:

    Jezisi tady zas bude ubrecenych vitkovicaku.. To je porad dokola, Superfinale neni dost fer, cestovat daleko neni fer, rozhodci nam ublizuji, finale poharu se hraje daleko, penize se spatne rozdeluji, my jsme taaak utlacovani bla bla bla..
    Jinak uz jste zapomneli treba na gol vysokou holi ve finale poharu? A ten borec se ani na chvilku nezastydel.. Dnes nijak vyjimecne zamerene proti zadnemu tymu, chyby na obe strany, rozhodci to maji tezke a nechtel bych byt v jejich kuzi, klidne bych zavedl kamerovy system jako v hokeji. Neverim, ze ty chyby jsou umyslne a mirene proti jakemukoliv tymu, florbal je tak rychly a dynamicky sport, ze to rozhodovani fakt neni jednoduche. Priste prejedte soupere o pet golu a nemusite resit tohle. To breceni je sileny a dela vam to ostudu, slecinky.
    Sportu a neplakani zdar 🙂

    • fanda napsal:

      ten borec, chlapce, se jako první díval na rozhodčího, zda ten gól uzná či nikoliv – to jenom tak na okraj. a nikdo tu nebrečí, jenom tady dáváme v plén názory na výkony rozhodčích a v tom nám borče naštěstí nemůžeš bránit. a až příště nebudete chtít prohrát neštastným nebo dokonce neregulérním gólem, musíte přejet soupeře třeba o pět branek…sportu a neplakání zdar

      • Kymy napsal:

        Ten borec, byt opravdovy borec, by se priznal, vedel moc dobre, kde to zahral. Zbytek tveho prispevku nedava smysl, nikdo ti nebrani se vyjadrovat a dovetek o prejeti o pet golu smerem k memu komentari nechapu uz vubec.

    • maja napsal:

      Unijni spammer co do zapasu zamicha dotace,mista konani a podobne. Ty suline,nez abys tady spamoval,zacni na te unii neco delat,aby ten florbal sel dal a vys!(zabijeni kritiku neni pokrok,to snad si uz svet overil v erach nacku a komancu)

    • ThomasM napsal:

      No souhlasím, že florbal je rychlý a dynamický sport… Ale úmyslná vysoká před prázdnou brankou? Na to měli fůru času a dobrý výhled – to je buď naprostá neznalost pravidel nebo úmysl. Máte jiné vysvětlení?

    • Marcel Pudich napsal:

      Kdybys byl borec, o kterých píšeš, podepíšeš se… Stejně jako všichni ostatní v diskusích

  • Tonda Navratil napsal:

    Kymy? Jsem zvedav jak bys hodnotil zapas po vyhre vitkovic

    • fanda napsal:

      určitě by neplakal, protože to je nejspíš chlapák

    • Kymy napsal:

      Projdi si diskuze, jak casto tady breci vitkovicti.. Zbytek sveta jsem tady poradne nevidel uronit slzu, takze predpokladam, ze by se nestalo nic moc… Moje hodnoceni by tu ani nebylo, dnes mi nedalo to opetovne breceni ze severovychodu Moravy…

  • Michal napsal:

    Reakce na neubrečeného Kymyho- to totiž musí být génius. Přejet soupeře o pět branek? V dnešní době, kdy jsou tyto špičkové týny tak vyrovnané, že stačí 1-2 krát písknout sporný moment, volný úder, a může to rozhodnout celý zápas?
    V tom finále poháru, který zmiňuje, po tom sporném momentu rozhodčí kompenzovali, jak mohli.
    Dnes dvojice rozhodčích J. Dolanský a V. Sýkora kompenzovala tak, že hostům neuznala další regulérně dosažený gól v prodloužení, a předtím v čase 17.55 sice pískli nedovolenou hru vysokou holí domácích, ale v rozporu s pravidly současně hráče nepotrestali.
    Florbal je rychlý, rozhodování pro rozhodčí těžké, takže drobné chyby jsou tolerovány. Ale žádný fanoušek svého mužstva si nepřeje nic jiného, než aby rozhodčí pískali rovinu. Dnes to rovina rozhodně nebyla.

    • fanda napsal:

      škoda, že si kymy nepřečte – z toho kokosu je daleko na zem… a mimochodem – souhlasím, to byly takové hrubice, že mi to připadá jako nenáhoda

  • napsal:

    věřím, že ubrečenci z Vítkovic na této diskuzi, by si přáli spřátelené duo rozhodčích Valenta – Ždárský, který jim uznávaj góly vysokou holí ,což je podle odborníka odborníků Ondry Zamazala ku prospěchu florbalu.
    Zítra si to vynahradíte, to tam máte spřátelené moravské rozhodčí. Tak věřím, že to Dáša nanominovala ve Váš prospěch..Jestli se Vítkovice dostano do superfinále to bude superfinále o hov.ě

    • petrik napsal:

      Kamarade,jestli si to finale poharu videl,tak jsi trapny,ze vytahujes jen tu vysokou. To finale totiz sudi zhnojili oboustrane taky poradne. Bohuzel dnes…a opet oboustranne to byl opet tezky provar. Jedna strana vzdy musi vyhrat a ta porazena ty krivdy rozhodcich vzdy citi vic….ale to co tam dnes „velezkusena “ dvojice predvadela,by neproslo ani v preboru. To byl proste tragicky vykon!

  • Svata napsal:

    Byla to ostuda florbalu! Bohužel to viděl celý národ a hlavně děti a začínající sportovci. Sýkora Dolanský pravidelně připískává tatranu. Že by pomsta za vyřazení? Doufejme, že unie to vyhodnotí a oba pány už letos neuvidíme. Pokud ano, tak to bude facka slušným lidem a hlavně všem trenérům mládeže. Co mají pak proboha svěřencům ukazovat za vzor?

  • Honza napsal:

    Chápu, že rozhodčí (a to ani elitní) nemůže vidět všechno, že vidí vysokou, kde není, nevidí míček za čárou pod obráncem, hráče v brankovišti atd. – je to všechno v rychlosti a nemá k dispozici video.
    … ale že pískne vysokou posledního hráče před brankou, který tak zmaří bankovou příležitost, a nedá za to dvě minuty a nájezd (což se píská snad i v mlžácích), to už zavání amatérismem, ne-li něčím horším? Co na to komise rozhodčích??

  • JT napsal:

    předem se přiznám že fandím Vítkovicím…ubrečený být nechci, ale pokud se veřejně nedozvíme o nějakém potrestání této dvojce rozhodčích tak to bude zavánět nějakým tlakem ze strany unie nebo rozhodčích samotných…každý dělá chyby, jako bývalý rozhodčí jak už soutěží čfbu tak amatérských lig vím jak těžké je se rozhodovat v okamžiku, ale když už něco písknu tak dle pravidel…gól z brankoviště by se dal ještě pochopit, tam to bylo v reálu opravdu těžké, zalehnutí balónku v malém brankovišti vyřešeno opravdu „šalamounsky“, na co proboha čekal jako v hokeji, vysoká hůl při šesti do nebe volající, to mi vyčítal kdysi delegát, když už něco písknu tak nehledě jaká je situace a skóre, písknu dle pravidel a ne tak, že se „smiluji“ nad jedním z týmů a neuznaná branka v prodloužení mluví sama za sebe…stalo se, vítky prohráli ale tito rozhodčí by už v letošní sezóně neměli pískat, ani jako pára na hrncem

    • Petr napsal:

      Ona Unie už někdy nějaké rozhodčí potrestala? Možná jim už nedají ani jedno semifinále nebo finále, ale pošlou je na ženy nebo na play down, do baráže nebo do 1. ligy. Což je stejně normální rotace. I tam se berou peníze za zápasy. Zapomene se a jede se dál. Chyby tragické, ale stále je to jeden z nejvýše nasazovaných párů a podle toho se k nim přistupuje a bude přistupovat.

  • Bob napsal:

    Chlapci a děvčata, na rozhodčí není metr a nikdy nebyl. Jsou nedotknutelní a často pos..ou zápas všem okolo.
    Jen doufám, že s nadcházejícím jarem se z florbalistů (a rozhodčích) nestali rybáři. Že by připluli kapříci?

    • Michal napsal:

      To snad, proboha, ne. Nicméně byl to zářez v přímém přenosu. Výkon těch dvou kašparů je obrovská ostuda pro celý český florbal, pyšnící se čistotou, amobicemi stát se součástí olympijského hnutí. Reakce komentátorů přímého přenosu byla zdrženlivá, leč jednoznačná. Taktéž reportáž ze zápasu ve večerních událostech byla vypovídající. Rozhodčí se v odposlechu káli, že udělali chybu, nicmémě z míry způsobu řešení (kompenzace) této chyby je patrné, jak vážně to mysleli. Rozhodčí zaslouží jednoznačně flastr. Otázka jen je, podle jakých not rozhodčí hráli-zda boleslavských, či unijních.

  • Mac napsal:

    Asi jsem koukal na jiné utkání. Necháváte se ovlivnit spekulacemi spolukomentátora. Podívejte se na to utkání ještě jednou, rozfázujte si jednotlivé situace a pak se budete divit, že si tu nestěžují hráči MB. 🙂

    • Hnus napsal:

      Ja to sledoval bez zvuku…
      jeste prehlednu 3 neuznane goly… ale ta vysoka?
      to si rozvazujte jak chcete… pokud to foukli tak uplne blbe

      • Mac napsal:

        Když přehlédnu fauly na dvě minuty, které mohly být odpískáné, cca 1:3.
        Neuznaní první branky bylo v pořádku, špička nohy na čáře. Druhá branková situace – Jastřembský skáče do malého brankoviště (v době „upadnutí“ nebyl kontakt) a hraje aktivně levou rukou. Měl být zřejmě nájezd.
        Vysoká ze strany MB, tak to je oříšek, ale už jsem se s tímto setkal. Střela prý nesměřovala do prostoru branky, byla mezi koleny a pasem, tudíž volný úder. Tak tenkrát znělo zdůvodnění.
        Neuznaní branky Vítkovic, z mého pohledu OK. Jak jsem na to koukal a fázoval, tak to bylo zahráno nad úrovní kolen.

        • Elzyx napsal:

          Mezi zajímavé momenty bych ještě přidal úmyslné kopnutí vítkovičáka do ležícího hráče a jasné hraní míčku ležícím hráčem v brankovišti (opět na straně vítkovic).

          Takže pokud to fakt nezávisle shrnu, tak chyb spousty, ale o ovlivnění zápasu na stranu boleslavi nemůže být ani řeč…

  • Tomáš Krásný napsal:

    Jsem z těch ubrečených Vítkovic. Má první reakce byla šok, pak naštvání a nakonec hrozná desiluze, že s tímto se stejně nedá nic dělat. Pokud nebude vůle u lidí z unie, kteří tu mají být pro nás kluby, a nepřestanou schovávat hlavu do písku, tak se nic nezmění. Ano, rozhodčí je jen člověk a dělá chyby, ale jako každý jiný, který si za svou činnost nechává platit, musí nést i větší zodpovědnost za svůj výkon. Dneska to oba pánové pokazili, ale zaplaceno dostali. Takže jsou spokojeni. Můžou se 100x omlouvat, ale prostě zápas nezvládli a vítězství už to nevrátí. Co je na tom všem nejsmutnější, je fakt, že tito pánové pískají snad více než 10 let a patří k nejzkušenějším rozhodčím u nás. Takže se tedy zákonitě můžeme ptát, jak je možné, že takto zkušení rozhodčí udělají tolik chyb. Úmysl snad můžeme vyloučit, takže zbývá buď, že to prostě neumí a jsou pouhou výjimkou, anebo výjimkou nejsou a jsou jen obrazem stavu našich rozhodčích. Vzhledem k tomu, že máme všichni v živé paměti finále poháru, jak jiní rozhodčí hrubě poškodili Mladou Boleslav, když nám uznali neregulérní gól a následně hned zase nás, když neviděli hru MB v šesti a vyloučili Hájka za zcela nefilmovanou etudu Nováka, tak to opravdu bude spíše chyba systému a že se s rozhodčími nepracuje dobře. Naše servisní organizace ČFbU, kterou tu máme proto, aby nám organizovala soutěže florbalu, který máme tolik rádi, prostě v této otázce opakovaně selhává (ne jen v této). V neděli jsem viděl v 7. zápase s Tatranem naprosto profesionální výkon rozhodčích pana Černého s Janouškem. Dnes naprosto amatérský výkon rozhodčích. Petr s Jirkou bohužel nemůžou být všude a kluci tady od nás to mají do Prahy daleko. Očekávám alespoň nějakou zpětnou vazbu od komise rozhodčích. Jestli chtějí kluby pokutovat za každou mnohdy hloupost, za pochvaly rozhodčích v onlinu, tak musí začít pokutovat i špatně odvedené výkony svých lidí, včetně těch, kteří s rozhodčími pracují a co zodpovídají za jejich delegace. Ten florbal už nás všechny co hrajeme extraligu stojí hodně peněz a tohle už fakt není jen na mávnutí rukou ve stylu sorry, stalo se, jedeme dál…

    • Berňák napsal:

      Profesionální výkon s vymyšleným nájezdem, uznaným gólem s hokejkou nad pasem, plus jejich klasické, tlačím tým, který prohrává?

    • Čikina napsal:

      Koukněte se na třetí gól série Vitkovic s Tatranem vysokou hokejkou od Matějčíka a řeči o vysoké kvalitě Janouška s Černým lehce blednou. V prvním zápase série VxT jim to taky moc nešlo. Někdy je zkrátka den blbec a mistr tesař má potíž se trefit. Važme si těch odvážných co jsou ochotni do rozjitřené arény vůbec vstoupit a soudcovat.

  • Elzyx napsal:

    Když čtu tuhle diskuzi, je mi absolutně jasný, že jsem v české republice. Zemi všeználků a ufňukánků.
    Všichni vědí, jak měl rozhodčí pískat, nikdo nedělá chyby a těm co prohráli rozhodčí ubližujou.

    Florbal hraju už víc než deset let a za tu dobu jsem zažil desítky zářezů (chtěných a nechtěných) od rozhodčích. Sprostý útoky od protihrůčů ale i férový jednání po chybě. A´t už se ale stalo cokliv, nezapomínám že jde o zábavu – amatérský sport, kde hrají a rozhodují lidi. V tomhle zápase jsem viděl hodně chyb na obě strany, ale nic, co by znatelně rozhodlo zápas. Ta vyská před bránou chyba rozhodčích, ale stejně tak mohl Jastřembský na férovku přiznat kde byl balónek, když ležel v bráně 😉

    Jako nezaujatému diváku mě tohle přijde jako dobrá rozbuška k rivalitě v dalších zápasech 🙂

    A rada vítkovickým ubulencům: řekněte si mamince o kapesník. Ona vás pohladí, otře slzičky a řekne že to bude dobrý a že tu zlou boleslav příště porazíte 🙂

    • Maro napsal:

      hmmm, podle poslední věty jsi skutečně nezaujatý divák…

    • fanda napsal:

      ano, máš pravdu…i podle tvého příspěvku se pozná, že jsme v čechách a že takovou slátaninu dal dohromady nějaký čecháček, neschopný dohlédnout na špičku svého nosu, nafoukaný na svoji bezmeznou a ničím neopodstatněnou „moudrost“ či sebevědomí veliké jako afrika…do smrti nezjistíš jakou jsi to vyplodil idiocii a budeš se prsit svým přitroublým chlapáctvím

    • Tomáš Krásný napsal:

      Tady přece nejde o Vítkovice. Tady jde o celkovou úroveň pískání, nastavení systému výchovy, systému kontroly a nápravy. Tento zjevně selhává. A čas plyne, peníze se platí….Vy jste se možná se zářezy ve sportu sířil. Já ne. Sám jsem totiž zvyklý si svou práci odvést na maximum. Navíc dělám takovou práci, kde si prostě chyby příliš dovolit nemůžu. Rád bych se dožil situace, kdy si lidé na unii včetně samotných rozhodčích uvědomí, že oni jsou tu pro nás, my si je platíme, takže musí udělat vždy maximum, aby byl zápas bez chyb (teď myslím závažných chyb, malé budou vždy). Velké chyby ve finále poháru stály Mladou Boleslav hodně peněz (odměna za vítězství, ubytování apod). My taky nejsme v Boleslavi zrovna zadarmo a v sázce je hodně, i třeba ta odměna za vítězství v lize. Za této situace už prostě není prostor na takový amatérský výkon jako dneska! Nejsem fanda nějaké přehnané hysterie, budu rád, když se k dnešnímu výkonu zodpovědní lidé přihlásí a dají nám k němu nějaké stanovisko. Proto je dobře, že to bylo v TV, že to řeší i fanoušci na sociálních sítích, protože i to vytváří na odpovědné tlak situaci řešit. Vítězství to nikomu nevrátí, ale o to tady už nejde.

      • Elzyx napsal:

        Tomáš Krásný: určitě souhlasím. Vtip je ale v tom, že naprostá většina čechů má jen plnou hubu keců – a to platí i o florbale. Podívej se na ty příspěvky tady – 99% ubulenejch emanů, co jsou chytrý jen na internetu. V reálu sklopěj hlavu a šoupou nohama. Všichni ti fandové (a Fandové) jsou chytrý jak rádia, ale reálnej přínos jejich keců je NULA. A přitom by stačilo málo – něco pro to aktivně udělat.

        A víš proč mě tohle tak vytáčí? Dělám starostu v jedný malý vesnici kousek od Prahy a je to stejný jako tady. Všichni maj plnou hubu keců co je špatně a jak by se to mělo dělat, ale v reálu nikdo ani nehne prstem. Všichni by jen chtěli radit druhejm a myslej si, že jsou nejchytřejší…

        • fnada napsal:

          a teď si všichni sedneme na svoje zadele…co to tady meleš, pleteš jabka s hruškama

        • Jirka Bareš napsal:

          Jsem přesvědčen, že takové lidi má ale ve svých řadách každý národ, možná že některý ví a některý méně, nevím proč se to pořád vztahuje jenom na Čechy a proč se pořád takhle shazujeme, jakoby snad platilo, že když člověk přejede hranice tak je najednou v inteligenčním ráji, to je nesmysl. Podívejte se např. jak dopadají volby v Evropě – to je už skoro socialismus a co to znamená? Nedělat za sebe nic a státe starej se o mě, i na tom opěvovaném západě. Upozorňovat na neschopnost, nečinnost atd – ok, ale neshazujte pořád Čechy, je to nesmysl a nikomu to nepomáhá

          • Elzyx napsal:

            Určitě máš Jirko pravdu. Každej národ má i tyhle lidi. Jen u nás jich je (dle mého názoru) řádově více…

  • Fanda napsal:

    To byla hanba , hnus velebnosti….jdu blejt

    • Elzyx napsal:

      Jak tak koukám na diskuzi, svůj názor jsi tady Fando vyjádřil asi desetkrát. Hodláš překonat nějaký rekord, nebo nemáš maimku co by osušila slzičky?

      • Fanda napsal:

        Myslim že tady pise vice fandu…..

        • fanda napsal:

          nechej ho být, on nepozná rozdíl mezi malým a velkým F a my tady po něm chceme diskusi o tak složitých věcech…

          • Elzyx napsal:

            Ano, Fanda a fanda jsou jiné osoby… odborně se tomu říká schizofrenie. Ale klidně diskutujte dál 🙂

  • Hnus napsal:

    Dneska jsem videl dva megakvalitni tymy a dva sasky v dresech rozhodcich…
    Je mi jedno kdo vyhral… ale je mi lito hracu, kteri za posledni roky (florbal sleduju a hraju cca 15 let) udelali neuveritelny vykonostni skok po vsech strankach…
    na druhou stranu unie se naucila akurat lepe vybirat pokuty za spatne uvedeny cas v zapise… pokuty vsem (rozhodci, tymy, poradatele…)
    sebereflexe temer zadna…
    nemyslim si ze by ti dva dokazali zarezat vitkovice, podle toho jak foukali byli radi, ze jsou radi a ze se jim zapas uplne nevymknul z rukou… na druhou stranu fail u vysoke do prazdne nechapu…

    • Elzyx napsal:

      Viděl bych problém v tom, že florbal je pořád amatérský sport. A tomu odpovídá i úroveň věcí okolo – od zázemí po rozhodčí. A zatímco hráči a týmy jdou pomalu nahoru, rozhodčí se zlepšujou nejpomaleji. Ale kdo trochu sportuje, ví že to není nějaký výjimka – jsou sporty, kde je to řádově horší…

      • Hnus napsal:

        Uvedte takovy sport prosim? Unie jako takova uz davno neni parta kamaradu co to dela za par svestek a rozhodci jsou pomerne dobre placeni na amatersky sport…
        Tymy si nejen zvedli kvalitu zazemi a vseho ale taky je ten sport mnohem vic stoji…
        a v podstate jedine co unie dela bezne pro tymy je nominace rozhodcich… ktere si stejne tymy plati sami…
        a jestli jste byl nekdy na skoleni rozhodcich, tak se resi uplne kravoviny, jako jestli uznat gol kdyz se po ceste do branky praskly micek rozpadne na dve pulky…
        a pak vidite jak zkuseni ligovy rozhodci nevi kdy a jak se udeluje dvojka a najezd?

        • Elzyx napsal:

          Hnus: zkuste se zaskočit podívat třeba na nějakej divizní fotbal, nebo nižší ligy basketu. Já chápu naivitu tak u desetiletých dětí, ale chlap by měl mít přehled, jak to funguje v jiných sportech…

          Ano, je to špatný, ale je to realita…

          • fnada napsal:

            a tento nýmand s tímhle pohledem na svět dělá starostu…no potěš koště…lidičky, podívejte se kolem sebe, všude s podvádí a krade, tak držte huby a krok…

  • Ja napsal:

    Zápas z pohledu obou týmu velice vyrovnaný. Rozhodnutí ohledně vysoké hokejky při hře v 6 nechápu, ale stalo se. Ale jak v prodloužení padl gól od Vítkovic hned jsem vypnul televizi, protože jsem v té situaci neviděl nic proti pravidlům podle toho co ten zápas pískali rozhodčí. Jak se říká na každém školení rozhodčí když si nastavíte nějakou laťku tak ji držte celý zápas.

  • Jiří Němčík napsal:

    Tak v prvé řadě to byl fantastický florbal. Ovšem jsem šokován z výkonu rozhodčích. Tito rozhodčí vrátili úroveň našeho florbalu o úroveň zpět. A je mi līto těch hráčů, kteří do toho dávají všechno. V tom zápase nešlo přece o lidské chyby, které může udělat každý, tady šlo přece o to, že rozhodčī odpískal nedovolenou situaci, ale neuměl vyhodnotit potrestánī. Vypadalo to, jako by rozhodčí neznali pravidla. To byla hotová fraška.Samozřejmě, v tom matematickém součtu chyb byly poškozeny více Vítky, ale i Bolce nebyl uznaný gól a nikdo nemůže říct, která chyba kterému mužstvu ublížila a která pomohla. V každém případě rozhodči hrubě ovlivnil zápas a už by toto semifinále neměl pískat. Líbilo se mi, že až na pár přirozených protestů to Vítky zkously a bez emocí „udělaly“ zápas až do konce.

  • REAL ONE napsal:

    „P“oleslavská tvář vyplouvá na povrch,no co už…na ně čas příjde…

    P jako PIČA vid Jerry :))))

  • Elzyx napsal:

    Hnus: zkuste se zaskočit podívat třeba na nějakej divizní fotbal, nebo nižší ligy basketu. Já chápu naivitu tak u desetiletých dětí, ale chlap by měl mít přehled, jak to funguje v jiných sportech…

    Ano, je to špatný, ale je to realita…

    • Hnus napsal:

      Boha bavime se o nejvyssi soutezi… ano pralesni ligy ve vsech sportech jsou nazyvany presne proto pralesni!!!!
      Btw druhy den piskali zapas rozhodcovsti novacci v superlize a zvladli to mnohem lepe…

      • Elzyx napsal:

        Ehm, a víte o tom, že většina klubů těch pralesních lig má větší rozpočet než top florbalovej klub a i rozhodčí dostávaj víc?

  • Fanda napsal:

    Elzyxy ty ses teda vul

    • Elzyx napsal:

      Ano, a příspěvek fandy plný argumentů zakončil tuto skvělou diskuzi 🙂

      • fnada napsal:

        bohužel, ale má pravdu, by jste skutečně korunovanej…naštěstí někde v malé obci

        • Elzyx napsal:

          Ano, tohle je skutečně Česká republika, plná zakomplexovanejch nul, co si léčí mindráky v diskuzích. Tak hodně štěstí v reálném životě 😉

Napsat komentář

*