Útočník švédského Linköpingu Milan Tomašík. Foto: Per Wiklund. Útočník švédského Linköpingu Milan Tomašík. Foto: Per Wiklund.
26. 3. 2016 Švédsko (2) KOMENTÁŘŮ

Tomašík zůstává. S Linköpingem prodloužil smlouvu o 2 roky!

 



Ještě než se pustil do semifinálové bitvy švédského play off proti Dalenu, prodloužil reprezentační útočník Milan Tomašík kontrakt s Linköpingem. 27letý vítkovický odchovanec, jenž do klubu přišel v lednu z druholigového Visby, se dohodl s klubem na spolupráci na další 2 sezony.

Do sestavy Crusaders, kde je jeho spoluhráčem tahoun národního týmu Matěj Jendrišák, zapadl rychle. Ve čtvrtfinále s vítězem základní části Pixbem byl hodně vidět. „Je to pro mě pořád trochu nové, ale zatím z toho mám dobrý pocit. Z florbalu i z věcí kolem,“ shrnul Tomašík své dojmy z angažmá v Linköpingu v rozhovoru pro server innebandymagazinet.se.

Dojednat kontrakt mu pomáhala hráčská agentura JACT. „Má první volba byla zůstat v Linköpingu. Všechno je tu fajn a klub dělá vše proto, abych tu byl šťastný,“ vyznalg se.

Spokojené je i vedení s českou posilou. „S Milanem jsme získali velmi zkušeného a schopného hráče. Jsem nadšený z toho, že s námi zůstává. Naší hře dodává jinou dimenzi, ve čtvrtfinále hrál on i celá jeho pětka skvěle,“ rozplýval se sportovní ředitel Johan Fredriksson na klubových stránkách.

A to si jej vybral ve druhé nejvyšší soutěži. Tomašík nehrál Superligu prakticky rok, teď připustil, že pro něj byl návrat trochu neznámou, možná byl na hřišti trochu ostýchavý. „Ale už jsem získal nějaké sebevědomí, dokázal jsem si, že můžu hrát nejlepší ligu na světě. Kouč mi ještě před mým příchodem věnoval hodně času, vyprávěl mi o klubu, o tom, jak chce, aby hrál. To mi dalo hodně,“ ocenil Tomašík.

V pondělí pro něj začíná pikantní série, postaví se svým bývalým spoluhráčům z Dalenu, s nimiž se v letech 2012 a 2013 bil ve finále Superligy. Také proti svým vítkovickým kumpánům a velkým kamarádům Martinu Tokošovi a Patriku Suchánkovi. „Bude to trochu zvláštní a zároveň zajímavé hrát proti Dalenu. Ale na hřišti nemyslíte na to, že hrajete proti svým nejlepším kámošům,“ podotkl centr.

Jednou ze strategií Linköpingu v play off je evidentně přenášet zodpovědnost a tlak na soupeře. Přestože jsou černobílí proti Dalenu vcelku jasnými favority, Tomašík hovořil jinak (stejně jako v průběhu série s Pixbem). „Dalen před námi skončil v základní části, má výhodu domácího prostředí, Växjö porazil 4:0. Bezpochyby je favoritem on. Ale my do toho dáme všechno,“ slíbil Tomašík.

Čtvrtým semifinalistou se stal Falun, který v rozhodujícím 7. zápase rozstřílel Mullsjö 9:3 (hattrickem se blýskl Alexander Galante Carlström), a utká se o postup se Storvretou.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • amatér bez informací napsal:

    Proč se ve Švédsku hraje semifinále systémem druhý se třetím a pátý se sedmým? Díky.

    • Xxxx napsal:

      Do semifinále se prostě dostali.

      Jinak se hraje čtvrtfinale na 1 s 8, 2 s 7, 3 s 6 a 4 s 5
      Neni to jako u nas, kde se pocita s tim, ze postoupi prvni 4 jako tomu bylo na konci sezony..ve svedsku dokaze kazdy porazit kazdeho

Napsat komentář

*