1. 2. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SSL: Emil Johansson přestupuje do Falunu + kompletní přehled lednových přestupů

 



Možná největší talent švédského florbalu Emil Johansson přestupuje do aktuálně druhého týmu ligy – IBF Falun. „Na nejvyšší soutěž se těším, navíc Falun patří k hlavním favoritům na titul“, říká k přestupu dvacetiletý hráč.Falun se snažil Johanssona získat již před letošní sezónou, ale vyjednávání nebylo úspěšné. Nyní však zástupci obou klubů našli společnou řeč a tak se mladý obránce Umeå City IBK stěhuje. Johansson zaznamenal ve druhé nejvyšší soutěži Allsvenskan – sever 29 gólů a 24 asistencí v pouhých 15 zápasech. Získat tolik bodů je super, ale SSL je zcela jiný level. Všechno se dělá v daleko vyšším tempu a nemůžete dělat mnoho chyb, musíte dělat vše ve velké rychlosti“, uzavírá nová posila.  Dohoda klubů platí jen do konce sezóny, pokud však vše půjde podle plánu, Johansson v létě přestoupí do Falunu definitivně.

Jednou z posil mistrovské Storvrety je i za nedlouho sedmnáctiletý útočník Gustav Klang. Ten v dosavadním průběhu sezóny nastupoval za IK Sirius v Allsvenskan – sever. ,,Je velkým příslibem do budoucna a pokud na sobě bude tvrdě pracovat, může z něj být vynikající hráč. Bude takovým naším žolíkem v play-off“, komentuje  přestup trenér Storvrety Magnus Jäderlund. Během čtrnácti zápasů v Allsvenskan dokázal Klang vstřelit pět branek a přidat tři asistence.

Kompletní přehled lednových přestupů:

Caperio/Täby:

Přišli: Mikael Öhman, trenér (Nykvarn), Martin Norling, útočník (volný hráč), Sebastian Gafvelin, útočník (Tyresö Trollbäcken)

IBK Dalen:

Přišli: Gustav Fritzell, útočník (IBF Göteborg), Mikael Harrysson, útočník (IBF Göteborg)

IBF Falun:

Přišli: Emil Johansson, obránce (Umeå City)

Granlo BK:

Odešli: Daniel Jernberg, útočník (Team Thorengruppen), Peter Nothén, brankář (Visby)

Karlstad IBF:

Přišli: Simon Sjögren (Sjöstad), Dan Lundqvist, trenér

Odešli: Thomas Colling, trenér (skončil)

Mullsjӧ AIS:

Odešli: Jakob Jonsson, útočník (Gävle)

Storvreta IBK:

Přišli: Gustav Klang, útočník (Sirius), Martin Holgersson, obránce (FBC Uppsala), Daniel Bengtsson, brankář (FBC Uppsala), Johan Olsson, brankář (volný hráč)

Odešli: Nicklas Paulsson, útočník (FBC Uppsala), Josef Samuelsson, obránce (Hagunda IF)

Tyresö Trollbäcken:

Přišli: Christoffer Lindberg, obránce (Visby), Valdemar Ahlroth, útočník (Nykvarn), Filip Karlsson, útočník (Nykvarn), Markus Jonsson, obránce (Nykvarn), Mikael Lindblom, obránce (Huddinge)

Odešli: Sebastian Gafvelin, útočník (Caperiotäby)

 


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*