Florbalistky Chodova mohou být s víkendovými výsledky spokojeny. Foto: Facebook Florbal Chodov Florbalistky Chodova, stejně jako ty vítkovické, mají tři superfinálové mečboly Foto: Facebook Florbal Chodov
27. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov jde po úvodním víkendu do trháku, Vítkovice rozstřílely Bohemians

 



V neděli pokračovala pražská semifinálová série mezi Herbadentem s Chodovem a začal také druhý boj o místenku v Superfinále, ve kterém se střetly celky Vítkovic a Bohemians. Oba zápasy skončily výraznými výhrami papírových favoritů: Chodov porazil Herbadent 8:2, Vítkovice rovněž dvakrát inkasovaly, navrch ale přidaly hned dvanáct branek.

Chodov položil základ svého druhého vítězství hned v úvodní dvacetiminutovce. Vyhrál ji totiž 3:0, když se postupně trefily Tereza Pilíková, Anet Jarolímová a vlastní branku si dala také Denisa Billá. To už bylo v pětiminutovém oslabení po sekání Košturiakové, které po šestapadesáti sekundách druhé části podruhé potrestala Vojáčková.

Slovenská útočnice se poté snažila své zaváhání napravit a dvěma přesnými pasy Procházkové vrátila Herbadent zpět do hry, jenže za dalších padesát sekund se podruhé prosadila Jarolímová a skóre po dvou třetinách na 6:2 určila rovněž druhým zásahem Vojáčková.

Ve třetí části Herbadent nejprve nevyužil přesilovku, aby vzápětí skórovala Vrátná a konečné skóre na 8:2 pro Chodov uzavřela Jarolímová. „Chtěla bych pochválit naše hráčky za to, že to nevzdávají i když se nedaří,“ hledala pozitiva nehrající kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová. „Stojí proti nám soupeř velkých kvalit a v takovém utkání pak není možno vypustit ani jedinou vteřinu a ani jediný souboj,“ hodnotila. „Opět velmi těžké utkání, jen víc takových,“ uvedla trenérka Chodova Michaela Marešová.

Svou sérii v neděli rozehrály také florbalistky Vítkovic a Bohemians. Vítkovice potvrdily roli papírového favorita a byť se rozjížděly pomaleji, tak nakonec deklasovaly svého soupeře 12:2.

Utkání vyšlo především útočnici širšího výběru české ženské reprezentace Romaně Kieckové, která se vrátila – podobně jako kapitánka Vítkovic Denisa Ferenčíková – po zranění a konto soupeřek zatížila čtyřmi body.

Nutno ale říci, že Bohemians bojovali a především ve třetí třetině byli hodně aktivní. Pomohlo jim také nasazení Chelstowske na hrot útoku, která hned zaznamenala branku. „Vítkovice nás dnes předčily v pohybu a ve hře s míčkem,“ konstatoval Michal Vojáček. Dobrý začátek série. Opět jsme zápas rozhodli v první třetině, kdy jsme dokázali zahrát to, na co jsme se u soupeře připravovali,“ liboval si trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Výsledky semifinále extraligy žen:

CHODOV – HERBADENT 8:2 (stav série: 2:0)
VÍTKOVICE – BOHEMIANS 12:2 (stav série: 1:0)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*