4. 2. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švédové jsou pořád suverénní. V duelu s Finy řádil náhradník

 



Švédové jsou stále nejlepším týmem světa. Potvrdili to i v tradičním klání, které nazývají Finnkampen. Duel severských soupeřů vyhrál celek Tre Kronor 7:4.

Nejen v Čechách se nyní diskutuje o tom, jak postavit nový národní tým. Velké starosti mají i Finové, kteří utrpěli na posledním mistrovství světa nečekaně tvrdou prohru a po šampionátu se navíc rozloučilo s dresem národního týmu několik tradičních opor.

Finsko už nebude Mika Kohonen a spol., šanci dostává nová generace. Trenér Petri Kettunen ale ví, že než se stroj zvaný Suomi pořádně rozeběhne, bude to chvíli trvat.

Trenér Finů musel skousnout prohru 4:7, po zápase ale zklamaný nebyl, prohra ve finále mistrovství světa byla mnohem bolestivější.

„Vlastně si myslím, jsme hráli docela dobře. Spousta hráčů dostala první šanci ukázat se. Je zřejmé, že jsme měli nějaké slabiny, a chvíli potrvá, než se sehrajeme,“
řekl finský kormidelník.

Ze staré garnitury mu zůstali v týmu už jen Juha Kivilehto, Oscar Hänninen nebo Jani Kukkola. Novým lídrem je Tatu Väänänen. Zapomeňte na Jussilu, bratry Kohoneny a i Mikaela Järviho.

Švédové v Boräs přežili nepovedenou první třetinu a ve zbytku zápasu vládli. Otočili z 1:2 na 5:2 a nakonec dotáhli zápas k vítězství 7:4. Převaha byla patrná zejména v počtu střel na bránu, Tre Kronor přestříleli Finy 32:18.

Trenéra Vaaru pak těšil fakt, že jeho tým zůstal u agresivního stylu a gólové příspěvky zaznamenali i debutanti Martin Hovlund a Kim Hadelund. Pro forvarda Warbergu to byl vůbec nečekaně radostný konec víkendu.

„Trenér národního týmu mi zavolal ve středu v noci. Takže jsem vlastně s nároďákem jen jednou potrénoval. A to, že jsem dal dva góly? To je hodně dobrý pocit, věřte mi,“ smál se Hadelund.

Ke švédsko-finskému klání je třeba ještě dodat, že v měření čtyř reprezentací skončilo 11:1 (Švédové je jednou prohráli na nájezdy) a hlavní duel mužských výběrů rozhodovali čeští „specialisté“ Petr Černý a Jiří Janoušek.


Souboj Švédsko – Finsko

Muži:

Švédsko – Finsko 7:4 (1:2, 2:0, 4:2)

Branky: 31. a 33. Hadelund, 11. Stenberg, 26. Björk, 42. Sundstedt, 51. Kanebjörk, 57. Enström – 5., 18. a 60. Moilanen, 51. Pfitzner. Diváci: 2532.

Další výsledky:

Ženy:
Švédsko – Finsko 5:2
Junioři:
Švédsko – Finsko 6:4
Juniorky:
Švédsko – Finsko 9:2


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*