Daniela Kreisingerová sleduje počínání Terezy Hanzlíkové. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
29. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V neděli jsme hráli na půl plynu, Vítkovicím nesmíme dát ani metr, hodnotí Kreisingerová

 



Daniela Kreisingerová prožila v Ostravě náročné Velikonoce. V neděli se dokonce nechala vystřídat a už jen ze střídačky sledovala, jak si její špatně hrající Bohemka kráčí pro první a jednoznačnou porážku v semifinálové sérii s Vítkovicemi. O den později tomu bylo ale úplně jinak, zkušená brankářka dlouho držela svůj tým ve hře o nečekanou výhru a Vítkovice se pořádně nadřely, aby vyhrály.

V neděli předvedla Bohemka špatný výkon a odešla poražena 2:12. První zápas absolutně nereflektoval naši hru. Vůbec jsme nebyli připraveni na to, že Vítkovice budou hrát o level výše než Liberec ve čtvrtfinále a zápas jsme odchodili,“ zpětně hodnotila Daniela Kreisingerová.

Zkušená brankářka, mimochodem stále ještě jediná česká mistryně Finska, se nebála pojmenovat také další neduhy hry zelenobílého týmu. Druhotně máme v tom, že neumíme otáčet zápasy, které nejdou podle našich představ, ale prvotně se stále vracíme k tomu, že jsme zápas odehráli na půl plynu, dostali pár hloupých gólů a už se to vezlo,“ posteskla si.

Jak je možné, že Bohemians nebyli připraveni? Nemáme ještě všichni možná takovou zkušenost s tím, co vlastně znamená semifinále. Možná jsme si mysleli, že bude stačit to, co stačilo na Liberec,“ hodnotí.

Přesto se za nějakých dvacet hodin dokázala Bohemka zmobilizovat. „Sice nemáme hráčky, které jsou zkušené z extraligy, ale máme hráčky, které umí vyhrávat, vždyť naše juniorky byly loni mistryněmi. A tam je to také takové, že musíte hrát pořád dál,“ porovnává.

Výsledkem bylo vedení po dvou třetinách, až v poslední části Vítkovice zabraly. Povzbuzení do odvet? „Určitě, z naší strany to byl perfektně odehraný zápas, akorát jsme jej nedotáhli. To se stává, zkušenosti stále sbíráme,“ říká Daniela Kreisingerová.

Zná také recept na ostravského favorita. „Vítkovice jsou zkušenější a šikovnější. Pokud je chceme porazit, tak musíme hrát koncentrovaně od první do poslední minuty a nedat jim ani metr prostoru,“ uzavírá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*