Max Wahlgren a bratři Anton a Johan Samuelssonovi už Granlo opustili.
1. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Výprodej v Granlu: Wahlgren jde do Pixba, Samuelssonové do Langnau. A Mikeš?

 



Kabina Granla se po sestupu ze Superligy vyprazdňuje. Jako zatím poslední za ní zabouchl dveře snajpr Max Wahlgren, jehož ulovilo slavné Pixbo. Kapitán švédské reprezentace Johan Samuelsson zase už pár dní patří společně s bratrem Antonem švýcarskému Langnau. Z klíčových mužů týmu tak řeší svou budoucnost už jen Ondřej Mikeš.

Ten je momentálně s rodinou zpátky v Česku a přemýšlí, co dál. „Líbila se mu práce, kterou měl tady ve městě, ale určitě je u něj prioritou hrát v SSL. Uvidíme, jak to s ním dopadne,“ uvedl kouč celku ze Sundsvallu Magnus Svensson. Mikeš má s klubem smlouvu ještě na příští sezonu.

Ostatní mají jasno. Max Wahlgren, jenž je za poslední 4 sezony, které zahrnují i půlroční působení na Chodově, jedním z nejproduktivnějších hráčů elitních lig na světě (271 bodů ve 112 zápasech!), posílí Pixbo. Spolu s ním jde na stejnou adresu i další dosavadní člen Granla, obránce Adam Persson.

Pro teprve 24letého Wahlgrena to bude po Dalenu, Helsingborgu, Warbergu, Moře a Granlu už 6. klub v Superlize. „S jeho nepříjemnou střelou a chytrými nahrávkami získáváme do týmu další kvalitu,“ poznamenal kouč Pixba Per Tjusberg.

Podobně nadšeni jsou i v Langnau, kapitán švédské reprezentace je velkým a prestižním úlovkem. Bratři Samuelssonové působili v Granlu téměř celou kariéru. „Ale po sestupu jsem poměrně rychle věděl, že chci do Švýcarska,“ řekl Johan, jenž chtěl za některým ze svých bývalých spoluhráčů.

A nakonec dal před Wilerem, kde působí bratři Hofbauerové, přednost Langnau, kde je sportovním ředitelem další někdejší hráč Dalenu Marc Dysli. „Ve florbalu se z vás nestane boháč. Ale můžete být bohatý, co se týče kamarádů a dobrodružství, proto pro mě rozhodly vztahy,“ zdůvodnil volbu nového angažmá.

I když má ve florbale tu nejprestižnější možnou funkci – na žlutomodrém dresu nosí na levé paži pásku, nebyl profesionálem. Vedle sportovní dráhy učil na škole. Ve Švýcarsku dostane podle zákulisních informací víc peněz než ve Švédsku. „Je to dobrá smlouva, ale ne taková, jakou má Kim Nilsson,“ usmál se. „Ovšem rozdíl mezi Švédskem a Švýcarskem už není takový, švédské kluby začaly platit víc,“ dodal po podpisu 2letého kontraktu a těšil se na změnu ze „statického švédského florbalu“, jak hru ve své vlasti charakterizoval.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*