Vítkovický Lukáš Hájek si gólové emoce užil. Foto: Florbal Vítkovice Vítkovický Lukáš Hájek si gólové emoce užil. Foto: Florbal Vítkovice
2. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov je krok od Superfinále! Vítkovice zpátky ve hře

 



Chodov má blízko k postupu! Po vítězství 5:4 v Brně vede v semifinálové sérii 3:0 a už zítra může slavit postup. První porážku v play off zaznamenala Mladá Boleslav, ve Vítkovicích padla 2:3. Na oba semifinálové zápasy přišlo solidních 683 diváků! Další výhru v play down slaví Litvínov, jenž po bleskovém obratu zvítězil nad Vinohrady 6:5 v prodloužení.

Jen první semifinále mezi Chodovem a Brnem bylo jednoznačnou záležitostí. Buldoci jsou od druhého duelu nepříjemnějším soupeřem a potvrdili to i tentokráte. Na domácí půdě dokonce šli jako první do vedení. Celek z Jižního Města ovšem dokázal skóre otočit a v poslední dvacetiminutovce odskočil o dva góly.

Brňané ze zápasu ještě udělali drama. V 56. minutě proměnil nájezd Ondráček a jen o chvíli později srovnal Krajcigr. Už už to vypadalo, že se půjde do prodloužení, když v tom Chodov udeřil a udělal velký krok směrem k postupu mezi nejlepší dva celky sezony. Šest sekund před koncem se po přihrávce Dóži prosadil Sýkora. Chodov vyhrál v Brně 5:4.

To Mladé Boleslavi se vytoužený postup do finále mírně komplikuje. Středočeši se v celém utkání nedostali do vedení a naopak museli dohánět jednobrankovou ztrátu. Na góly Pešata a Rýpara reagovat dokázali, na vítěznou trefu Hájka však odpověď nenašli. Vítkovice tak snižují na 1:2 a zítra mohou usilovat o vyrovnání.

Množství gólů, emoce, obraty. Tohle všechno nabízí divákům série 2. kola play down mezi Litvínovem a Vinohrady. V úvodu zápasu tahali za kratší konec Vinohradští, ale brzy střetnutí otočili a v průběhu třetí části si vybudovali vedení 5:3. Jenže Litvínov měl Hocelíka. Ten nejprve v čase 58:40 snížil a půl minuty před koncem stihl vyrovnat!

Prodloužení rozsekl domácí nestor Daniel Hulič, jenž v zápase posbíral čtyři body. Litvínov tak vede 2:1 na zápasy a v současné chvíli jsou blíže sestupu Pražané.

Výsledky semifinále Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – MLADÁ BOLESLAV 3:2 (stav série: 1:2)
BRNO – CHODOV 4:5 (stav série: 0:3)

Výsledky 2. kola play down Tipsport superligy:

LITVÍNOV – VINOHRADY 6:5p (stav série: 2:1)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*