Elitní formace Vinohrad oslavuje gól. Foto: archiv Elitní formace Vinohrad oslavuje gól. Foto: archiv
5. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady poprvé ve vedení! Litvínovu nadělily devět branek

 



Po sobotní porážce na půdě Litvínova to s Vinohrady nevypadalo dobře. Tým z Riegrových sadů ovšem zabral a po dvou triumfech v řadě se poprvé dostává ve 2. kole play down do vedení. Dnes porazil Litvínov vysoko 9:2 a ve čtvrtek bude mít na severu Čech výhodu mečbolu.

Mírně aktivnější byli v úvodní části domácí, kteří se po brankách Renčína a Králíka dostali do dvoubrankového vedení. Litvínov však opět dokázal, že se nemíní v sérii jen tak lehce vzdát. Krásným gólem vrátil hosty do hry Běhavý.

V úvodu druhé části neproměnil Pecháček trestné střílení, mrzet to ale Litvínov nemuselo, následnou přesilovku totiž zužitkoval Kropáček a srovnal na 2:2. Od této chvíle přebrali iniciativu domácí a svému soupeři nedali šanci.

Nejprve zakončil pěknou kombinaci bekhendem Zavadil a znovu poslal Sokol do vedení. Pak dvakrát z podobného místa skóroval v početních výhodách Linhart. Mezi jeho trefy navíc vměstnal tu svou Matěj Raiter a zdálo se být rozhodnuto.

Vinohrady už ve zbytku utkání neinkasovaly. Naopak, ve třetí části přidaly další tři branky a poprvé v sérii zvítězily vyšším rozdílem. Svěřenci kouče Hovořáka se tak ujali vedení 3:2 na zápasy a ve čtvrtek budou v Litvínově usilovat o ukončení série.

Výsledek 2. kola play down Tipsport superligy:

VINOHRADY – LITVÍNOV 9:2 (stav série: 3:2)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*