Ladislav Gál říká, že s vítkovickou partou by rád byl všude. Foto: Youtube Florbal Vítkovice Ladislav Gál říká, že s vítkovickou partou by rád byl všude. Foto: Youtube Florbal Vítkovice
6. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Souček je náš klenot, kdyby Boleslav srovnala, mohlo být vše jinak, hodnotí Gál

 



Ladislav Gál patřil mezi nejvýraznější postavy čtvrtého semifinálového duelu mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Mladý slovenský útočník vstřelil dvě branky a výraznou měrou tak přispěl k výhře Vítkovic 7:4 a srovnání série na 2:2. Po zápase velebil brankáře Lukáše Součka a přiznal, že osobně by nechtěl být pět dní v cizím městě, což absolvovala Boleslav.

Vítkovice předvedly kvalitní vstup do utkání a brzy se ujaly vedení 2:0. „Cíl to nebyl. My jsme spíše experti na to, že nám soupeř v první třetině uteče a už jej nedohoníme, takže jsme rádi, že jsme se tomu vyhnuli,“ usmíval se Ladislav Gál. „Věděli jsme, že první třetinu odehrají aktivně a pak by to mělo být dobré,“ prozradil.

Oproti předpokladům ale Boleslav nastoupila velmi aktivně do prostřední části a vytvořila si tlak, nicméně nedokázala vyrovnat. Bylo to klíčové? „Určitě, kdybychom dostali ještě jeden gól navíc, tak by to mohl být úplně jiný zápas,“ souhlasil slovenský útočník. „Naštěstí se v každém utkání můžeme opřít o Součka v bráně, to je náš klenot,“ vysekl poklonu brankářské jedničce.

Vítkovice po dvou domácích výhrách srovnaly stav série na 2:2. „Každému týmu se doma hraje lépe. Moc jsme se těšili a věděli jsme, že v sobotu budeme muset utkání urvat. Otázkou bylo, jak se nám povede v pondělí. Pro nás to byl nesmírně důležitý zápas, podařilo se nám vyrovnat, vyhráli jsme a jsme zpět ve hře,“ pochvaloval si útočník, který má za sebou také působení v ostravském FBC.

Mohlo na Boleslav působit, že byla na dlouhém tripu a mezi zápasy bylo 48 hodin? Určitě, osobně bych nechtěl být tolik dní v cizím městě, kde nevím, co mám dělat. Na druhou stranu, s naším kolektivem bych mohl být kdekoliv, to jsou pracanti, kteří pracují a byla to pro nás výhoda,“ uznal Ladislav Gál.

Teď už půjdou utkání v rychlém sledu, už dnes se hraje v Boleslavi a v pátek se série vrátí na Dubinu. Na regeneraci čas není. Odcestovali jsme do Boleslavi už v úterý, ale jsme mladí kluci, regenerujeme poměrně rychle, takže to bude fajn,“ nedělá si starosti.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*