Aleš Jakůbek. Foto: Martin Dvořák, MAD Photography Aleš Jakůbek. Foto: Martin Dvořák, MAD Photography
8. 4. 2016 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

All Star tým za březen: Zazářili junior i loučící se veterán

 



Už příští víkend nás čeká velkolepé Superfinále. Ještě před ním Vám ale přinášíme další díl našeho superligového All Stars Teamu, tentokrát za měsíc březen. Ten se nesl především ve znamení čtvrtfinálových a úvodních semifinálových utkání play off. Kteří hráči v nich podle názoru naší redakce zazářili nejvíce?

Ve výběru mají zastoupení všichni čtyři semifinalisté – po dvou zástupcích má Chodov a Brno, po jednom aktéři druhé semifinálové série Mladá Boleslav a Vítkovice. Únorovou účast obhájil pouze chodovský Patrik Dóža, na lednový úspěch zase navázal boleslavský bek Jan Jelínek.

All Star tým měsíce března.

Daniel Mück (Florbal Chodov)

V minulé sezoně šokoval fanoušky svými výkony v mužské nejvyšší soutěži střešovický Marek Beneš, teď se něco podobného daří 17letému gólmanovi Chodova. Mück vytlačil na pozici dvojky zkušeného Jana Baráka, v březnu vychytal všech šest (a celkově všech osm) vítězství svého týmu v play off a dotáhl tak svůj tým přes Spartu a Brno do Superfinále. Mladý brankář má před sebou velkou budoucnost a pokud se nestane nic mimořádného, jeho premiérová účast ve vybrané šestici rozhodně nebude poslední.

Aleš Jakůbek (Bulldogs Brno)

Velezkušený veterán byl spolehlivým pilířem brněnské defenzivy. Jeho herní přehled a klid v rozehrávce měly velký podíl na tom, že Buldoci podruhé za sebou přehráli ve čtvrtfinále Bohemians a dostali se mezi nejlepší čtyřku. Na Chodov už brněnští nestačili, Jakůbek ale pořád patřil mezi hráče s nejstabilnější výkonností. Škoda, že po neúspěšném čtvrtém zápase oznámil člen stříbrné party z MS 2004 konec vrcholové kariéry.

Jan Jelínek (Florbal Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav jako jediná zvládla čtvrtfinále už po čtyřech zápasech a nyní bojuje v napínavé sérii s Vítkovicemi. Reprezentační kapitán pravidelně tráví na hřišti více než 25 minut za zápas, chodí na přesilovky i oslabení. Proti Otrokovicím byl na hřišti při několika důležitých momentech celé série, mateřským Vítkovicím zase ve vyrovnaných prvních dvou zápasech vstřelil po gólu.

Josef Rýpar (1. SC Vítkovice)

Když kanonýr z Rožnova přicházel na hostování do Vítkovic, produktivita se od něj čekala. Vždyť v loňském ročníku 1. ligy měl průměr 2 kanadské body na zápas! Určitě ani Rýpar sám si ale nepředstavoval, že bude nejvýraznější postavou Ostravanů v play off… 22letý útočník bodoval ve všech sedmi zápasech „souboje mistrů“ s Tatranem a vysloužil si pozvánku do širší nominace národního týmu.

Jiří Koutný (Bulldogs Brno)

Čtvrtfinálovou sérii svého týmu si podmanil snad ještě více než Rýpar – v 5. zápase proti Bohemians si připsal dokonce 7 bodů (4+3). Stejně jako celému Brnu mu výrazně nevyšel úvodní zápas s Chodovem, v těch další už byl ale opět hodně nebezpečný. Ani jeho dva góly při powerplay v posledním duelu však Buldoky od vyřazení nezachránily.

Patrik Dóža (Florbal Chodov)

Nejproduktivnější muž základní části nepřestal sbírat body ani ve vyřazovacích bojích a dotáhl Chodov podruhé v kariéře až do O2 Arény. Populární „Paddy“ je prostě nezastavitelný. Sedí mu spolupráce s Milošem Tylem i Tomem Ondruškem, se kterým je nyní na čele kanadského bodování play off.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Jarda napsal:

    Muck nic extra nechytil, Jakoubek a Koutný při pohlednu na semifinálovou sérii dost mimo volba.

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Dobrý den, výběr je za měsíc březen, tudíž z větší části za čtvrtfinálové zápasy. A máte asi na mysli Aleše Jakůbka :).

      • Jarda napsal:

        Samozřejmě, že je v tom i 1/4finále, kde odehráli ti 2 solidní zápasy, ale když potom totálně vyhoří v semíčku, přes řeči o finále, je to neúspěch. Já bych v téhle TOP5 viděl klidně samé kluky z Vítkovic. Souček – Jankulár, Hubálek – Hájek, Rýpar, Matejčík . Odehráli nejlepší čtvrtfinále, hrají zatím nejlépe semifinále. Za špatně napsané příjmení se omlouvám.

    • fanda napsal:

      asi tak, ti pánové neuspěli a jejich výkony je třeba brát v kontextu…mimoto – tyhle volby all star jsou stejně mimo – např. jelínek dře jako kůň, možná vítkovicím dal dva góly, ale při pohledu na to, kolikrát to zmastil a byl při inkasovaných gólech na hřišti se bude pohled na jeho hru měnit – tedy aspoň v mých očích nic moc, proč tam jsou dva brňáci je potom zcela záhadou, v utkáních o level výše nepředvedli nic a vyhořeli , no nic, klidně si hodnoťte dále

Napsat komentář

*