3. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Na Finy umíme! Rytych s mistry světa opět neprohrál

 



Na mistry světa z Finska čeští reprezentanti umějí! Remíza 4:4 je dalším z řady úspěšných výsledků proti silným týmům. Dva góly zařídil Vojtěch Skalík, další úspěšný zápas proti týmu Suomi si zapsal David Rytych.

Češi sice ani jednou v zápase nevedli, pokaždé (a celkem čtyřikrát) ale dokázali dotáhnout jednobrankové vedení Finů. Svého soupeře dokonce výrazně přestříleli.

Druhý zápas na Euro Floorball Tour přitom pro český národní tým nezačal vůbec dobře. Stejně jako v pátek se Švédy, i v sobotu proti Finsku musel český gólman lovit míček ze své sítě už v 1. minutě.

Jenže na Wardiho trefu brzy odpověděl Matěj Koňařík a odezva na sebe nedala dlouho čekat ani po brance Lauriho Kapanena. Milan Fridrich však při nájezdu neuspěl.

Druhé dějství patřilo Čechům. Gólman Eero Kosonen si připsal 10 zákroků a dvakrát inkasoval po souhře Vojtěcha Skalíka s Michalem Rybkou. Forvardovi GC Curych se konečně v národním týmu zadařilo a ukázal, že střeleckou formu ze švýcarské ligy umí prodat i v dresu národního týmu.

Do posledního dějství se šlo za stavu 3:3, ale o vítězi se v základní hrací době nerozhodlo. Na gól Mikko Kohonena kontroval 2 minuty před koncem Tom Ondrušek.

Právě Ondrušek pak byl také jediným úspěšným střelcem ve 4 sériích dodatečných nájezdů. Češi tak porazili Finy po vyrovnaném utkání 4:4 alespoň na penalty. Rytych zlikvidoval všechny 4 pokusy střelců Suomi.

Ve druhém utkání večera deklasovali domácí Švédové tým Švýcarska poměrem 8:1 a ukázali, že formu mají naladěnou nejlépe ze všech 4 výběrů.

V českém týmu nadále absentoval Marek Deutsch, který léčí zranění kotníku. V nedělním utkání proti Švýcarsku už by ale měl být na hrací ploše.

Výsledek:
Finsko – Česko 4:4 (2:1, 1:2, 1:1)

Branky: 1. Wardi, 14. Kapanen, 33. Lax, 56. Mikko Kohonen – 27. a 34. Skalík, 7. Koňařík, 58. Ondrušek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 175.

Finsko: Kosonen – Savolainen, Wardi, Aro, Väänanen, Jussila, Lax, Jääskeläinen – Vänttinen, Mika Kohonen, Johansson – Koskelainen, Forsten, Kapanen – Mikko Kohonen, Hänninen, Olkkonen – Kiviranta, Öhman.
ČESKO: Rytych – Garčar, Suchánek, Kološ, Brus, Chrápek, Vladař – Koňařík, Fridrich, Šebek – Tokoš, Tomašík, Ondrušek – Rybka, Jendrišák, Skalík – Ostřanský, Sladký, Zálesný.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Postreh napsal:

    Koukam,ze komentare jsou jen po prohre…

    Tak ja okomentuji i blbou remizu s MISTRY SVETA…

    Kvalitni hra a naprosto zaslouzena remiza..

    Gratuluji a jen tak dal i zitra na Svycary..

  • eno nuño napsal:

    Nechci hodnotit, jen podle výsledku, který je vynikající, ale stačilo by se dívat pár minut a rozdíl od včerejška byl patrný. Tohle bylo úplně o něčem jiném a věřím, že zítra si to se Švýcary rozdáme o druhé místo v podobném rozpoložení.
    Co se týče Švédů, tak mi přijde, že hrají o level výše a myslím si, že i Finové na ně budou krátcí.

    • David napsal:

      Švédi chtějí zpět to co jim patří a udělali pro to hrozně moc, pokud vše půjde jak má, tak se letos vrátí na trůn.

  • Mirek napsal:

    Krásný zápas…. Rychlost, dynamika a oproti včerejšku velká změna. Takhle by to šlo 🙂

    PS: Chyba v první větě třetího odstavce ;).

  • Petr Pánek napsal:

    jen ta navsteva…u nas chodi vic lidi na Pohar a nekdy i treti ligu…

  • zexurion napsal:

    Tak snad trenéry přesvědčil Rypy. Pan Kafka s 11 banány nevim. Zdravíme Kipiho

  • Audit napsal:

    Omlazení týmu bylo hned poznat na dynamice hry – Šebek, Tokoš, Koňařík.

  • Honza D. napsal:

    Viděl jsem poslední třetinu a byla to krásná práce. Rytych podržel, jeho zákrok proti Finovi v brejku pár minut před koncem neměl chybu – a to byl jenom jeden z mnoha.

  • fanda napsal:

    ano, krajánci začli hrát poctivěji než se švédy hlavně do obrany, úspěch lze stavět jenom a jenom na tvrdé práci na hřišti, můžeme je porazit při stoprocentním nasazení všech, technicky a takticky na ně ještě nemáme, těším se na srovnání se švýcary…

  • Luke napsal:

    Jinak by nebylo špatné někde zmínit rozhodčí!

Napsat komentář

*