Josef Pluhař nastartoval obrat svého týmu ve Vítkovicích. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Josefu Pluhařovi se dařilo proti Japonsku. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
9. 4. 2016 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Dostal jsem druhou šanci v řadě a věděl jsem, že gól dát musím, usmíval se Pluhař

 



Mladá Boleslav po dvou třetinách utkání ve Vítkovicích prohrávala 1:2 a byla tak dvacet minut od konce sezony. V poslední části ale předvedla galapředstavení, po kterém si z Ostravy veze výhru 4:3 a srovnání semifinálové série. Obrat nastartoval nečekaný střelec – Josef Pluhař, který v rozhovoru prozradil, že dobře věděl, že gól dát prostě musí.

Trenér Jan Pazdera označil ve svém komentáři utkání za nejtěžší v sezoně. Musím s trenérem souhlasit, prohrávat v sérii 2:3 a jet tak ven s tím, že musíte vyhrát, to je hodně těžké a jsem rád, že jsme to zvládli,“ ulevilo se nejen Pluhařovi.

Tím spíše, že Boleslav už má zkušenost s tím, jak prohrát sérii play off s Vítkovicemi poté, co vyhrála dva úvodní duely. Spíše jsme si dělali legraci z té série před lety, kdy jsme také vedli 2:0 po úvodních utkáních a nakonec ji prohráli, ale myslím si, že teď jsme měli v hlavách jen to, že přijedeme do Ostravy a vyhrajeme tady,“ usmál se Josef Pluhař.

Boleslav má před sebou teď tak trochu sérii tří Superfinále, kdy, pokud chce na trůn, musí vyhrát třikrát v řadě. Je to tak, pro nás už to jsou zápasy, které musíme bezpodmínečně vyhrát. Dostal jsem šanci ve druhém utkání po sobě a věděl jsem, že musím dát gól, jinak nemůžu dál hrát,“ řekl Josef Pluhař s úsměvem. Zatím ne, není to třeba. Možná si v sobotu zavoláme,“ odpověděl na otázku, jestli s ním osobně mluvil kouč Pazdera.

Dvaadvacetiletý florbalista toho v Boleslavi moc neodehraje, o to více si váží každé příležitosti. Je to hodně těžké, máme v kádru hodně zkušených hráčů, navíc další přicházejí,“ hodnotí. Ale už jenom tréninky s nimi mě posouvají dál. Za to jsem rád, můžu se zlepšovat,“ nepropadá skepsi.

Druhým hlavním tématem byli diváci, kterých si na Dubinu našlo cestu 1 109 a ještě jich pár desítek zůstalo před halou. Stane se něco podobného také v Boleslavi? Doufám v to, atmosféra byla vynikající, až mě překvapilo, že přišlo tolik lidí, že si neměli kam sednout. Za to si zaslouží poděkovat,“ ocenil Josef Pluhař. „Věřím tomu, že atmosféra v Boleslavi bude minimálně na stejné úrovni,“ hecuje vlastní fanoušky.

Sedmý semifinálový duel – malé Superfinále – bude hodně o psychice. Nejdůležitější bude naše hlava. Pro nás bude plus, že jsme v Ostravě dokázali otočit a musíme do toho jít s čistou hlavou,“ říká Pluhař.

Může pro Vítkovice hrát fakt, že, na rozdíl od Boleslavi, už mají za sebou vítěznou zkušenost se Superfinále, tedy jedním utkáním, ze kterého už není návratu? „Naštěstí s nimi hrajeme poslední utkání před Superfinále, rovněž mají nějaké obměny v kádru, takže je jenom na nich, jak to unesou. My máme spoustu zkušených hráčů a dáme do toho vše,“ zakončil s odhodláním v hlase Josef Pluhař.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    protože není jinde prostor, píšu zcela mimo téma článku…naprosto mě šokuje přístup portálů, které mají v popisu práce informovat o dění ve florbale. právě probíhá jedno z nejlepších a nejkvaltnějšíoch semifinále historie a tady je článek – ať promine – o celkem bezejmeném hráči ? intenzita informací je skutečně zarážející, nikdo se nezabývá výkvětem florbalu v čr, nikdo to nerozebírá, nestuduje, neporovnává…nepíše se o hájkovi, jelínkovi, hubálkovi, neherovi, rýparovi, řezaninovi, kološovi, curneym…nerozumím tomu

  • Pepa napsal:

    Brečíš na špatném místě..Informace, které požaduješ má zajišťovat Český florbal..Florbal.cz je zcela soukromý web, který nemá nic striktně v popisu práce..

  • Mrkváč napsal:

    Promiň, ale donedávna byl i Rýpar „bezejmenným hráčem“, navíc rozhovor s ním už tu byl. Občas není od věci udělat rozhovor s člověkem, kdo jen nemá 3+3 v každým druhým zápase, ale s někým, kdo odmaká tu černou práci právě za ty borce, co ty body v tom zápase maj. O všech výše zmíněnejch toho bylo napsáno až až..

    • fanda napsal:

      v průběhu sezóny ať se píše o čem a o kom chce – je mi to šumák…v současné době se děje ale něco daleko podstatnějšího a důležitějšího a mě zajímají tyhle věci, rozhodně před články o někom konkrétním navíc nedůležitém bych dal přednost názorům trenérů, současných či bývalých hráčů, všechno pochopitelně k tématu tohoto semifinále

  • Tomáš Krásný napsal:

    Florbal.cz se snaží podle mě v rámci svých možností a personálních kapacit o maximum. Taky by se mi jako fanouškovi líbilo čist názory různých expertů, rozbory apod. Ale florbal neni ten fenomén, který by takovou pozornost přitahoval a hlavně, který by rentoval časovou náročnost výše zmíněné činnosti. Ještě si musíme počkat. Co mě ale opravdu mrzí, tak přístup českého florbalu. Ten si skutečně pořad jede svou a semifinále nesemifinále a vlastně po cele playoff neustále propaguje superfinále, které nyní ještě není vůbec aktuální. Bude až za týden!

    • Honza napsal:

      Superfinále jim generuje prašule na výplaty, krásné tažení Vítek play-off pro ně víceméně žádnou kačku nepředstavuje, tak co by se stresovali nad míru nutnou a hlavně „rebelující ostravský klub“ jim ani v sezóně nejde na ruku, tak to jim znovu nedává příliš invence … je to škoda, protože obě série Vítek byly dramatické do poslední chvíle a my si většinou přečteme jen strohé stručné zhodnocení, maximálně alibistický názor nějakého rádobyexperta, ale tak co už … kdo se díval přímo na hale či zprostředkovaně v TV, tak si to prožít mohl a má zážitek a nepotřebuje další komenty

Napsat komentář

*