Tomáš Sladký, v pozadí Martin Tokoš. Foto: Štěpán Černý Tomáš Sladký, v pozadí Martin Tokoš. Foto: Štěpán Černý
9. 4. 2016 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Češi budou ve skupině smrti! Na MS je čeká Švédsko, Lotyšsko a Norsko

 



Dnešní los přiřkl Čechům velmi těžké soupeře. Svěřenci Radima Cepka vyzvou na prosincovém šampionátu v Lotyšsku mistry světa Švédy, dále nepříjemné Nory a houževnaté Lotyše. České reprezentanty tak čeká složitá práce už v základní skupině.

Historicky první lotyšské superfinále dnes okořenilo losování základních skupin pro mistrovství světa, které se v prosinci letošního roku uskuteční v Rize.

Češi ovšem po losu moc nejásají. Už v základní fázi turnaje totiž potkají největšího favorita na zisk titulu Švédy. Kromě toho se ve skupině B střetnou s Norskem, se kterým ještě stále mají zápornou bilanci vzájemných zápasů, a síly poměří i s Lotyšskem, přičemž ani s tímto soupeřem se výhry nerodí úplně jednoduše.

Do čtvrtfinále postoupí ze skupin A a B první dva týmy. Na třetí a čtvrté celky bude čekat předkolo s nejlepšími týmy ze skupin C a D. Po předkole následuje čtvrtfinále a pak už obvyklý vyřazovací systém. Češi obhajují bronzové medaile, které na posledním šampionátu vybojovali v duelu se Švýcary.

Z ostatních skupin stojí za zmínku severoamerické a asijské derby. Ve skupině D se totiž střetnou Kanada se Spojenými státy a Singapur s Thajskem. Naši východní sousedé Slováci budou v C skupině čelit Dánsku, Polsku a Austrálii.

Základní skupiny – MS v Lotyšsku 2016:

Skupina A:

Švýcarsko
Finsko
Německo
Estonsko

Skupina B:

Česko
Švédsko
Lotyšsko
Norsko

Skupina C:

Dánsko
Slovenska
Polsko
Austrálie

Skupina D:

Kanada
USA
Singapur
Thajsko


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • ronyk napsal:

    Takové pejorativní konstatování z duše nenávidím. Jakápak skupina smrti! Buď patříme do světové čtyřky nebo nepatříme.To máme mít ve skupině nějaké florbalové ubožáky, ty porazit a být ve čtvrtfinále? Více sebevědomí by nám slušelo.

  • Jirka Bareš napsal:

    Skupina smrti je ČR, Švédsko, Švýcarsko, Finsko, ne tohle. Chápu autorovu touhu toto slovní spojení někdy použít, ale při současném rozložení světových florbalových sil to není možné, leda bysme měli za cíl být na stejné úrovni jako Lotyšsko a Norsko a to se doufám nestane.

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Tak, naše skupina B je těžší než A skupina. To ano. „Skupina smrti“ je docela silné spojení, ale proč jej nepoužít, když je to vlastně pravda. Švédové jsou světová 1, Češi jsou 3-4, Norové jsou 5, Lotyši řekněme 6-7. To je poměrně silná squadra. Ve fotbale by to podle dnešního FIFA žebříčku byla Argentina, Chile/Kolumbie, Německo a Španělsko/Brazílie. To by byla opravdu skupina smrti 🙂 Nechte autorovi si užít ten termín. Ve florbale si jej fakt moc neužije 😉

  • Super D napsal:

    Neni to skupina smrti…
    On vlastne nerozhodl protoze padly dalsi goly…

    Vy vsichni jste asi rikali ostatnim detem ve skolce ze Jezisek neexistuje, nechme redakci se taky trochu bavit 🙂

Napsat komentář

*