Semifinále mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví bylo hojně divácky navštěvované. Foto: Facebook Florbal Vítkovice Semifinále mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví bylo hojně divácky navštěvované. Foto: Facebook Florbal Vítkovice
11. 4. 2016 Superliga (31) KOMENTÁŘŮ

Buriho backchecking: Co přineslo a potvrdilo superligové semifinále…

 



1) …že titul nevyhrají jména na soupisce ani kapitál.
2) …že číslo 68 na zádech prostě nosí rozdíloví hráči.
3) …že forma brankářů prostě rozhoduje.
4) …že Superfinále je ze sportovního (!) hlediska naprostý nesmysl.
5) …že filmoví akademici mají o jednom kandidátovi na Českého lva v kategorii Herec roku jasno.
6) …že podobně vypjatý a důležitý duel, jakým bylo sedmé semifinále mezi Boleslaví a Vítkovicemi, se dá s píšťalkou zvládnout, i když nemáte v občanském průkazu jména Černý a Janoušek.
7) …že jde zápas dohrát, i když se vám kotník zkroutil do nekonvexního úhlu.
8) …že se znovu nedočkáme mistra, který nebude z matičky měst či černé džungle.
9) …že nespočítáme, kolikrát za přímý přenos sedmého duelu řekl Honza Zahálka slovo „počítáme“.
10) …že i přesto, jak na něj pořád házíme špínu, dokáže být florbal ve výsledku krásný, úžasný a spravedlivý sport.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Kryton napsal:

    souhlas s kazdym bodem.

  • Jirka Bareš napsal:

    celkem pěkně shrnuto

  • Jožo napsal:

    BOMBA!!!

  • Emirates napsal:

    Nesouhlasím akorát s bodem 10) Na florbal přece pořád špína házena není. Jen na poměry v něm 😉

  • Roman napsal:

    super Buri!

  • Tade napsal:

    Doufám, že si to přečte boleslavská hérečka, který nestačilo extempore už při poháru v Plzni, ale jen pro to, že od DK nebo kohokoliv jinýho nedostal „za vyučenou“, tak to opakuje vesele dál. Asi kámoš s Honzou Chramostou.

    • Petr napsal:

      Stačí podat podnět na DK, celkem běžná věc, stačí jen, aby se toho kdokoliv ujal.

      • Farmar napsal:

        Vítkovice po poháru podnět podali 🙂

        • Petr napsal:

          Tak znovu a pořád dokola. Pokud se to bude opakovat, stačí vzít uložený soubor v počítači a přepsat jen variabilní údaje a skutkový děj.
          Když umí Unie automaticky rozdávat pokuty za hloupé a urážející nesmysly, tak by měla efektivněji řešit podstatnější věci.

  • wtf napsal:

    Kdo je Buri?

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Dávám like za „počítáme“. To byla fakt bída 🙂

  • Michel napsal:

    😀 ještě bych rád věděl, kolikrát Honza Zahálka během čtvrtfinále a semifinále řekl o někom, že hraje životní sezónu 😀

  • DE napsal:

    Ještě, že ta sezona končí, poslouchat „experta“ Zahálku..to je vyloženě za trest. To si ten florbal radši pustím bez zvuku. Krásný den všem 🙂

    • Petr napsal:

      Pár záběrů na dívčí osazenstvo hlediště a začal mít sexistické poznámky. Myslet si to může, pouštět do éteru by to neměl. Primitivní Pavlovův reflex.

    • Karel Novotný napsal:

      Plně s Vámi souhlasím, začínám být na něj alergický.

  • koment napsal:

    ad4) ze sportovního hlediska zrejme ano, ale pak se nejde nezamyslet, proc teda hrat play-off. Kdo vyhraje sezonu, bere vse, to je spravedlive, ne? Play-off (play-down) je nakladne a narocne na cas v tomto amaterskem sportu. Jinak Superfinale je skvela vec pro sirokou masu lidi a ne jen pro zaujate fanousky. Je to sportovni svatek, na ktery si udela cas a zajima se i neflorbalovy sportovni fanousek. A mnoho lidi (sponzoru,partneru,novych hracu,aj) k florbalu privede prave tato akce. Ma proste svoje vyjimecne kouzlo, nez bezne nekolika zapasove finale play-off.

    • Jirka Bareš napsal:

      Nevím jak to souvisí s faktem, že sportovně je „super“finále absolutní nesmysl – to znamená, že fanoušek(ne sváteční divák, které to jedno utkání láká jak správně říkáte více) přijde o několik super zápasů, hráči přijdou o několik těžkých výborných zápasů, které mohou pomoci zvednout jejich úroveň. V neposlední řadě je to i spravedlivější (viz semifinálová série – Boleslav po dvou zápasech vedla, ale že nakonec Vítkovice postoupily zaslouženě málokdo zpochybňuje), ale není to jediný důvod proč je to sportovně nesmyslné. Marketingově to samozřejmě výhodné je, z důvodů co popisujete, to ale také autor článku nevyvrací a nevyvracím to ani já jakožto odpůrce tohoto formátu. Z mého pohledu, jakožto sportovního fanouška obecně, je to taková zážitková rychlokvaška v blyštivém pozlátku – jeden den, dva zápasy(pokud chci sledovat ženy i muže), konec. Hotovo. Rozejděte se. Za rok znovu. Děkuji, nechci – já bych mnohem raději zašel na pár zápasů série (ale respektuji, že někomu se to zase líbí takhle)

      • Tomáš Krásný napsal:

        Pořád se tu řeší marketing. Marketingově to je zajímavé především pro pořadatele superfinále. Pro kluby obzvlášť mimopražské už to tak zajímavé není. Pro nás by byla marketingově zajímavější finálová série klidně formátem best of 7. Takže za sebe říkám, že je to nesmysl ze sportovního i marketingového hlediska. Pro nezaujatého fanouška ať se pořádá např. all star game. Finálé prostě musí být primárně pro zaujaté fanoušky.

        • Jirka Bareš napsal:

          Tak při vaší návštěvě přes tisíc diváků a poloze na druhém konci republiky to plně chápu. Já také neříkám pro koho, je fakt, že pro pořadatele, to jest unie, která tím může např. namazat medem hubu různým sponzorům atd, kteří jinak třeba ani netuší že běžná návštěva v Praze je kolem dvou set diváků (odhaduji – případně mě opravte a nezahrnujte do toho návštěvní anomálie typu TV zápasu Bohemians). Důkazem toho, že pro kluby jako takové to moc výhodné není je fakt, že si na to každoročně někdo stěžuje, kdyby to bylo pro všechny takové terno tak se to bude chválit.

        • Jirka Bareš napsal:

          A s těmi zaujatými fanoušky – já jako jeden z nich za sebe říkám totéž, že to má být pro ně, z čistě sobeckého hlediska, tak jak bych to chtěl já. A to nejsem vyloženě fanouškem žádného klubu v extralize, ale na této úrovni spíše fanoušek florbalu jako takového. Kdybych byl zrovna z Ostravy a fandil Vítkovicím, tak by mi asi dost vadilo, že to dost možná neuvidím, nebo za to dám mnohonásobně takové peníze, než bych dal doma za tři nebo čtyři zápasy(a to na muže i ženy). To mluvím jen o cestě a vstupu, řekněte mi prosím, zda v O2 areně platí podmínky jako na hokeji – to jest že nemohu opustit stadion když vlezu dovnitř a že tam nemohu mít svoje jídlo a pití? Jestli ano, tak pokud nechci celý den pít na wc teplou vodu a být o hladu tak ještě utratím za tohle. Nechci a zájem někoho, kdo jde na florbal jednou ročně, či za život mě nezajímá, ať je to celkově pro koho chce a jak chce výhodné, to ať se na mě nikdo nezlobí. Kdybych třeba díky tomu platil příští rok jako amatérský hráč nižší poplatek za licenci, budiž, ale takové zisky to asi negeneruje a i kdyby ano, nebude to takhle použito. Shrnuto – za mě také platí, že finále má být právě pro zaujaté fanoušky

          • Tomáš Krásný napsal:

            Současný formát spíše naznačuje, že unie má zájem o diváky nikoliv fanoušky. Schválně se zaměřte na to, jací lidé budou sedět ve spodním patře O2 arény 😉

          • Petr napsal:

            Marketingovému účelu postačí diváci, v horším případě i komparz. Tak daleko to snad ale nedojde.

          • Jirka Bareš napsal:

            Jestli to letos navštívím, tak se samozřejmě podívám, zatím jsem tam však nikdy nebyl, protože jsem odpůrce, tak abych to nepodporoval. Viděl jsem to pouze v TV a tam takové detaily sledovat nelze. Ale zkusit se má všechno a právě takovéhle věci by mě právě zajímaly, celková atmosféra atd, to v TV člověk tolik nemůže zachytit. S Petrem souhlas, s tím komparzem to teď funguje tak trochu naruby, a to formou povinného odkupu lístků kluby – to znamená: zajistíme si „komparz“ do hlediště, ale ten nám ještě za to zaplatí. Musím uznat, že je to celkem chytré, i když se mi to pranic nelíbí

          • Petr napsal:

            Povinný odkup byl od prvního ročníku, rozdíl je v tom, že nyní se klubům lístky lépe prodávají. První ročník byl z tohoto pohledu dost tristní, kluby nadávaly, protože dávat povinně 60 tisíc za nevyzkoušenou věc se nechtělo.

            Rozhodně se jděte podívat, pokud ještě seženete vstupenku. Když odhlédnete od toho, že prostě nevidíte x finálových zápasů, ale jen jeden a také od cen, za které se tam prodává jídlo a pití, protože své si donést nesmíte, tak Vás atmosféra dostane. Uvidíte celkem 4 zápasy, postupně se plnící halu a diváky, kteří si to přišli užít. I fanoušek průměrně obeznámený s děním ve florbale tam celkem snadno podlehne dojmu, jak je florbal velkým sportem a že je tak prezentován. A už jsme zase u marketingového plánu a cíle – ten opravdu funguje.

          • Jirka Bareš napsal:

            Že to může být pěkný zážitek, to jsem nikdy nepopíral, jen pro mě převažují nevýhody mnohokrát popsané, proto jsem toho kritikem. Navždy to však bojkotovat nebudu, podívat se možná půjdu, vstupenky nějaké ještě jsou:-) Jinak ohledně toho povinného odkupu, tak bych řekl, že je na čase, aby si začal pořadatel více věřit a zrušil jej, celé akci by to myslím prospělo, takhle je tam pořád ta kaňka že část lidí je tam uměle, přitom kdoví jestli by se to už neprodalo i bez toho.

          • Petr napsal:

            Už za socialismu se říkalo: Chceš-li poznat třídního nepřítele, čti jeho periodika.

          • Jirka Bareš napsal:

            Přímo nějak takhle jsem to nechtěl napsat, ale to je také jeden z důvodů proč tam jít:-) Jinak jak se shodneme, zábava to jistě bude, to zase ano

          • Petr napsal:

            A to já to zase klidně napíšu.

            A neříkalo se to, bylo to zakázané, co kdyby se člověk něco dozvěděl. Popletls jsem si to s vtipem, který byl o ženách a mužském čtenáři Květů. Ale to sem nepatří.

          • wtf napsal:

            Jen pro upřesnění: Pro ostravské fanoušky je maličkost jet do Prahy. Lístek kolem 200, jídlo a pití se dá přenést, na SF to moc nekontrolují, je tam hodně dětí, tak to neřeší. Byli jsme na každém SF. Je to adrenalin, udělat si výlet, pro pražáky to není tak vzácné. Fanoušci jsou zvyklí jezdit ven s hokejem. Pocit přijet, vyhrát a pobrat poháry? K nezaplacení!

  • fanda napsal:

    Na stránkách Vítkovic se k superfinále vyjádřil trenér žen Jiří Velecký takto:
    „Mám-li být zcela upřimný a mluvit jen za sebe, tak bych to řekl asi takto: netěším se, ale chci a chceme ho vyhrát. Osobně jsem v podstatě od začátku proti tomuto typu vyvrcholení soutěže a tím, že jsem si ho už také dvakrát zažil a již ani nic lákávého nevidím na tom zahrát si v 02 Aréně, tak se prostě na ten cirkus nijak moc netěším. Nechci rozebírat marketingové záležitosti, o sportovním smyslu, respektive nesmyslu, už také bylo řečeno mnoho a plně se s tím ztotožňuji. Obírá to klub o možnost hrát finále doma, fanoušky o pekelný zážitek domácí atmosféry, které se nic nevyrovná, hráče a všechny o kvalitní sérii a těžké zápasy, které každý hráč a hráčka potřebuje, a tak bych mohl pokračovat…
    Navíc je ten projekt špatný i z lidského hlediska. Tým nějak hraje celou sezonu a aby v dlouhé sezoně mohl uspět, potřebuje širší kádr, využívat více hráček, to samé v play-off, kde třeba hrozí sedmizápasové série, kdy hrajete zápasy napříč republikou ob den, takže jste rád za každou zdravou nohu. A pak přijde týden, či dva pauzy a jedněch šedesát minut.
    A není to ani jako turnaj typu Poháru mistrů, či Mistrovství světa, kdy v týdnu absolvujete mnoho těžkých zápasů a finálem to vyvrcholí. Tady prostě máte pauzu a pak to musíte nějak napálit…. takže to popírá vlastně rovněž celý tréninkový proces a přístup, který člověk celý rok absolvuje proto, aby se do finále dostal…. v tom jednom zápase spousta hráček zasáhne daleko méně do hry, než v celé vícezápasové sérii, některé vůbec a při přísných pravidlech organizace je problém je vůbec dostat do haly, aby mohly být s týmem.
    Prostě najednou se musí všichni kvůli toho jednoho zápasu začít chovat a podřídit zcela jiné filozofii, z hlediska trenéra je to kolikrát i loterie na co vsadit a svým způsobem i dovnitř vlastního týmu je to nespravedlivé. Bohužel tak to je, takže je třeba se nakonec podřídit a jít si za vítězstvím i tak.“ Celkem výstižné.

Napsat komentář

*