Zklamaný Petr Novotný. Foto: Štěpán Tomš Zklamaný Petr Novotný. Foto: Štěpán Tomš
11. 4. 2016 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Určitě jsme nebyli lepší než Vítkovice, přiznal Novotný. Do O2 areny se nepohrne

 



Nevyšlo to. Znovu. Petr Novotný se už tolikrát pokoušel se svým týmem dojít k mistrovskému titulu, ale nikdy se mu to nepodařilo. A jinak tomu není ani letos. Mladou Boleslav sice před sezonou favorizoval skoro každý, nakonec ale tým z města automobilů skončil už v semifinále. Vítkovice jednoduše byly silnější.

Napínavá bitva nakonec dospěla až do sedmého duelu a po prohře musel kapitán Mladé Boleslavi konstatovat, že do boje o titul zaslouženě postoupil rival. To vše i přes to, že v základní části jeho tým dvakrát Vítkovice zdolal (6:5 a 7:0)!

Jenže Vítkovice v základní části a v play off, to byl obrovský rozdíl. „Oni byli opravdu výborný soupeř. Ve všech zápasech podali skvělý výkon a my, když jsme nehráli 100% koncentrovaně, jsme byli pokaždé potrestáni. Určitě jsme v té sérii nebyli lepší. A oni, jak se vraceli do série, tak jim rostlo sebevědomí. Bylo to na jejich hře znát a nám se o to hůř s nimi hrálo,“ přiznal třiatřicetiletý lídr Středočechů.

Mladé Boleslavi navíc nepomohl ani tlak očekávání velkého výsledku. Byla považována za favorita a vítězství bylo v podstatě bráno jako povinnost. I proto měla v rozhodujících utkáních na sobě daleko větší odpovědnost, která mohla svazovat.

„Ale my jsme se cítili dobře, odehráli jsme dobré šesté utkání ve Vítkovicích, zvládli jsme to takticky i výsledkově. Myslím, že i v sedmém jsme do toho vstoupili stejně,“ říká Petr Novotný. „Měli jsme v první třetině tlak, spoustu střel a mám pocit, že v tom se ten zápas lámal. V té chvíli nám tam nic nespadlo…“ litoval kapitán Boleslavi.

Logicky pak přišly rány do vazu, s lehkostí hrající Vítkovice dávaly jeden gól za druhým a odskočily až na 0:4. „Oni ten náš tlak srovnali, spadly jim tam góly a my pak už jen dotahovali. Nebyla to taková lehkost jako na začátku,“ litoval Novotný.

Petr Novotný vs ouboji s Vítkovicemi. Foto: Štěpán Tomš

Petr Novotný vs ouboji s Vítkovicemi. Foto: Štěpán Tomš

Zázrak se nekonal ani přes to, že Mladá Boleslav dokázala na začátku poslední minuty zápasu dát dva góly během čtyř sekund a při power play měla téměř minutu na vyrovnání. Vítkovice postup uhájily a Petr Novotný věděl, že je konec sezony. A kdoví, jak to bude dál, zda ještě najde sílu pokračovat. Vždyť už několikrát uvažoval o konci kariéry kvůli zdravotním trablům.

„To zdraví v téhle sezoně nebylo dobré. Čekal jsem, že se na to budu moct připravit líp. Ale rozhodně se nebudu rozhodovat hned po vyřazení v semifinále. Je dost času na to srovnat si to v hlavě a určitě to dobře promyslím,“ říká.

V jednom má ale jasno, v neděli by do O2 areny jel hodně nerad. Sledovat jako poražený dva finalisty, jak hrají o titul, rozhodně netouží: „Pamatuju si, že minulé superfinále, když jsme nepostoupili, tak jsem taky nejel. A když něco nebude jinak a nebude nějaká povinnost, tak se tam určitě nepohrnu.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Hleda se Standa napsal:

    Stando Stando, jak hodnotis trenera Pazderu, ktery nesplnil ani dalsi dilci cil? 🙂

    • Standa napsal:

      Chudák Pazdič,

      jeho situace v Boleslavi byla v podstatě horší než dua Brus/Vavrečka. … bla bla bla … nicméně … přišel do klubu s hromadou ambicí (jak klubových tak i osobních), přišel s hromadou sebevědomí (tady trošku utřel ale jak praví přísloví „Je nepříjemné klesnout na dno, ale ze dna se lépe vidí pravda.“ … určitě mu to pomůže do budoucna) a přišel do týmu s hromadou top playerů (Novák sorry, tebe se to netýká, ty jsi „herec“), kde mu, tipuju, postupem času začali někteří lidi chtít kecat do řemesla (co a jak ví přece lépe než on).

      Suma sumárum … pokud ho z Bolky nevymažou nebo nepřesunou k mládeži jako toho mlaďocha z Tatranu, tak má z letoška solidní sbírku zkušeností do příštího ročníku.

      Přece jenom … od týmu, kde byl skoro BŮH (SKV) do týmu kde byli bozi všichni jen ne on (Bolka) … To je jako se přestěhovat od křováků k japoncům

      … troška nadsázky … :o))

      PS Snad jsem tě nezklamal „HLEDA SE STANDA“

  • Modni ikona napsal:

    A vono by pritom stacilo, aby nechali Pazdice aspon zpulky rozhodnout o tom jaky hrace do tymu a svyho systemu chce a potrebuje a ne jen koupit ty co jsou v cenlvejch tabulkach nejvys. Ze samejch zavodnich koni dobry sprezeni neudelas…

    • Petr napsal:

      V Pazderovi angažovali vozku, ten si koně vybírat nemůže.

      Tomu se říká týmová chemie. Otázka je, zda za dané situace to v MB je vůbec možné vyladit na optimum.

  • summer day see wheats napsal:

    Už by měl skončit, vždyť za ním jdou všechny boleslavské neúspěchy.

  • a tak si tu žijem:-) napsal:

    V Bolce odjakživa rozhodovali hráči, parta kolem Novotného. Každý trenér tam byl jen figurka. Pamatuju na Tatranu, když tam byl ještě Bedla. V jednom zápase si ho trenér dovolil posadit a druhý den už se na vedení řešilo…buď já nebo trenér. No a trenér balil kufry:-))

  • Zvědavec napsal:

    Je snad něco shnilého ve skladu technologů?

Napsat komentář

*