Martin Tokoš se na další sezonu upsal Falunu.
16. 4. 2016 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno: Tokoš jde do Falunu!

 



Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström a… Martin Tokoš! Český rychlík bude mít na své švédské pouti třetí zastávku, po Jönköpingu a Dalenu, kde si nemohl vynachválit spolupráci s Ketilem Kronbergem, míří reprezentační útočník do slovutného Falunu! S klubem podepsal roční kontrakt s roční opcí.

Zřejmě žádný český hráč nikdy nenastupoval do tak prestižní organizace. Falun je 3násobným švédským mistrem z minulých 3 sezon, v nichž pokaždé dobyl i Pohár mistrů. V této sezoně však vypadl „už“ v semifinále po 7zápasové bitvě se Storvretou.

Vedení klubu začalo s posilováním téměř okamžitě. A jako první posilu získalo 56násobného českého reprezentanta, jenž v ročníku nasbíral ve 32 zápasech 28 bodů (16+12). Jenže v Dalenu po podzimním zranění necítil důvěru a zodpovědnost, jakou by si představoval.

Po návratu na hřiště se marně pokoušel probít ze 3. pětky výš. „Po problémech s třísly jsem musel bojovat o čas na hřišti, ale ze 3. lajny jsem se nehnul,“ řekl Tokoš webu innebandymagazinet.se. V play off přece jen dostal víc času, dával důležité góly, jenže v té době už byl rozhodnutý, že po 2,5 sezonách půjde dál. Klub, s nímž došel až do semifinále vyřazovacích bojů, mu ani nenabídl prodloužení smlouvy, jež mu vypršela po této sezoně. A Dalen už před několika týdny sehnal na jeho místo Švýcara Simona Flühmanna…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Tokoš je velmi dobrý v tom, co dělá. Jeho nevýhodou je ale to, že má jen jedno místo v sestavě, jinak je poloviční. Přeji mu, aby se prosadil. Byla by to fakt bomba a konečně bych uvěřil, že se český florbal, alespoň po jednotlivcích, posouvá dopředu 🙂

Napsat komentář

*