Tomáš Sýkora. Foto: Štěpán Černý Tomáš Sýkora. Foto: Štěpán Černý
16. 4. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Nemyslím si, že jsme jasný favorit, říká před Superfinále kapitán Chodova Sýkora

 



Vyhrál základní část a v play off zaváhal pouze dvakrát se Spartou. Chodov vstoupí do finále v pozici papírového favorita. Jeho kapitán Tomáš Sýkora to však tak jednoznačně nevidí. A zvýšený tlak nepociťuje. Odhodlání získat pro ambiciózní klub historicky premiérové zlato v nejvyšší soutěži je ale jistě velké.

„Je to pro nás velká výzva, ale nějaký větší tlak si nepřipouštíme. Většina týmu už jedno Superfinále absolvovala před dvěma roky, kdy jsme zažili velké zklamání,“ připomněl Sýkora doposud jedinou účast celku z Jižního Města v boji o titul.

On i jeho spoluhráči se na nejdůležitější duel sezony pochopitelně hodně těší. „Atmosféra v týmu je uvolněná a zároveň soustředěná,“ poodhalil lídr Chodova. „I když se nám podařilo vybojovat postup do Superfinále, tak z týmu cítím, že ještě nekončíme,“ doplnil vzápětí.

Tomáš Sýkora po boku svého trenéra Davida Podhráského. Foto: Ondřej Deml, Český florbal

Tomáš Sýkora po boku svého trenéra Davida Podhráského. Foto: Ondřej Deml, Český florbal

Chodov je označován za velkého favorita. Přeci jenom bude hrát až proti pátému týmu základní části. Sýkora však takovou úvahu vyvrací. „Zaznělo tady, že jsme jasný favorit, což si nemyslím. Zápas začíná 0:0 a je to 50 na 50,“ připomíná, že o titulu rozhodne pouze jeden jediný duel.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Martin napsal:

    Nevím kdo je pasoval do role favorita. Sice vyhráli základní část, ale v play-off měli lehké soupeře (pocit že všechno půjde samo) a navíc už 3 týdny nehráli. Vítkovice jsou psychicky nahoře a navíc rozehraní.

Napsat komentář

*