David Podhráský na předzápasové tiskové konferenci. Foto: Český florbal. David Podhráský na předzápasové tiskové konferenci. Foto: Český florbal.
16. 4. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mám dva výborné brankáře, pochvaluje si Podhráský. Chystá návrat na hřiště?

 



Dvakrát za sebou skončil se svým týmem už ve čtvrtfinále, do třetice všeho dobrého to ale David Podhráský dotáhl až do O2 Arény. Nechystá chodovský kouč návrat na hřiště? A jak poskládá sestavu na zápas roku?

Před třemi roky starší ze sourozenců Podhráských v Superfinále proti Vítkovicím marně bojoval na hřišti. Tentokrát Chodov povede ze střídačky a s vítkovickým asistentem Pavlem Brusem se stane prvním mužem, který si vrchol sezony vyzkouší v obou rolích.

Zatímco Bruse vyhnalo na střídačku hlavně vleklé zranění, chodovský kouč (spolu s některými dalšími bývalými extraligisty) stále hraje třetí nejvyšší soutěž za populární Traverzu Mukařov. Neláká ho návrat do vrcholového florbalu? „Myslím, že tahle kapitola už je uzavřená. Na Traverzu si ještě chodím zapinkat a vybouřit se. Ale jinak už zůstanu na lavičce a nechám to na klucích, kteří jsou k tomu povolanější,“ slibuje.

Při vzpomínané superfinálové účasti Chodova se s kariérou loučil tehdejší hrající trenér Radim Cepek. Na letošní jízdě pražského klubu až do finále ale prý legenda českého florbalu už výrazný podíl nemá. „Od této sezony jsme se s vedením domluvili, že Radim nebude mít na vedení mužského týmu přímý vliv. Pokud vím, tak pomáhá Míše Marešové s přípravou týmu žen,“ vysvětluje.

Jako trenér má Podhráský hlavně příjemné starosti. V play off si mohl dovolit roztrhnout extrémně produktivní formaci Ondrušek – Koutný – Dóža a posledně jmenovaného dát dohromady s Milošem Tylem. A nové složení fungovalo skvěle.

„I v Superfinále půjdeme pravděpodobně cestou té semifinálové sestavy,“ říká. „Navíc v semifinále hrála skvěle i třetí lajna, na kterou jsme se mohli spolehnout. Ale ještě máme čtyři tréninky, tak uvidíme,“ dodal kouč na středeční tiskové konferenci.

Z čeho vybírat má chodovský kouč i na pozici gólmana. K dispozici jsou 17letý megatalent Daniel Mück, jenž vychytal všech 8 vítězství v play off, a zkušený medailista z MS 2014 Jan Barák. „Mám dva výborné brankáře, což je sen každého trenéra. Rozhodnutí, kdo bude chytat v Superfinále, jsem ještě neudělal, takže to nevědí ani kluci,“ prohlašoval v půlce týdne.

Po rychlé sérii s Brnem se Chodovští soustředili spíše na regeneraci a teambuildingové akce. „Je samozřejmě otázka, jestli je lepší hrát pořád a být v tempu nebo si odpočinout a vyléčit šrámy. My po sérii s Brnem potřebovali trochu vypnout. Všechny zápasy, kromě prvního, jsme se s nimi tahali o gól a bylo to hodně emočně náročné,“ přiznává Podhráský. „Trochu jsme si oddechli, ale doufám, že se dokážeme připravit tak, abychom do zápasu naskočili v co nejvyšším tempu,“ věří.

Úspěšnou sezonu mají za sebou i chodovští junioři, kteří získali bronz. Výraznější posílení kádru z mládežnické kategorie ale Podhráský neplánuje. „Vedle Dana Mücka se do dění kolem Superfinále zapojí přibližně tři junioři, aby celou tu akci nasáli. Myslím, že to pro ně bude velká zkušenost a výhoda do jejich dalšího vývoje,“ přemýšlí mladý trenér. „Ale jinak se víceméně, kromě Dana, obejdeme bez juniorů,“ dodává.

Pokud Chodov v čele s Davidem Podhráským uspěje, bude po Tatranu a Vítkovicích třetím týmem v historii, který vyhraje český mistrovský titul.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*