Michal Kotlas společně se svým spoluhráčem Davidem Boušou při mistrovských oslavách. Foto: Štěpán Černý Michal Kotlas společně s Davidem Boušou slavili dva mistrovské tituly. Foto: Štěpán Černý
17. 4. 2016 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Kotlas má první titul! Rád bych skončil, ale teď to nechám být, přiznává

 



Ve své kariéře dosáhl velkých úspěchů. Má stříbro ze světového šampionátu, s Chodovem ovládl český pohár. Mistrovský titul ale doposud nikdy nezískal. Až nyní. Michal Kotlas si splnil sen a po triumfu v Superfinále si užívá vítězné chvíle. V mixzóně O2 Areny odpovídal jen pár minut po závěrečné siréně.

Nejprve se matador Chodova podělil o své pocity. „Oddřeli jsme si to v celé sezoně, a proto jsem hrozně rád. Určitě jsme si to zasloužili za to, jak jsme celou sezonu pracovali. Je to strašná úleva a krásný pocit,“ sypal ze sebe čerstvě korunovaný vítěz superligy.

Samotný zápas však nebyl nikterak jednoznačnou záležitostí. Výhra celku z Jižního Města se zrodila až v závěrečné dvacetiminutovce. „Ve třetí třetině jsme chtěli o chlup víc a byli jsme daleko aktivnější než v těch prvních dvou třetinách, což se vyplatilo a zápas jsme otočili,“ ohlédl se Kotlas za průběhem závěrečného zápasu letošní sezony.

Michal Kotlas drží nad hlavou mistrovský pohár! Foto: Štěpán Černý

Michal Kotlas drží nad hlavou mistrovský pohár! Foto: Štěpán Černý

Již zmíněné stříbro ze světového šampionátu je pro Kotlase jistě velmi cenné. Nynější úspěch však pro Kotlase znamená ještě víc. „Teď to řadím úplně nejvýš ze všech dílčích úspěchů, které jsem v kariéře zažil. Jednak je to aktuální a jednak je to vybojované. Určitě je to medaile, která doma bude viset nejvýš,“ řekl upřímně.

Vítězné oslavy pražského celku budou velké. Vždyť Chodov vybojoval historicky první titul a stal se teprve třetím celkem, kterému se takový počin v nejvyšší soutěži povedl. „Už teď jsem hrozně unavený z těch krátkých oslav bezprostředně po zápase a jsem zvědavý, co teprve přijde,“ smál se Kotlas.

Opora Chodova rovněž přiznala, že vyhlíží konec kariéry. „Rád bych skončil, ale teď to nechám být. Těch pár dnů si chci užít a tyto věci se budou řešit až pak,“ přiznal, že důležitá rozhodnutí odloží na později.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Smutno nám to tobě nikomu nebude…..

  • ronyk napsal:

    Je mi líto, ale podle mne včera nebyl posilou.

    • Pravda napsal:

      Na hristi moc ne… Ale byval kapitan, takze mozna muze mit velky prinos v kabine a v kontextu sezony, prestoye uz to neni co to byvalo byl stale platnym hracem…

  • Florbal napsal:

    První přestup z Chodova:

    Ondrušek odchází do Warbergu IC

  • a další odchod napsal:

    Superfinále odchází z ČR!
    Opět se bude hrát play-off až do konce a ne pouze o postup do marketingové akce pro pobavení povinně naverbované široké veřenosti.

    Vítězové ligy se zas budou moci spravedlivě nazývat Mistry ČR a ne pouze vítězy SF 😉

Napsat komentář

*