Martina Řepková dala v Superfinále opět dvě branky, na výhru to ale Chodovu nestačilo. Foto: Štěpán Černý
18. 4. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Zvedly jsme se ze dna, na tým jsme pyšné, hodnotí Superfinále Řepková s Ranochovou

 



Florbalistky Chodova neobhájily titul a po roce se na trůně vystřídají s Vítkovicemi. O všem rozhodla nájezdová loterie, kam jediné finálové utkání po sedmdesáti minutách dospělo. Útočnice Martina Řepková se ale s brankářkou Hanou Ranochovou shodly na tom, že jejich tým se v Superfinále zvedl ze dna a jsou na něj hrdé.

Před Superfinále musel Chodov rozhodnout jeden velký rébus: kterou ze dvou ambiciózních brankářek postaví do brány. Co rozhodlo? Abych pravdu řekla, tak asi hození mincí, sezonu jsme odchytaly s Kikinou napůl a obě dobře, trenérkám jsem to rozhodnutí vůbec nezáviděla,“ přiznala Hana Ranochová, která tak Superfinále chytala poprvé v kariéře.

Po zápase se ale řešil především výkon její konkurentky Visnevske. Lauma odchytala asi nejlepší zápas za dobu svého působení v Česku,“ uznala exvítkovická brankářka. Rozhodla asi produktivita,“ dodala.

Chodovu tak nakonec přišly vniveč dvě branky Martiny Řepkové. Miluji velké zápasy: mám ráda hluk, když se něco děje. V neděli jsem dala góly, ale nestačilo to,“ smutnila.

O všem rozhodly nájezdy: na straně Vítkovic uspěly Mandátová s Pantělejevovou, Lauma Visnevska zůstala nepokořena. U Máni jsem tušila, co udělá, ale dost jsem jí to ulehčila, byť to udělala dobře, stejně jako Panťák. Je to složité, těžko můžete vyhrát na nájezdy, když nedáte ani jeden,“ hodnotila Ranochová průběh rozhodující fáze hry.

Ta se netýkala střelkyně Řepkové. Kdyby mě někdo viděl při provádění nájezdů, tak by se asi lekl. Nejsem na to typ, mám radši, když mám okolo sebe čtyři protihráčky,“ usmála se přes bolestivou porážku. Jsou to pro mě zkušenosti: zvedly jsme se ze dna, celou dobu jsme byly horší, ale vyhrály jsme Pohár a příští rok se vrátíme silnější,“ slíbila odhodlaně.

Ve stejném duchu opouštěla mix zónu také Ranochová. Dojde nám to za chvíli. My jsme se v tom utkání zvedly z úplného dna a dovedly zápas do prodloužení a nájezdů. Ty už jsou loterie,“ pokrčila rameny. Jsem na holky pyšná, smekám před nimi klobouček,“ zakončila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Florbal napsal:

    Ještě by mohla Martina Řepková fanouškům objasnit svoje počínání při jednom svém bezhlavém nájezdu v plné rychlosti na brankářku,kterou v brankovišti srazila,aniž měla nějaké zábrany,ve snaze dát branku za každou cenu.Jen díky odolnosti Visnevské a náhodě, po ošetření mohla tato pokračovat.Tvrzení ,že je to normální souboj ve hře ,neobstojí i když nebyl odpískán.Brankářka nemá žádnou možnost se na svém území bránit.Je na takových hráčkách,jako je Řepková ,aby měly určitý respekt vůči soupeřkám a ovládaly se,florbalové hřiště není aréna.

    • Lucie napsal:

      Tak se na to kouknete jeste jednou a zjistite,ze ano, jde do toho hlava nehlava, ale bohuzel nemuzete chtit po hrackach, aby brzdily pri souboji, zvlaste kdyz ji tusim Kamca stihala a tak trochu ji na Visnevskou natlacila. Takovych souboju se v zapasech objevuje hrozne moc a pri vsi ucte k vam, naprosto zbytecne upozorneni.

    • Jirka Bareš napsal:

      Jak tu naznačujete, Řepková je tank, před ničím neuhne, je to silová hráčka a střelec, to je její styl hry a tím je taky velmi prospěšná. To s sebou nese i různé střety a kolize. Nicméně tahle situace? To děláte skutečně z komára velblouda, to nebylo žádné drama a sama Visnevska to určitě přešla jako běžnou herní situaci ke které v zápasech zkrátka někdy dochází, zvláště jedná-li se o finále extraligy.

  • FBK napsal:

    Žádné drama? V plné rychlosti kolenem do hlavy brankářky… A neřikejte mi, že má helmu… Holt, to by si někteří museli do té brány sednout, aby takovéhle věci pochopili… Kdyby se Řepková aspoň snažila na poslední chvíli tomu střetu vyhnout…

    • Jirka Bareš napsal:

      Tím myslím, že se jedná o situaci, která může náhodně někdy nastat, nikoli o hrubý záměrný likvidační faul. Představa že ji trefila zcela záměrně v plné rychlosti do hlavy kolenem mi přijde nesmyslná a neopodstatněná. Že to bylo zrovna do hlavy je sice nepříjemné, ale to se prostě při plném nasazení a v plné rychlosti někdy stane, byl by spíše zázrak kdyby k něčemu podobnému občas nedošlo, když uvážíme v jakém tempu se dnes hraje a kde má brankář při některých situacích hlavu. Je to nepříjemné, ale může se to stát a těžko to někomu vyčítat, záměrně by to málokdo udělal a myslím, že i tentokrát se jedná pouze o něšťastnou náhodu (která nakonec chvála Bohu dopadla bez vážných následků) a nemá smysl to dále řešit, natož jako nějaký záměr.

      • Florbal napsal:

        Silová hráčka ano,to je v pořádku,ale musí používat svojí sílu inteligentně a ne na tu nejzranitější osobu na hřišti.

Napsat komentář

*