Na Danielu Mückovi si střelci Vítkovic několikrát vylámali zuby. Foto: Ota Prášek. Daniel Mück v superfinále 2016. Foto: Ota Prášek
19. 4. 2016 Superliga (28) KOMENTÁŘŮ

Zachytat si tu už v 17 letech, to je jako sen, zářil chodovský hrdina Mück. Alhokol prý nepije…

 



Jeden z nejmladších účastníků v historii Superfinále se stal jednou z jeho největších hvězd. 17letý chodovský brankář Daniel Mück má na titulu svého týmu lví podíl. Střelce Vítkovic svými zákroky přiváděl k šílenství a na konci přežil i nebezpečnou powerplay soupeře.

Mück ve své premiérové sezoně dovedl Chodov až do zápasu o titul. A v O2 Aréně dostal přednost před mnohem zkušenějším Janem Barákem. „Byl to úžasný zážitek, chytat před tak obrovským množstvím fanoušků,“ vyprávěl po skončení zápasu v novinářské mix zóně. „Zachytat si tu už v 17 letech, to je jako sen,“ rozplýval se.

V největší české hale si ale už mladý gólman zachytal před dvěma lety. V „předsuperfinálovém“ programu tenkrát vychytal dorosteneckému výběru Prahy vítězství v Isoline Cupu nad výběrem Moravskoslezského kraje 6:5. „Tehdy na nás samozřejmě nepřišlo tolik lidí,“ vzpomínal. „Ale možná jsem se díky tomu o to víc těšil na tenhle den. Byl to super zážitek a jsem rád, že jsem si to mohl užít,“ usmíval se.

Nejvíc horko bylo Mückovi v bráně pravděpodobně při závěrečné powerplay. Tu Vítkovice hráli opravdu výborně a Jakub Hubálek dokonce dotlačil míček do brány. Naštěstí pro Chodov však rozhodčí jeho gól neuznali. „Věděl jsem, že Matejčík s Hubálkem stáli v brankovišti. Nevěřil jsem, že by to mohli uznat. Rozhodující bylo, že útočníci v tu chvíli jednoznačně v brankovišti byli,“ popisuje Mück svůj pohled na situaci.

Chodovští hned po zápase odstartovali mistrovské oslavy. Junior s maskou ale naznačoval, že se při nich bude držet spíš zpátky. „Alkohol já vůbec nepiju,“ prohlašoval. Pokud tomuhle mladíkovi vydrží nadšení a tréninková píle, český florbal se má rozhodně na co těšit.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Včelka napsal:

    Skromný, pracovitý a neskutečně talentovaný brankář. Držme mu do budoucna palce !!

  • fanda napsal:

    vzkaz pro daniela – matejčík byl natlačen do brankoviště stejně jako ondrušek, hubálek v žádném okamžiku nestál ani špičkou nohy v brankovišti na rozdíl od koutného – prohlídni si záznam a potom by bylo dobré opravit svoje vyjádření…pro mě takřka identické situace posouzeny naprosto odlišně, pro mě 5:5 a hraje se dál…jinak – zachytal jsi skvělý zápas, evidentně jsi talent a nezkaz si to…

    • Asi fanda vitkovic napsal:

      Ano, mas pravdu, zrejme naprosto identicke situace a nemela by platit ani jedna. Ale kdyby sis aspon jednou klek do brany, tak by si vedel ze v te situaci vnimas veci uplne jinak a ze druha strana hriste je docela daleko. Ale navadi, doma na gauci s pivem v ruce a skrabajice se na pupku je vse jednoznacne a z kazdeho je odbornik. Nevidim duvod, proc mlademu talentu kazit clanek stupidnim komentarem. Vytahni si hlavu z mist kde slunce nesviti a potom by bylo dobre opravit svuj komentar a nechat v nem jen posledni vetu.

      • fanda napsal:

        použitým slovníkem, obsahem a stylem jsi dokázal všem, kde tu hlava máš ty… a nemusíš ji ani nikam strkat, tu prázdnou makovici , to vajíčko bez náplně a obsahu nemusíš dávat nikam…každý další ať posoudí můj příspěvek a čím jsem zkazil muckovi jeho radost, jak dalece je můj příspěvek stupidní a další…

    • Honza napsal:

      Pravda pravdouci, jen jsme neleželi u televize, ale byli kousek od brány…

      • ronyk napsal:

        Doufám, že jsi ten hloupý Honza za střídačkou, který mi schválně stál ve výhledu na plochu.

    • Petr napsal:

      Sakra, nekaz mu radost. I kdyby to co viděl, nebyla pravda, tak nemáš právo zrovna jeho kritizovat za jeho pohled. Nadávej rozhodčím a ne brankáři.

      Tento mladík možná za několik let vychytá zápas reprezentace o některou z medailí, tak ho nech žít, je moc mladý a křehký, aby tady řešil nesmyslné požadavky jednoho ukřivděného fandy. Trochu nadhledu a soudnosti.

      • Pavel napsal:

        Když dokázal v klidu a s přehledem chytat před zaplněnou halou,tak ho tyhle komentáře nemohou rozházet.Trocha kritiky nikdy neuškodí, spíš škodí hodně chvály…

        • Petr napsal:

          O to nejde, on to nejspíš číst nebude. Z mé strany to byl spíš pokus na uklidnění pana fandy za jeho nesmyslný a hloupý požadavek. Jak jsem psal v několika komentářích, chyby se staly, ale vylévat si svou frustraci v diskuzi na nejmladším hráči je opravdu nesoudné.

    • Pepa napsal:

      Ondrušek do brankoviště natlačen nebyl. To Dóža byl faulován a hlavně nesmyslně postrčený do brankáře vlastním obráncem při běhu ve velkým brankovišti. A ta takřka identická situace na druhý straně? Matejčík stál! před malým brankovištěm a když šla střela tak se jí uhýbal. Tím nebyl zpevněný a je jasný, že jakýholiv dotek by ho dostal do malýho brankoviště.Obránce chodova se navíc otáčel k balonu, který byl t.č.před brankářem..Takže identický situace to opravdu nejsou..A jeden můj postřeh navíc. V rychlosti, ve který Dóža byl, dokázal vychýlit bránu podstatně méně, než Matejčík ze stoje. Matejčík to prostě přihrál, ale to k zápasu patří,že..

  • fanda fanda napsal:

    Pro mě stav 4:5, jednomu z golu Chodova předcházel naprosto očividný faul, rozhodčí ale Chodov podržel a dopadlo to tak jak to dopadlo. Každopádně nebýt Mücka tak chodov dostal desítku…

    • Pavel napsal:

      Takhle to viděla většina,ale rozhodčí bohužel ne…dvě stejné situace nebo hodně podobné a jeden gól se uzná a druhy ne??!!Podotýkám, že mi bylo jedno,kdo vyhraje, chtěl jsem vidět hezký florbal,ale dle mého byly lepší jednoznačně Vítkovice.

      • Jirka Bareš napsal:

        Také si myslím, že Vítkovice byly lepší a pokud by takhle vypadala celá případná série, tak by Chodov jen těžko vyhrál, to jsou ale kdyby. Osobně jsem dle průběhu zápasu nepochyboval, že Vítkovice vyhrají i to jedno finále, ale v jednom zápase je to z velké části loterie, stačí trocha smůly, chyba rozhodčích, chyba hráčů, pár neproměněných šancí atd a je po všem a kdo byl lepší se za rok nikdo ptát nebude, škoda… V tomto zápase jsem také nikomu nefandil, na jednu stranu jsem rád, že titul vyhrál také někdo jiný než Tatran a Vítkovice, pro nestranného diváka je to pak trochu nuda když to vyhrávají pořád stejné týmy, nicméně série by tyto faktory určitě zmírnila a pravděpodobně by vyhrál ten, kdo je skutečně lepší. O to ale bohužel v SF nejde. Můžeme aspoň doufat, že bude po vzoru Finska třeba aspoň zavedeno použití videa, rozhodčím i objektivnímu výsledku zápasu by to mohlo pomoci

  • realista napsal:

    Řekl bych, že mnohem smutnější než možné chyby rozhodčích (které ale dle mého a vzhledem k povaze hry nelze považovat za úmyslné a které jsou hlavně součástí sportu na celém světě) je číst komentáře rádoby fanoušků, kteří se napadají resp. slovně ponižují.
    Sami jste všichni určitě prožili situace, kdy jste viděli faul/ruku/offside a po shlédnutí opakování to bylo úplně jinak. Rozhodčí má zlomek vteřiny situaci vyhodnotit a rozhodnout. Chyby do sportu prostě patří a pokud vás to vede k nadávání si, tak na to nekoukejte. Takto je to jednoduché.

    • fanda fanda napsal:

      Jednoduší by bylo postavit moralisty jako jste vy ke zdi… a pak bychom se mohli v klidu hádat o sportu, jak se nám za chce a jak to ke sportu patří , bez toho aby tady někdo blil moralistické zvratky.

  • realista napsal:

    Jo, jo, přesně o tomto mluvím. Fakt děkuji za příspěvěk. Mimochodem necítím se být moralistu a hádat o sportu se lze i argumenty – pouze argumenty. Pokud do toho, máte pocit, patří i vulgarismy i rozbor obsahu hlavy jednoho z diskutujících, pak je to prostě smutné. Na druhou stranu ale mohu chápat, že jsou lidé, kteří takovou potřebu mají. Jen jsem řekl svůj názor a byl jsem za něj postaven ke zdi. Moc pěkné. No nic, hlavně, že se sebou vydržíte a pokud mi to chcete nandat ještě více, tak do toho. Já to zvádnu, opravdu. Já mám totiž radost, když vidím radost a Vy ji podobnými vyjádřeními zřejmě máte.

  • Psychiatr napsal:

    Někteří diskutující by se měli inspirovat vítkovickými hráči a trenérem, kteří porážku přijali se ctí, a trapně tu nefňukat. Ze záznamu je naprosto zřejmé, že Koutný v brankovišti nestál, Matejčík ano (pravda, Hubálek ne, ale to na správnosti posouzení ze strany rozhodčích nic nemění). Rozhodčí podali slušný výkon, zápas to byl velmi vyrovnaný a vyhrál šťastnější tým, z velké části díky fantastickému výkonu gólmana. Přeji všem diskutujícím, aby se s výsledkem dokázali vyrovnat a pro příště vám přeji i více emoční stability.

    • fanda napsal:

      když vycházíš ze špatné premisy, není se co divit špatným závěrům – koutný byl špičkou nohy v brankovišti, hubálek ani omylem, dóža i matějčík byli natlačeni do brankoviště soupeřem…nikdo tady nepláče, emočně jsme stabilní a vyrovnaní – tedy pokud se týká tvého vyjádření, rozhodčí nepodali slušný výkon, jde jenom o to, aby si uvědomili všichni chyby tak, aby se jich pro příště dokázali vyvarovat – příště to nemusí být vítky, ale třeba chodov, kdo se bude cítit poškozený – nevím jestli jsi schopen toto pochopit, někteří super vyrovnaní jedinci mi tak nepřipadají a někteří k tomu všemu nechápou ani psaný text…

      • Petr napsal:

        Nechme ty situace v brankovišti být. První neodpískaná, druhá odpískaná s posunutím branky. Zlobme se za neodpískaný faul před první brankou, na druhou stranu děkujme za neuznaný gól po dvojdoteku při rozehrávce. Jsem si jistý, že jiné, dříve kritizované, dvojice rozhodčích by spáchaly na hřišti bramboračku. Takto to sice dopadlo pro Vítkovice v konečném důsledku špatně, mohli jsme ale z finále také odcházet úplně znechuceni, a to všichni.

      • Psychiatr napsal:

        Ano, několika chyb se dopustili, což je celkem přirozené. Naštěstí nešlo o nic zásadního a uznané/neuznané góly byly posouzeny v pořádku, ať už Koutnému posuneš botu ve svých představách kamkoli. Je přirozené, že člověk hledá viníka své frustrace a rozhodčí jsou nejsnazší terč, ale v tomto případě je to skutečně neférové.

  • fanousek vitek napsal:

    Krasné finale, zvladli hrači , diváci i rozhodči a těšim se další.

  • gratulace napsal:

    Gratulace tomuto šikovnému gólmanovi, za jeho pracovitost a přístup si to zasloužil. Bohužel asi skoro jako jediný. Ta parta kolem něho předvedla povětšinou žalostný výkon. Ve čtvrtfinále to byli spíš hérečky:-) A v neděli pro Vítky tréninkové kužely. Od mistra bych čekal jiný výkon. A jak jsem po skončení zápasu zaslechl větu…“to bude na Champions cupu ostuda“, nemůžu než souhlasit;-)

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Když tak o něm čtu všude možně. Moc bych mu přál dvě věc: aby stále pracoval a aby mu vydrželo zdraví. Spousta brankářů měla podobný program jako on, ale to je prostě strašný zápřah na nedovyvinuté tělo, tak to kolena nebo tak něco nevydrží. Snad dobře kompenzuje, regeneruje a tak. To se mi z jeho výpovědí nezdá… Já jsem na to například dojel…

    • Petr napsal:

      Věř, že ten má pro svůj vývoj k dispozici kompletní servisní tým, který ani toto nepodcení, jako ostatně nic.

Napsat komentář

*