Tom Ondrušek předvedl excelentní výkon. Foto: Štěpán Černý Tom Ondrušek předvedl excelentní výkon. Foto: Štěpán Černý
20. 4. 2016 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Vystřelil Chodovu titul a míří do Švédska. Ondrušek bude hrát za Warberg!

 



Elitní kanonýr Tom Ondrušek rozšíří řady českých hráčů ve Švédsku. Autor vítězného gólu nedělního Superfinále bude v nové sezoně oblékat dres Warbergu. Přestup byl stvrzen v pondělí a následně ho Chodov uveřejnil na svých stránkách.

Sezona Ondruškovi skutečně vyšla na výbornou. V základní části posbíral 63 bodů a v kanadském bodování ho předstihl pouze spoluhráč Patrik Dóža. I v play off byl stabilní člen národního týmu platný a nakonec to byl on, kdo v Superfinále rozhodl o triumfu Chodova. Hrál famózně, dobře věděl, že je to jeho poslední zápas za klub. Po finále v kabině oznámil, že odchází na sever.

Přichází pro něj zasloužená odměna. Brněnský rodák si zahraje v nejlepší lize na světě. „Asi jsem si nemohl přát lepší chvilku pro odchod do zahraničí. Chodov do mě vložil naděje, věřil mi a doufal, že pomohu k titulu. Po dvou letech se to povedlo, jsme strašně šťastní. Teď ale chci zkusit florbalovou NHL a posunout se dál,“ uvedl pro klubové stránky Chodova.

Ondrušek si zahraje za jeden z nejúspěšnějších klubů švédské historie. Warberg ovšem letos v play off chyběl a obsadil až 10. příčku. Nyní chystá návrat na výsluní a na pomoc si přizval i českého útočníka. „Je pecka, že si vybral právě Warberg. Dává hodně branek v přesilovce a má velmi dobrou a špatně čitelnou střelu zápěstím. Víme, že je zvyklý hrát pod tlakem. Máme velká očekávání,“ sklonil Ondruškovi poklonu sportovní ředitel Warbergu Mathias Larsson.

Po Matěji Jendrišákovi a Ondřeji Mikešovi tak klub z Jižního Města přijde o dalšího prvotřídního útočníka. Dá se proto očekávat, že si Chodovští budou brzo hledat náhradu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Jsem fakt zvedavy, koho privedpu misto nej. Co se objevila Boleslav, tak neni lehke najit nejakou hvezdu ve slabsim tymu, co by jeste chtela prestoupit… Ale nevim, jak na tom je napriklad Bina z Vinohrad atp.

  • Včelka napsal:

    Hlavnim problemem „hvezd“ ve slabsim tymu je ten, ze pak ve velmi kvalitnim tymu hraji ve skutecnosti (v lepsim pripade) pouze solidni prumer. Na ceskem florbalovem trhu moc kvalitnich utocniku-praváků (!) v soucasnosti neni. Pro Chodov to tak bude trochu problem.

    • Ondís Bachtíků napsal:

      Hele ja klidne zahraju pres ruku na levym kridylku a ty krosy budu zametat bekendem. Sikovnej jsem na to vic nez dost, navic z te trojnožky jako Tomáš to zvládne každej.

      • Bachťa napsal:

        Seš celkem vtipnej, ale když budu chtít přidat komentář, tak to příště udělám sám 🙂

        • RI napsal:

          Vklidu. Borec se baví. Jeho jediná radost v životě asi no :).

        • Tomáš Krásný napsal:

          Znám moc dobře tenhle nešvar českého internetu, když se za tebe vydávají jiní… Bachťo neboj se, ono na ty vtipálky dojde!

          • Tomáš Krásný napsal:

            To jsem opět nepsal já! Můžete mě prosím nechat na pokoji vy hrdinové?

          • Tomáš Krásný napsal:

            Nemůžeme, Tome.

      • Tomáš Krásný napsal:

        Tak to tu ještě nebylo, abych měl v jedné diskuzi 2 klony 🙂 Vždycky se snažím Čechy hájit, když o nás říkají nepěkné věci, ale když vidím, že mezi námi jsou tací, kteří mají potřebu krást identitu jiného, tak je má chuť hájit nás menší.

    • ja napsal:

      a proc musí hledat jen „ve slabsim tymu“ ?
      Ondrusek, Jendrisak, myslim ze i Doza prisli do Chodova z Tatranu

  • Klokan napsal:

    Kdyby radši šel do fbs bohemians, takhle nikdy nic nevyhrajem chjooo

  • Radim Ivan napsal:

    Ze by dalsi sance pro me? Sikovny pravy kridlo s cichem na goly?

  • Honza napsal:

    Myslím, že šikovného praváka by mohli určitě najít v Rýparovi, který ve Vítkovicích pouze hostoval a nyní je zpět hráčem Rožnova a po tak povedené sezóně v Superlize o něj hodně klubů bude usilovat!

    • PieroTorres napsal:

      Ano Rýpar by byl skvělá náhrada, ale pochybuji, že se mu bude chtít do Prahy, je to domácký typ.

Napsat komentář

*