Adam Štegl. Foto: Höllviken Innebandy Adam Štegl. Foto: Höllviken Innebandy
26. 4. 2016 Švédsko (5) KOMENTÁŘŮ

Další Čech do švédské Superligy! Höllviken představil jako posilu Adama Štegla!

 



Adam Štegl si plní sny. Po angažmá ve Švýcarsku a ve 2. švédské lize míří zase o level výš! Jako novou posilu si ho vybral Höllviken, nováček Superligy.

Štegl naposledy hrál za KAIS Mora, jenže tradiční klub z 2. nejvyšší soutěže sestoupil. Český florbalista však na novou práci dlouho nečekal.

Dva týdny poté, co Höllviken zkompletoval návrat do elity, představil jej jako novou posilu. „Bude to poprvé, co budu moci pracovat s českým florbalistou. Očekávám, že Adam výrazně podpoří naši útočnou hru. Jeho cílem je dostat se do nominace na mistrovství světa a náš tým vidí jako základ k tomu, aby se mu to povedlo,“ říká trenér Vidar Jonsson, který v minulosti vedl třeba Helsingborg.

„Viděli jsme ho hrát a v tréninku a víme, že má velmi dobré ruce a smysl pro hru. Loni hrál za Moru a věříme, že si zvykne na florbal tady u nás ve Skane,“ dodal druhý trenér Ola Ohlsson.

Ohledně Štegla, 14násobného reprezentanta, před uplynulou sezonou prohlásil trenér národního týmu Radim Cepek, že se bez něj ve výběru obejde. Přestupem do nejlepší ligy světa však odchovanec střešovického florbalu, který následně hrál v české nejvyšší soutěži i za Chodov, dal najevo, že by se s ním mohlo opět počítat.

V příštím ročníku švédské Superligy tak zcela jistě bude hrát 6 českých florbalistů. Patrik Suchánek v Dalenu, Martin Tokoš ve Falunu, Matěj Jendrišák a Milan Tomašík v Linköpingu, Tom Ondrušek ve Warberg a právě Adam Štegl v Höllvikenu. Další přestupy ale nejsou vyloučené.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    S kolika lidmi má vlastně Cepek problémy? Štegl, Hubálek jsou tady propíraní dost často, s kým ještě? Skalík?
    A mimochodem, nevíte, co bude s Binderem, když Mora spadla?

  • vojtas napsal:

    Mě by to taky zajímalo, co mu vadí. Garčar?

  • vojtas napsal:

    resp. kde je problém

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    No, vim, ze Cepek je narocna osobnost na souziti a ma opravdu rad svou pravdu, ktera se ne vzdy shoduje s pravdou lidi okolo nej 🙂

  • Vojtas napsal:

    To jsem pochopil, ale Zajima me, co konkretne to znamena v pripade techto dotycnych… Diky

Napsat komentář

*