Hráčky NST slaví finský titul společně s Hanou Koníčkovou (uprostřed za pohárem v modré čelence).
28. 5. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Finské mistryně na Pohár mistryň nejedou. Budují nový tým, říká Koníčková

 



Letošní Pohár mistryň bude bez finských šampionek. NST Lappenranta se totiž vrcholného florbalového podniku nezúčastní, místo toho se fanoušci ve švédském Borås mohou těšit na hráčky SC Classic. Podle Hanky Koníčkové se na neúčasti shodl celý tým, který prochází mohutnou přestavbou.

Při pohledu na soupisku NST v minulé sezoně bylo jasné, že u ruských hranic sestavili „Dream Team“, který ale nebude mít dlouhého trvání: k ještě jedné sezoně přemluvili bývalou kapitánku finské reprezentace Lauru Kokko, z Mory se vrátila Mäkelä, ze švýcarského Churu zase obránkyně Ukkonen s Karjalainen a nezapomínejme ani na Koníčkovou.

Česká univerzálka přidává ještě jeden pohled. „Minulá sezona nebyla pro ženy NST jednoduchá. Vedení investovalo hodně peněz do toho, aby se nám dobře hrálo a měli jsme také servis okolo,“ vypočítává. „To na takové úrovni není každým rokem samozřejmostí,“ dodává. „Jsou rádi, že se jim to vrátí, jsou si vědomi toho, že vybudovali super tým na jeden rok, a teď ty peníze chtějí dát na budování týmu pro další roky,“ prozradila Hana Koníčková.

V otázce nepřihlášení se na Pohár mistryň panoval vzájemný konsenzus. „Trenér, vedení oddílu a zkušené hráčky se shodli na tom, že v tuto chvíli to ze sportovního hlediska není pro NST podstatné,“ říká Koníčková.

Tato generace týmu prostě dosáhla svého vrcholu. „NST mělo jeden vrchol – 16. dubna. Všichni aktuálně cítí, že dostali maximum toho, co chtěli, a jsou naplněni a uspokojeni tím, jak dopadla minulá sezona,“ hodnotí hráčka, která se vrací do Liberce.

NST tak nahradí Classic, tým nabitý finskými reprezentantkami, jehož hegemonii ale v posledních třech sezonách narušilo jak NST, tak SB-Pro. „NST není tak ekonomicky silné jako Classic, pro něj je nyní podstatné peníze použít chytře v budoucnu,“ uzavírá Hana Koníčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*