1. 8. 2011 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Změnou prostředí řeším ztrátu motivace, říká Lenka Kubíčková

 



Dlouholetá neotřesitelná opora v brance Vítkovic Lenka Kubíčková je blízko odchodu do konkurenčního FBC Ostrava. Zkušená gólmanka sice měla namířeno do ELITE, nakonec to ale vypadá na přesun mezi ostravskými kluby. Kubíčková uvedla, že důvodem pro změnu dresu je ztráta motivace ve Vítkovicích.

Lenka Kubíčková a Vítkovice: spojení, které platilo od sezony 2007/2008, kdy brankářka přišla ze Svitav, se blíží svému konci. „Po loňské sezoně ve Vítkovicích jsem se prala se ztrátou motivace a rozhodla se to vyřešit změnou prostředí, tedy přestupem do jiného týmu,“ vysvětlila.

Dlouho to vypadalo, že Kubíčková společně s vítkovickou útočnicí Monikou Léblovou zamíří do ELITE. „Ale časem u mě převážila chuť zůstat v Ostravě, ať už kvůli práci či bydlení, nebo prostě proto, že mě neláká život ve velkoměstě,“ prozradila Kubíčková, proč nakonec obě nebudou hájit „vosí“ barvy pražského klubu. „Kdyby bylo ELITE blíže Ostravě, už nejspíš hájíme se Serčou jeho barvy,“ usmála se.

Chvíli tak ještě duo Kubíčková – Léblová jednalo s Vítkovicemi, ale nakonec je zlákalo konkurenční FBC. „FBC se mi loni zejména v zápasech play off herně líbilo a i když tým opouští pár opor, věřím, že se s tím dokážeme poprat,“ věří brankářka partě pod vedením Dušana Dudeška. Jeho herní filosofie se Kubíčkové líbila. „Zaujala mě. A taky s ní související jeho slova, že si v zápasech hodně zachytám,“ smála se. Dudešek hodlá hrát stylem, který sám nazval jako „hokejový“, založeném na tvořivosti, střelách a dorážkách.

Mezi oběma kluby panuje velká rivalita, Lenka Kubíčková se jí ale nebojí. „Transferů mezi Vítkovicemi a FBC je každý rok několik, a to i v mnohem prestižnější kategorii mužů a nezaznamenala jsem žádné větší problémy, ať už co se týče přijetí fanoušků, nebo hráčů,“ poukázala. Ke klidu má ještě jeden důvod. „Nejvěrnější fanoušci, tedy mamka s taťkou, mi fandit nepřestanou,“ odlehčila Kubíčková.

Dlouho patří také do kádru reprezentace a nebojí se, že by jí přesun v tomto směru uškodil. „Trochu mě zaráží uvažování, že přestup do horšího klubu by mohl ohrozit mé reprezentační působení,“ postěžovala si. A nabízí z brankářského pohledu poměrně jednoduchý protiargument. „Zvláště pro gólmana je přece plus, když si v zápasech mnohem více zachytá,“ namítla.

Sama pak přiznala, že ji loňské play off nezastihlo zrovna ve formě, ale neúčast na následném posezonním turnaji série Euro Floorball Tour z toho neplynula. Už předtím jsme se s Markétou Šteglovou dohodly, že na této akci chytat nebudu, dá příležitost jiným gólmankám, ale že se mnou nadále počítá,“ prozradila Kubíčková. Ta tak boj o šampionát rozhodně nevzdává. „Věřím, že se v FBC dokážu připravit tak, abych mohla v prosinci s reprezentací odcestovat na MS a bojovat zde o medaile,“ doufala Kubíčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • H. napsal:

    Hezká pohádka a teď jak je to doopravdy…

  • Sunny napsal:

    Ztráta motivace?? Že si mnohem víc zachytá? Co to ta holka mele? Ať si to se „Serčou“ užijou, ale bez vypouštění takových keců…

    • Diťous napsal:

      No, řekněme, že je to řečeno velice nešťastně. Protože podle základní logiky je motivací přece vítězit a získat titul či nějakou placku. K čemuž má ve Vítkovicích blíže než v Remedicu (se vší úctou k holkám z FBC, kádr mají prostě na dobrý střed tabulky a vyšší umístění bude v nadcházejícím ročníku při velké konkurenci velkým překvapením). Nicméně jak praví má zkušenost, Lego je zvyklá na „jinou“ roli v týmu. Že má na výsledcích větší podíl, že si zachytá. Například že jeden její zákrok rozhodne o těsné výhře. Což se v loňské sezóně ve Vítkovicích příliš nedělo, protože Vítky hrály trošku jiný florbal, než předchozí ročníky. Nepochybuji o tom, že v tomto trendu budou chtít pokračovat a je tak nějak logické, že Lego půjde tam, kde bude ve svém živlu. Svádět to na ztrátu motivace v týmu, který bude bojovat o placky, je trošku divné….Pokud je za jejím odchodem ještě něco jiného, to ví jenom ona

  • Rozvracečka napsal:

    Všichni dobře víme,jak to je. Ne třeba to rozebírat v diskuzi,vždyť se to dalo čekat po tom,co pomluvily vlastní tým a jednotlivé hráčky;) Samozřejmě za zády..Hau

Napsat komentář

*