Veronika Tomšová míří z Olomouce do Ostravy. Foto: Otakar Prášek
11. 7. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Ostrava získala do brány Tomšovou, opět dá příležitost vlastní mládeži

 



Ostravskému FBC se na letním přestupovém trhu s hráčkami povedl velký úlovek: do svého brankoviště získalo juniorskou reprezentantku Veroniku Tomšovou, která dosud sbírala extraligové minuty v Olomouci. Další příchozí by měla být Lucie Šrotová z Vítkovic, velký prostor opět dostanou mládežnické hráčky.

O přesunu Tomšové se v zákulisí dlouho spekulovalo, očekávalo se, že boj o juniorskou reprezentantku svedou oba ostravské elitní celky, Vítkovicím ale nakonec situaci vyřešil návrat Lenky Kubíčkové a příchodu Tomšové tak nic nebránilo. „Už s námi absolvovala soustředění a Prague Games, s Olomoucí aktuálně ladíme podmínky,“ řekl Florbal.cz trenér Jakub Robenek.

Ten tak bude mít k dispozici silné duo, které Tomšová vytvoří společně s Terezou Holubovou. „Doufáme, že příchod Verči pomůže Tereze hlavně po stránce motivace,“ prozradil Robenek. „Po výborné sezoně 2014/2015 byly její výkony sice kvalitní, ale individuální progres nebyl tak výrazný, jak bychom čekali,“ ukázal jistou nespokojenost.

Na druhou stranu má ale pochopení. „Pravděpodobně to bylo způsobeno i velkým vytížením a zodpovědností, která na ní ležela, takže věříme, že jí tento trejd pomůže,“ připomíná, že Holubová byla po odchodu Zuzany Košťálové jedinou brankářkou A-týmu a pomáhala také mládeži. „Obě jsou ale na stejné startovní čáře, takže je jen na nich, jaké jejich vytížení nakonec bude,“ dodal Robenek.

Kromě přicházející Šrotové dostanou prostor také juniorky. „Do přípravy se zapojily Vrlíková, Škopková, Jurečková, Kopková, Zuzaníková a Poukarová,“ vypočítává Jakub Robenek. „U některých se očekává plné zapojení, u jiných čekáme, že si extraligu minimálně osahají,“ plánuje. Pozoruhodný je především loňský zápis Vrlíkové: ta v soutěžích juniorek a dorostenek nasbírala dohromady 198 bodů, za 105 branek a 93 asistencí.

K létu ovšem patří také odchody. „Postrádáme Viciánovou, Vinklerovou a Paloncyovou, přičemž první dvě budou působit v B-týmu, Ivanu Paloncyovou pak nějaký čas na hřišti zřejmě neuvidíme,“ uzavírá Robenek s tím, že poslední zmíněná se rozhodla s florbalem minimálně na nějaký čas přestat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*