22. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace má kapitána zpět. Fridrich už trénuje naplno

 



Zdraví. Oblast, která je 10 dní před startem mistrovství světa ve Švýcarsku pro reprezentanty klíčová. Dobrá zpráva: nikdo z nich nemá vážnější problémy. I kapitán Milan Fridrich, jenž v minulých dnech vynechal klíčové extraligové bitvy Tatranu proti Vítkovicím a proti Chodovu, už je zpátky na hřišti.

Na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem přijel v úterý večer s lehce nataženým stehenním svalem, jejž si poranil po návratu z EFT v pohárovém zápase v Mladé Boleslavi. „A po poradě s doktorem jsem se rozhodl, že to raději nebudu riskovat, nebylo to úplně stoprocentní. To teď už téměř je a normálně trénuju,“ přiblížil Fridrich.

Do včerejšího přípravného zápasu proti Bulldogs Brno (7:1), jenž ve městečku na Vysočině vyvolalo slušný zájem a na plné tribuně se sešlo zhruba 200 fanoušků, ale ještě nezasáhl. „Raději jsem nehrál, protože jsem byl poprvé na zátěži. Domluvili jsme se, že dám jen jeden trénink, aby toho nebylo napoprvé hodně,“ vysvětloval. Dnešní dopolední přípravu už zvládl celou. „A večer bych měl hrát. Zatím to vypadá velice dobře,“ uvedl s vyhlídkou na duel proti mateřskému Znojmu.

Na dveřích do haly v Bystřici je plakát, který zve na přípravné zápasy, i samolepka s logem mistrovství světa. Reprezentanti už žijí šampionátem.

Ten se naopak nebude zřejmě týkat univerzála Štěpána Slaného, jenž zápolí s virózou. „Tu má skoro na každém srazu,“ usmál se kouč národního týmu Tomáš Trnavský. „Myslím, že to dneska dopoledne vyležel, večer ho asi ještě necháme odpočinout. Chtělo to jen trošku klidu, má stres s prací, s florbalem, odpočine si a bude to dobré,“ byl přesvědčen.

Reprezentanti jsou na tradičním místě soustředění národních výběrů v Bystřici, některým ovšem dělá problém zdejší povrch. „Martyho (Richtera) začalo trochu zlobit tříslo a Toky (Martin Tokoš) si dneska na ranním tréninku s ním taky něco udělal. Asi to má něco společného s tou tvrdou podlahou,“ přemítal Trnavský. Věří však, že by tihle dva hráče měli spravit fyzioterapeuté, ledování, možná nějaký prášek proti zánětu.

Zdravotní komplikace, ty by teď potřeboval ze všeho nejméně, pro jistotu má na telefonu připraveného jako náhradníka jednoho obránce a jednoho útočníka. „Doufám, že se nic nestane, že to kluci přežijí bez problémů a jak jsme tady, odcestujeme i do Švýcarska,“ přál si.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*