Ville Alkki. Foto: facebook Ville Alkki. Foto: facebook
4. 8. 2016 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Finská posila už pózuje v kšiltovce Bulldogs! Přestup čeká na schválení

 



Fanoušci florbalistů Bulldogs Brno už se pomalu mohou těšit na novou posilu. Do jihomoravské metropole má namířeno Ville Alkki, který poslední dvě sezony hrál Salibandyliigu za tým Westend Indians.

Brzy dvaadvacetiletý forvard se na svém facebookovém profilu už od května chlubil kšiltovkou a tričkem brněnského klubu. Přestup ale dlouho nebyl jistý. Až nyní, na začátku srpna, se Alkkiho jméno objevilo na transfer listině Mezinárodní florbalové federace.

Pro Ville Alkkiho nebudou česká florbalová hřiště ničím novým. Vždyť coby mladík jezdil s formací Loiske Sunshine na populární Prague Games. A v letech 2008 a 2012 slavil vítězství.

Loiske Sunshine 2008. Foto: praguegames.cz

Loiske Sunshine 2008. Foto: praguegames.cz

Loiske Sunshine 2012. Foto: praguegames.cz

Loiske Sunshine 2012. Foto: praguegames.cz

Oranžová barva je mu v českém prostředí zřejmě sympatická, neboť poté, co si dvě sezony zahrál finskou nejvyšší soutěž (pravda, to bylo ve žlutých dresech Indians), míří do zahraničí a opět nafasuje oranžový dres. A můžete se spolehnout, že bude hrát s oranžovou čepelí… Brněnští Buldoci novou posilu zřejmě představí fanouškům právě na Czech Open.

Ville Alkki. Foto: praguegames.cz

Ville Alkki. Foto: praguegames.cz

Ville Alkki nebude prvním Finem v Brně, před devíti lety odchytal 8 zápasů za Bulldogs Janne Kinnunen.

Alkkiho příchod by mohl být zajímavou alternativou za střelce Radka Krajcigra, který Brno opustil poté, co se stal nejlepším střelcem superligy. Finský mladík ale tolik produktivní není. Ve 24 zápasech v posledních dvou sezonách Salibandyliigy dal 6 branek.

Ville Alkki. Foto: Salibandyliiga flickr

Ville Alkki. Foto: Salibandyliiga flickr

Brno po dvou účastech v semifinále notně oslabilo. K odchodu Krajcigra je nutné připočítat i konec kariéry dlouholetého reprezentanta Aleše Jakůbka, z týmu s velkou pravděpodobností odchází i gólmanská opora Filip Kejík. Buldoci kromě Finska loví mimo jiné i na Slovensku, s týmem absolvoval přípravné turnaje Martin Grlický z Grasshoppers Žilina. Jistou posilou ale bude Vilém Nonn, který se do Brna přesouvá z Mladé Boleslavi.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Náš krajánek napsal:

    Finská posila? Toho znám, jeho pravé jméno je Peltaven:-)

  • Tomáš napsal:

    To se fakt oplatí Bulldogs živit klučinu finského, který dal za sezónu 6 branek?

  • honza napsal:

    kareček 😉

  • Freiheit napsal:

    Pokud jste někdy viděli hrát Loiske na PG či jiném turnaji, žádný z kluků, co tam běhali rozhodně nebyli nějací plácači. Všichni o minimálně jednu až dvě úrovně výš, než všichni. Například Savonen ( jeho spoluhráč ), je jedním z nejlepších a nejšikovnějších mladíků v současném kádru Finska.

    Takže určitě kvality má 🙂

    • Ondřej Bachtík napsal:

      A to, že je Savonen, jak ty říkáš jeden z nejšikovnějších hráčů automaticky znamená, že to platí i o tomhle? 😀

Napsat komentář

*