Tom Ondrušek. Foto: Warberg IC, Krister Andersson Tom Ondrušek. Foto: Warberg IC, Krister Andersson
25. 8. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

První góly, místo v přesilovce, čekání na dresy. Jak si Ondrušek zvyká na Warberg

 



Nový klub, nová výzva, nový život. Tom Ondrušek už se pomalu zabydluje ve Warbergu a po prvních týdnech posílá do Čech první zprávy. Daří se mu. V každém ze úvodních dvou přípravných zápasech skóroval, jeho klub má i čerstvý skalp Pixba….

A ani na podmínky si brněnský rodák nemůže stěžovat. Švédsko ho přivítalo vřele. „Mám se dobře, máme super byt, navíc v baráku bydlíme s dalšími čtyřmi spoluhráči. Zvykám si na tréninkové dávky, tempo hry,“ vypráví muž, který rozhodl poslední české Superfinále.

Warberg je klub se slavnou minulostí, čtyřikrát vyhrál švédskou ligu a Ondruška rozhodně nebral jen tak na zkoušku. Vždyť musí napravit poslední nevydařenou sezonu, při které neprošel ani do play off. „Musím si zvykat hlavně na roli v týmu a očekávání, která ode mě jsou. Celkově jsem velmi spokojený,“ dodává český florbalista.

Jenže připouští, že už by byl nejradši, aby přípravné období skončilo: „Už je to dlouhé. Bylo by dobré, aby začala sezona a mohli jsme hrát ostré zápasy.“

Sebevědomí mohou dodat dva góly vstřelené ve dvou úvodních zápasech. Proti Pixbu dokonce Tom Ondrušek otevíral skóre. „Určitě mi pomůže, když dám nějaký gól. Navíc to byl gól v přesilovce, na které si trenér dost zakládá pro tuto sezonu,“ naznačuje své možnosti český reprezentant.

Těší ho ale i to, že Warberg prý opravdu piluje defenzivu: „Zatím perfektně bráníme a to nám dává klid a sebevědomí.“

V prvních duelech dostal dres s číslem 18, který ve Warbergu oblékala klubová ikona Joakim Andersson. Ale to prý není definitivní. „Zatím ještě nemáme nové dresy, ale už jsou na cestě. Budu mít brzy svou oblíbenou pětadvacítku,“ těší se.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*