Letní posily Boleslavi Krajcigr a Gruber se radují z gólu do sítě Umey. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav Letní posily Boleslavi Krajcigr a Gruber se radují z gólu do sítě Umey. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
15. 9. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

TOP přestupy léta: Boleslav se opět činila, Chodov už má oba Vávry

 



Na přestupovém trhu bylo znovu rušno. Semifinále je pro ambiciózní Mladou Boleslav málo, a tak Středočeši ještě více posílili svůj už tak dost nabitý tým. Do města automobilů zlákali nejlepšího střelce uplynulé sezony Radka Krajcigra. Zajímavých přestupů však bylo více.

1. Radek Krajcigr (Brno → Mladá Boleslav)

Do Mladé Boleslavi se stěhuje další hráč velkého kalibru. Mladoboleslavští dali opět jasně najevo, jak moc touží po zisku titulu. Krajcigr v základní části uplynulého ročníku nastřílel 39 branek, v play off přidal dalších osm a vystřílel si pozvánku do reprezentace. V Mladé Boleslavi by měl působit po boku dalších šutérů Jiřího Curneyho a Jana Natova.

Radek Krajcigr si položil protihráče. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

2. Marek Vávra (Tatran → Chodov)

V poslední sezoně nepotvrdil nálepku vynikajícího střelce, minulý ročník měl poněkud slabší. I tak ale byl jedním z tahounů střešovického Tatranu. Po čtvrtfinálovém vyřazení od Vítkovic se však rozhodl pro změnu a následuje svého bratra Tomáše na Jižní Město.

Marek Vávra. Foto: Ondřej Deml

Foto: Ondřej Deml

3. Václav Komačka (Ostrava → Vítkovice)

S příchodem vytáhlého beka Vítkovice hodně posílily. Svému městskému rivalovi vzaly kapitána. Slovenský reprezentant by mohl nahradit Jakuba Hubálka, jenž se přesunul na sever do Švédska.

Václav Komačka už patří Vítkovicím. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz

Foto: Ladislav Káňa – fbcostrava.cz

4. Milan Bína (Vinohrady → Sparta)

Milan Bína se ve Vinohradech vypracoval v lídra, po kterém jistě pokukovalo více superligových týmů. Po sestupu SKV z nejvyšší soutěže musel logicky přijít jeho přestup. Vybral si Spartu, kde dostane prostor ukázat své kvality.

Milan Bína už pózuje se dresem svého nového týmu. Foto: sparta-florbal.cz

Foto: sparta-florbal.cz

5. Petr Salát (Mladá Boleslav → Liberec)

Tři roky strávil v Mladé Boleslavi, teď se Petr Salát vrací zpátky do Liberce. Severočeši získali zkušeného a ostříleného borce. „Vracím se tam, kde to mám rád,“ řekl Salát po návratu do FBC.

Petr Salát. Foto: Štěpán Tomš

Foto: Štěpán Tomš

6. Lukáš Bauer (Grünenmatt → Mladá Boleslav)

Boleslav už jednoho skvělého gólmana má v osobě Davida Rytycha. Teď přivedla dalšího. Ze švýcarského Grünenmattu se do české superligy vrací Lukáš Bauer, který už u Středočechů působil.

Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

7. Filip Heczko (Vítkovice → Ostrava)

Po roční pauze způsobené zdravotními potížemi se urostlý obránce vrací zpátky na scénu. A nebude to v dresu Vítkovic, ve kterém vybojoval dva mistrovské tituly, nýbrž v dresu městského rivala.

Filip Heczko. Foto: Štěpán Černý

Foto: Štěpán Černý

8. Ondřej Riebauer (Tatran → Kladno)

Po zisku titulu s Tatranem si dal pauzu. Teď se vrací a bude to v barvách kladenských Kanonýrů, které po postupu do nejvyšší soutěže přebral Jan Zahalka. Oba dva se znají z Tatranu, takže by vzájemná spolupráce měla fungovat.

Radost Ondřeje Riebauera. Foto: Otakar Prášek

Foto: Otakar Prášek

9. Jakub Gruber (Tatran → Mladá Boleslav)

Odchovanec Vinohrad už si zahrál superligu za Future a následně za Tatran. Teď si ji poprvé vyzkouší mimo Prahu. Do svého týmu si ho vybral Jan Pazdera, který ho vedl už ve Future. Někdejší juniorský reprezentant a čerstvý debutant v seniorské reprezentace má velký potenciál.

Jakub Gruber před dotírajícím hráčem Granla. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

10. Lukáš Gregor (Vinohrady → Pardubice)

Ve Vinohradech těžil ze spolupráce s Bínou a bratry Stuchlíky a střílel hodně gólů. Pro Pardubice to může být dobrá posila, která doplní silné trio Teichman, Zozulák, Burian.

Logo MND už je na dresech vinohradských hráčů. Foto: Facebook SKV Florbal

Foto: Facebook SKV Florbal

11. Ville Alkki (Westend Indians → Bulldogs Brno)

Finský mladík navštěvoval Česko při letních Prague Games. A zalíbilo se mu tady natolik, že zkusí štěstí v Brně. Až teprve zápasy naznačí, jestli buldokům pomůže. Posila je to ale zajímavá.

Ville Alkki. Foto: Štepán Černý

Foto: Štepán Černý

12. Lukasz Chlebda (Szarotka Nowy Targ → Ostrava)

V minulé kvalifikaci na světový šampionát nastřílel deset branek, celkově jich má na svém kontě v polském národním týmu 25. Je to jeho největší opora. Bylo by však troufalé s předstihem tvrdit, že Ostravě pomůže k postupu do play off a že bude patřit mezi její nejlepší hráče.

Foto: florbalki.pl

Foto: florbalki.pl


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*